Guardian: Η αστυνομία στρατολογεί φοιτητή του Cambridge για να παρακολουθεί συμφοιτητές του

Η βρετανική αστυνομία προκειμένου να ξεκινήσει μια μυστική επιχείρηση για να κατασκοπεύει πολιτικούς ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και φοιτητές του πανεπιστημίων, προσπάθησε να «στρατολογήσει» φοιτητή του Cambridge σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian.

«Φοιτητές του Κέμπριτζ στόχος της μυστικής αστυνομίας». Με αυτό το πρωτοσέλιδο, ο Guardian,

αποκαλύπτει ότι Βρετανός αστυνομικός προσέγγισε φοιτητή και του πρότεινε χρήματα, προκειμένου να τον εξαγοράσει σαν πληροφοριοδότη για να παρακολουθεί μυστικά τις πολιτικές δραστηριότητες των συμφοιτητών του στο Κέμπριτζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο φοιτητής προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται, βιντεοσκόπησε την συνομιλία και αποκάλυψε την «επιχείρηση» της στρατολόγησής του σε όλο το πανεπιστήμιο. Ο συγκεκριμένος φοιτητής έχει κρατηθεί από τις αρχές αρκετές φορές λόγω της ακτιβιστικής του δράσης και ίσως αυτό να αποτέλεσε λόγος στρατολόγης σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στο βίντεο, ο αστυνομικός εξηγεί ότι οι αρχές χρειάζονται πληροφοριοδότες για να συγκεντρώνουν «χρήσιμα στοιχεία» για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, καθώς είναι «αδύνατον» πράκτορές της να διεισδύσουν στο πανεπιστήμιο. Ζητάει επίσης από τον νεαρό φοιτητή να παρακολουθήσει εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων επειδή «οι ιδέες και οι συζητήσεις τους μπορεί να επηρεάζουν ολόκληρη την κοινότητα».

Στα καθήκοντα του πληροφοριοδότη θα ήταν η παρακολούθηση δραστηριοτητων των φοιτητών τόσο σε ακτιβιστικές δράσεις ή διαδηλώσεις αλλά όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, προεκιμένου να αντλεί από εκεί πληροφορίες και λεπτομέρειες για σχεδιαζόμενες διαδηλώσεις.

Προσποιούμενος ότι ήθελε κάποιες διευκρινίσεις, ο φοιτητής ρώτησε τον αστυνομικό αν οργάνωση συμφοιτητών του που είχε διαμαρτυρηθεί κατά της φορολόγησης των διδάκτρων και της περικοπής δαπανών στον τομέα της εκπαίδευσης θα παρουσίαζε κάποιο ενδιαφέρον.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα