Grand Prix Hungaroring 2013: Η πρώτη νίκη του Hamilton με την ομάδα της Mercedes

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Lewis Hamilton κερδίζει το Grand Prix της Ουγγαρίας. Αυτή τη φορά ήταν η πρώτη του επιτυχία με την ομάδα της Mercedes. Δεύτερος τερμάτισε ο K. Raikkonen και τρίτος ο S. Vettel.

Η 22η νίκη στην καριέρα του Lewis Hamilton

(Mercedes AMG GP) ήταν ίσως η πιο σημαντική. Ήρθε σε μία στιγμή που οι συμπατριώτες του τον αμφισβητούσαν λόγω του τρόπου ζωής που είχε διαλέξει. Όλοι πίστευαν πως απομακρυνόταν από το podium και από την F1, που τον καθιέρωσε και πήγαινε πιο κοντά στο… Hollywood και το lifestyle των διάσημων στις ΗΠΑ.

Το πρόβλημα της υπερβολικής και ξαφνικής φθοράς των ελαστικών δεν «εμφανίστηκε» στην πίστα του Hungaroring για την Mercedes. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες (51ο βαθμούς Κελσίου στην άσφαλτο) η W04 δεν κατάστρεψε τα ελαστικά της με τον Πρωταθλητή του 2008 να ακολουθεί στρατηγική τριών pit stops.

Με διαφορετική στρατηγική ο Kimi Raikkonen (επισκέφθηκε δύο φορές τα pits) έκανε και αυτός εξαιρετική προσπάθεια φέρνοντας την Lotus-Renault στη δεύτερη θέση. Μάλιστα άντεξε την επίθεση του Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) στους τελευταίους 11 γύρους ο οποίος είχε «καινούργια» ελαστικά.

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Mark Webber (Red Bull-Renault), τερμάτισε τέταρτος, έχοντας ξεκινήσει από την 10η θέση, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο μονοθέσιό του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Πίσω έμεινε η Ferrari, με τον Fernando Alonso. Ο Ισπανός δεν μπόρεσε να διεκδικήσει. Έλεγε πως ήθελε να βρεθεί μπροστά από τον S. Vettel. Δεν το κατάφερε με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μεγαλώσει η διαφορά τους στη βαθμολογία, αλλά και να χάσει τη δεύτερη θέση από τον Κ. Raikkonen.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Romain Grosjean (Lotus-Renault), o οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση, έχοντας δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pits για αντικανονική προσπέραση στον F. Massa (Ferrari), στον 29ο γύρο. Ο Βραζιλιάνος τερμάτισε όγδοος μετά από επαφή, που είχε στην εκκίνηση με τον Ν. Rosberg με αποτέλεσμα να καταστραφεί η εμπρός αεροτομή του.

Την 10άδα συμπλήρωσε ο Pastor Maldonado που χάρισε τον πρώτο βαθμό στη Williams-Renault εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη από σπασμένο κινητήρα του Nico Rosberg, τέσσερις γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας.

Από το Σαββατοκύριακο αυτό ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές για την F1. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 25 Αυγούστου στο Spa στο Βέλγιο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1 Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP)

2 Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) +10,9”

3 Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +12,4”

4 Mark Webber (Red Bull-Renault) +18”

5 Fernando Alonso (Ferrari) +31,4”

6 Romain Grosjean (Lotus-Renault) +32,2”

7 Jenson Button (McLaren-Mercedes) +53,8”

8 Felipe Massa (Ferrari) +56,4”

9 Sergio Perez (McLaren-Mercedes) +1 γύρο

10 Pastor Maldonadο (Williams-Renault) +1 γύρο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1 Sebastian Vettel 172

2 Kimi Raikkonen 134

3 Fernando Alonso 133

4 Lewis Hamilton 124

5 Mark Webber 105

6 Nico Rosberg 84

7 Felipe Massa 61

8 Romain Grosjean 49

9 Jenson Button 39

10 Paul di Resta 36

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1 Red Bull-Renault 277

2 Mercedes 208

3 Ferrari 194

4 Lotus-Renault 183

5 Force India-Mercedes 59

6 McLaren-Mercedes 57

7 STR-Ferrari 24

8 Sauber-Ferrari 7

9 Williams-Renault 1

10 Marussia-Cosworth 0

11 Caterham-Renault 0

Keywords
Τυχαία Θέματα