Forever and Ever Ντέμης Ρούσσος – Ο παγκοσμίου φήμης εκκεντρικός καλλιτέχνης που λάτρεψαν τρεις γενιές

Η είδηση του θανάτου του διεθνούς φήμης Έλληνα καλλιτέχνη, Ντέμη Ρούσσου δε θα μπορούσε παρά να βυθίσει την Ελλάδα στη θλίψη. Ταλαντούχος, εκκεντρικός και με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του, ο άνθρωπος αυτός αφήνει πίσω του αγαπημένα τραγούδια, πολλούς θαυμαστές και δηλώσεις που έγραψαν ιστορία.

«Έχω κάνει πολύ σεξ στη ζωή μου. Και με επώνυμες και με άγνωστες», δήλωνε μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης και ενέπνεε ακόμα περισσότερο το κοινό του

τόσο με τη μουσική όσο και με το «ψαγμένο» παρελθόν του, το οποίο όμως ποτέ δεν στιγματίστηκε από ναρκωτικά, όπως ο ίδιος επέμενε να δηλώνει.

Γεννημένος στις 15 Ιουνίου του 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου επιστρέφει σε μικρή ηλικία με την οικογένειά του στην Ελλάδα όπου αποτέλεσε τον τόπο στον οποίο έκανε τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα. «Είχε να μοιάσει», έλεγαν πολλοί, καθώς η μητέρα του, Όλγα, ήταν γνωστή καλλιτέχνις με το ψευδώνυμο Νέλλη Μασλούμ.

Σε ηλικία 17 χρόνων κάνει την εμφάνισή του ως μέλος του συγκροτήματος The Idols, όμως η απόλυτη επιτυχία του χτύπησε την πόρτα το 1968 με το συγκρότημα Aphrodite's Child. Αρχικά, ο Ντέμης βρισκόταν στα φωνητικά, ενώ αργότερα αποτέλεσε τον μπασίστα του γκρουπ. Το διακριτικό φωνητικό του ύφος προώθησε το συγκρότημα σε διεθνή επιτυχία, ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του στον δίσκο 666, ο οποίος έγινε κλασική επιτυχία.

Μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child, συνέχισε διάφορες σποραδικές ηχογραφήσεις. Από τη συνεργασία του με τον άλλο διάσημο φίλο του, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, κυκλοφόρησαν το 1970 τον δίσκο Sex Power, και το 1977 το Magic. Η επιτυχέστερη συνεργασία τους ήταν το Race to the End, μια φωνητική προσαρμογή του μουσικού θέματος από το βραβευμένο με Oscar Οι Δρόμοι της Φωτιάς, που κυκλοφόρησε και στα ισπανικά με τον τίτλο Tu Libertad. Το 1982 ο Ρούσσος πήρε μέρος με έκτακτη συμμετοχή στο soundtrack της κινηματογραφικής ταινίας Blade Runner.

Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο A Question of Weight («Είναι θέμα βάρους»), μαζί με την Veronique Skawinska, στο οποίο ασχολήθηκε αμερόληπτα με το θέμα της παχυσαρκίας.

Μετά από μια περίοδο σιωπής και κλινικής κατάθλιψης τη δεκαετία του '80, επανήλθε το 1993 με το Insight (γνωστό και ως Morning has Broken) και συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία BR Music για την παραγωγή των δίσκων Immortel, Serenade και In Holland, χρησιμοποιώντας ποικίλα εθνικά και ηλεκτρονικά στυλ.

Συνεχίζοντας τις ηχογραφήσεις και τις περιοδείες, την άνοιξη του 2002 έκανε μια επιτυχημένη περιοδεία στην Αγγλία, ενώ 11 χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε από την Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που παρατέθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε στο Νοσοκομείο Υγεία, σε ηλικία 68 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη στους ανθρώπους που αγάπησαν την προσωπικότητα και το έργο του.

The post Forever and Ever Ντέμης Ρούσσος – Ο παγκοσμίου φήμης εκκεντρικός καλλιτέχνης που λάτρεψαν τρεις γενιές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα