F1 Grand Prix Σιγκαπούρης 2013: Τρία στα τρία για τον Sebastian Vettel

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Sebastian Vettel φεύγει νικητής από τους δρόμους στη Σιγκαπούρη. Δεύτερος τερμάτισε ο Fernando Alonso και τρίτος ο Kimi Raikkonen.

Κοντά στο τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι πλέον ο Sebastian Vettel.

Μπορεί να απομένουν έξι αγώνες για το τέλος της χρονιάς του 2013, ωστόσο με εμφανίσεις σαν αυτή το δίδυμο Sebastian Vettel - Red Bull-Renault αγγίζει την ανώτερη διάκριση.

Στη Σιγκαπούρη ο 26χρονος Γερμανός πανηγύρισε την έβδομη φετινή του νίκη, 33η στην καριέρα του, η οποία μάλιστα ήρθε με grand chelem (pole position, νίκη, ταχύτερος γύρος, επικεφαλής του αγώνα από την αρχή ως το τέλος) και του έδωσε προβάδισμα 60 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας, Fernando Alonso.

Ούτε το αυτοκίνητο ασφαλείας (στον 25ο γύρο μετά το ατύχημα του Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari) κατάφερε να σταθεί εμπόδιο στον S. Vettel. Μέχρι εκείνο το σημείο είχε διαφορά 10,9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) και σχεδόν 20" από τον τρίτο F. Alonso (Ferrari).

Παρότι οι διαφορές εκμηδενίστηκαν, ο S. Vettel κατάφερε και πάλι μέσα σε δύο γύρους να απομακρυνθεί και πάλι πρώτος.

Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έχει κάνει άλλο ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου τίτλου.

Ο F. Alonso, που μαθηματικά έχει ακόμα ελπίδες για τίτλο, τερμάτισε 32,6" πίσω από τον νικητή, έχοντας κάνει πολύ καλό αγώνα. Ο F. Alonso ξεκίνησε πολύ καλά και από έβδομος να φτάσει τρίτος . Όταν το Safety Car μπήκε στην πίστα μπήκε στα pits, έβαλε ελαστικά μεσαίας γόμας με στόχο να φτάσει με αυτό μέχρι το τέλος. Η ριψοκίνδυνη στρατηγική απέδωσε και έτσι μπόρεσε να τερματίσει δεύτερος.

Ο Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) απόδειξε για άλλη μία φορά το ταλέντο του. Λόγω του προβλήματος στη μέση ξεκίνησε από τη 13η θέση και τερμάτισε τρίτος.

Ο Nico Rosberg που για μεγάλο διάστημα ήταν δεύτερος, έχασε έδαφος μετά το pit stop, αλλά τελικά κατάφερε στο τέλος να τερματίσει τέταρτος με πέμπτο Στην 5η θέση βρέθηκε τον Lewis Hamilton και έκτο τον Felipe Massa.

Ο Jenson Button παραλίγο να ανέβει στο podium, καθώς μέχρι τον 54ο γύρο (σε σύνολο 61) ήταν τρίτος, ωστόσο η φθορά των ελαστικών τον έριξε έβδομο με τον συναθλητή του, Sergio Perez να ακολουθεί στην όγδοη. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Nico Hulkenberg και ο Adrian Sutil.

Άτυχος στάθηκε ο Mark Webber που εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο από πρόβλημα στον κινητήρα. Στους άτυχους και ο Romain Grosjean που εγκατέλειψε και αυτός από κινητήρα στον 38ο γύρο.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 6 Οκτωβρίου με τον αγώνα της Κορέας.

Τα αποτελέσματα

1. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) 1:59:13.132

2. Fernando Alonso (Ferrari) + 32,6"

3. Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) + 43,9"

4. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 51,1"

5. Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) + 53,1"

6. Felipe Massa (Ferrari) + 63,8"

7. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 83,3"

8. Sergio Perez (McLaren-Mercedes) + 83,8"

9. Nico Hulkenberg (Sauber-Ferrari) +84,.2"

10. Adrian Sutil (Force India-Mercedes) + 84,6"

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα