F1 Grand Prix Spa 2013 – Κατατακτήριες δοκιμές: Lewis Hamilton σε ήλιο και βροχή

Την τέταρτη φετινή του pole position κέρδισε στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βελγίου ο Lewis Hamilton.

Ο Βρετανός μετά από μια συναρπαστική μάχη στα τελευταία δευτερόλεπτα του Q3 κατάφερε να κατακτήσει μία ακόμη πρωτιά στην εκκίνηση και περιορίσει τον S.Vettel στη δεύτερη θέση. Τρίτος θα εκκινήσει τον αγώνα ο Mark Webber.

Όπως όλοι περίμεναν ο καιρός είχε τον πρώτο λόγο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand prix στο Spa. Ήταν όμως ο Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP), που κατάφερε στο τέλος να πάρει την pole position , με διαφορά μόλις 0,188”, από τον Sebastian Vettel (Red Bull Renault). Δυνατό είναι και το ζευγάρι της δεύτερης σειράς στην εκκίνηση. Από την τρίτη θα ξεκινήσει ο Mark Webber (Red Bull Renault), που θα έχει δίπλα του τον Nico Rosberg (Mercedes AMG GP).

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Paul di Resta (Force India Mercedes) που βρέθηκε στην πέμπτη θέση και φλέρταρε για αρκετή ώρα με την pole position.

Ο Jenson Button (McLaren-Mercedes) ήταν έκτος, με τον Romain Grosjean (Lotus-Renault) να είναι έβδομος. Από την όγδοη θέση θα εκκινήσει ο Kimi Raikkonen (Lotus-Renault), με τους οδηγούς της Ferrari Fernando Alonso - Felipe Massa να συμπληρώνουν τη δεκάδα

Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

1. Lewis Hamilton (Mercedes AMG GP) 2:01,012”

2. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) + 0,188”

3. Mark Webber (Red Bull-Renault) + 0,313”

4. Nico Rosberg (Mercedes AMG GP) + 1,239”

5. Paul di Resta (Force India-Mercedes) + 1,320”

6. Jenson Button (McLaren-Mercedes) + 2,063”

7. Romain Grosjean (Lotus-Renault) + 2,069”

8. Kimi Raikkonen (Lotus-Renault) + 2,378”

9. Fernando Alonso (Ferrari) + 2,470”

10. Felipe Massa (Ferrari) + 3,047”

Keywords
Τυχαία Θέματα