Economist: Η φούσκα των ακινήτων ανατροφοδοτείται – Στις χώρες υψηλής επικινδυνότητας η Ελλάδα

15:38 3/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Για νέα επικείμενη φούσκα στην αγορα κατοικίας κάνει λόγο στο νέο του τεύχος το περιοδικό The Economist , επισημαίνοντας πως ο δείκτης επικινδυνότητας έχει αυξηση τους τελευταίους 6 μήνες από το 18 στο 23 για χώρες όπως η Ελλάδα.Στο

δημοσίευμα του, ο Economist αναφέρει πως «οι κτίστες έχουν αρχίσει να εργάζονται σε πάνω από ένα εκατομμύρια νέα σπίτια στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, μόλις για την δεύτερη φορά από τότε που τελείωσε η οικονομική κρίση. Αλλά αυτό υπολείπεται κατά πολύ των 2,3 εκατ. ακινήτων που κατεγράφησαν τον Ιανουάριο του 2006 και πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο του 1,5 εκατ. ακινήτων. Η Αμερικανική περιουσία ανακάμπτει αλλά δεν επέστρεψε η «φούσκα» των ακινήτων.

Ήδη, οι τιμές στην Βρετανία αυξήθηκαν κατά 12% τα τρία τελευταία χρόνια ενώ την ίδια στιγμή ο διαχωρισμός Βορρά -Νότου στην Ευρωζώνη συνεχίζεται: Στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει από 5% μέχρι 10%. Οι τιμές στην Γερμανία η οποία έχει τον χαμηλότερο δείκτη ιδιοκτησίας στην ΕΕ στο 53%, αυξάνονται με τον υψηλότερο ρυθμό μετά την επανένωση, αν και ο τομέας των ακινήτων είναι ακόμη υποτιμημένος τόσο στα ενοίκια όσο και στο εισόδημα», αναφέρει ο Economist.

Κλείνοντας, το περιοδικό αναφέρεται και σε μερικές χώρες οι οποίες είτε βρίσκονται στην «φούσκα« των ακινήτων είτε θα βρεθούν σύντομα, λέγοντας πως η Βραζιλία υποφέρει ήδη με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 13% σε 12 μήνες, ενώ στο Ρίο Ντε Τζανέιρο που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί. Αλλες επίφοβες χώρες είναι η Κίνα με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 8,7% σε 12 μήνες, αλλά και η Ινδία η οποία έχει αυξημένες τιμές ακινήτων σε 15 πόλεις κατά 7% το τρίτο τετράμηνο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα