Economist: Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα – Το καυστικό εξώφυλλο για την ακυβερνησία στις ΗΠΑ

Το γύρο του κόσμου κάνει το εξώφυλλο του περιοδικού The Economist το οποίο με χιουμοριστικό τρόπο παρουσιάζει την κατάσταση ακυβερνησίας στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η εικόνα φέρει τον τίτλο «Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα» και παρουσιάζει τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να προσπαθεί να ρίξει από το Όρος Ράσμορ, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και μέλος του Ρεπουμπλικανικού

κόμματος, Τζον Μπένερ.

Οι δύο πολιτικοί βρίσκονται ανάμεσα στα κεφάλια των Θ. Ρούσβελτ και Α. Λίνκολν και ο πρώτος τους «κοιτάζει» περίεργα. Όλα αυτά, βέβαια με τη βοήθεια του φωτομοντάζ.

Το άρθρο που συνόδευε το εξώφυλλο του Economist, ανέφερε ότι «η χώρα των ελεύθερων μένει ακυβέρνητη» ενώ επίσης ότι η διακοπή των λειτουργιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι κουραστική αλλά ανεκτή. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα της Αμερικής είναι το όριο χρέους το οποίο κατά πάσα πιθανότητα τα αυξηθεί ξανά στις 17 Οκτωβρίου, ενώ επίσης ο συντάκτης καλεί το Ρεπουμπλικανικό κόμμα να ανασυνταχθεί και να σταματήσει να μαίνεται κατά του Obamacare, του προτεινόμενου σχέδιου δημόσιας ιατρικής ασφάλισης, το οποίο αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και συντηρητικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα