De Tijd: Υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν τα ελληνικά φορολογικά έσοδα

Για αύξηση των εσόδων του ελληνικού κρατικού Προϋπολογισμού τον Οκτώβριο, σε επίπεδα που ξεπερνούν τις προβλέψεις, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να θεωρεί ότι η χώρα προσεγγίζει πλέον τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013, κάνει λόγο ρεπορτάζ που φιλοξενεί η σημερινή «De Tijd», υπό τον τίτλο «υψηλότερα απ’ ό,τι αναμενόταν τα ελληνικά φορολογικά έσοδα».

Επισημαίνεται ειδικότερα ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, τα ελληνικά κρατικά ταμεία μπόρεσαν να συγκεντρώσουν 250 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά, με αποτέλεσμα να έχει

τελικά επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,1 δισ. ευρώ.

Όπως, εξ άλλου, σημειώνεται η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους δανειστές ότι πρέπει να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013. Όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί δυνατόν, παρά την οικονομική κρίση και τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, προσθέτει η εφημερίδα. «Χάρη στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της μεταπολεμικής Ευρώπης, φαίνεται ότι τελικά θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε – σύμφωνα με την εφημερίδα - ο Έλληνας υπουργός.

Τονίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ενισχύει την διαπραγματευτική θέση της χώρας απέναντι στην τρόικα. Καταλήγοντας, η εφημερίδα σημειώνει ότι οι συνομιλίες παρουσιάζουν δυσκολίες τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, επειδή η τρόικα φοβάται πως η Αθήνα δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2013.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα