Bloomberg: Η ΕΕ θέλει να επιμηκύνει τα δάνεια της Ελλάδας για ακόμα 50 χρόνια

15:55 5/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Να ταράξει τα νερά έρχεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg το οποίο αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του ότι ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων διάσωσης προς την χώρα μας θα επιμηκυνθεί για ακόμα 50χρόνια.

Το Bloomberg επικαλούμενο δύο αξιωματούχους από το περιβάλλον των συζητήσεων με τους Ευρωπαίους, υποστηρίζει ότι είναι πιθανό η επόμενη βοήθεια στην Ελλάδα

να περιλαμβάνει μαζί με την επιμήκυνση και τη μείωση των επιτοκίων μέρους της προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο θα εξετάζεται από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο ενώ επίσης μπορεί να περιλαμβάνει και ένα νέο δάνειο ύψους 13 – 15 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ένας άλλος αξιωματούχους.

Επίσης το Bloomberg υποστηρίζει ότι ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, οπότε είναι λίγο πιθανόν ότι θα περισσέψουν χρήματα για να καλύψουν άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες, όπως ήλπιζε η ελληνική κυβέρνηση.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε το χρέος, το οποίο κι έχουμε κάνει στο παρελθόν προσφέροντας χαμηλότερα επιτόκια ή επεκτείνοντας την ωρίμανση των δανείων», είχε δηλώσει εχθές ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Αυτό το είδος των μέτρων είναι πιθανόν να ληφθεί, αλλά υπό τη συμφωνία ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της».

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την Ελλάδα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που έχει εξοργίσει τις αρχές της ΕΕ και του ΔΝΤ που εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης παραμένει σε τροχιά.

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σφίγγει το ζωνάρι της, ακόμη κι εάν «οι πολίτες της Ελλάδας υποφέρουν από τις επιπτώσεις των επώδυνων αλλά παρόλα αυτά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζονται».

Keywords
Τυχαία Θέματα