Bella Ciao: Μια καλή βραδιά θα καταλήγει πάντα στο Ciao για πίτσα και κρουασάν

Από μικρός έλυνα σταυρόλεξα με τον παππού μου. Από τις πιο συχνές ερωτήσεις ήταν το φαγητό του ξενύχτη. Πατσάς μου έλεγε ο παππούς. Πριν από μια 7ετία όμως συνειδητοποίησα ότι και το σταυρόλεξο και ο παππούς είχαν λάθος. Δεν υπάρχει ξενύχτης που να μην έχει τιμήσει στο φινάλε της βραδιάς το Ciao.

Για όσους μένουμε στο Παγκράτι ή πλησίον αυτού και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και άλλες περιοχές κοντά στη Συγγρού το Ciao

είναι κάτι που το μάθαμε από τη στιγμή που αρχίσαμε να φεύγουμε από το σπίτι και το συνεχίζουμε ακόμα. Εγώ πήγα πρώτη φορά στα 16 μου και από τότε δεν υπάρχει μεγάλη σε διάρκεια και διασκεδαστική βραδιά που δεν ολοκληρώθηκε σε ένα από τα δύο μαγαζιά.

Τα τελευταία 3 χρόνια είναι όμως που θέλησα να μοιραστώ αυτό το μαγαζί με την παρέα μου. Όλοι τους ήταν άνθρωποι που δεν το γνώριζαν είτε από αμέλεια είτε επειδή έμεναν σε μακρινές περιοχές. Κατά την έξοδο τους από το μαγαζί ήταν όλοι τους ενθουσιασμένοι. Ενθουσιασμένοι με την επιχείρηση και το στήσιμο της, αλλά περισσότερο με όσα διαπέρασαν τον ουρανίσκο τους.

Το Ciao έχει ένα προϊόν που είναι αυτό που θα σε παρασύρει σαν γλυκιά Σειρήνα να το επισκεφτείς. Πολύ γλυκιά. Πιο γλυκιά δε γίνεται. Και ανάμεικτη. Για την ακρίβεια ανάμεικτο. Κρουασάν. Το Κρουασάν. Βασικά είναι ο λόγος που τα κρουασάν πλέον χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Όλα τα υπόλοιπα και αυτό μόνο του.

Δεν έχεις ξαναδεί τόση σοκολάτα συγκεντρωμένη σε μια σφολιάτα. Και μπορείς να βάλεις και λευκή και μαύρη. Και να μην ξέρεις από που θα πρωτοδαγκώσεις. Γι΄αυτό μετά την πρώτη φορά που είσαι άμαθος, δεν παίρνεις ποτέ κρουασάν μόνο του.

Αν είσαι τύπος που του αρέσουν τα γλυκά παίρνεις πρώτα μία πίτσα. Εγώ που είμαι του αλμυρού τρώω πρώτα το κρουασάν και μετά την πίτσα. Και τι πίτσα ε; Σε κανονικά και jumbo μέγεθος. Πάντα από κοινού με ένα φίλο με τα πιο γευστικά υλικά. Κρέμα γάλακτος, μπέικον και μανιτάρια. Η αγαπημένη μου.

Και έτσι μια βραδιά έχει πάει από το «πολύ καλή» στο «τέλεια». Και το κόστος; Για μια πίτσα μεγάλου μεγέθους συνεταιρικά και ένα κρουασάν μόλις 7.50 ευρώ. Μπορείς βέβαια πάντα να μην πάρεις και τα δύο, αλλά ένα από τα δύο, ή να διαλέξεις μια μακαρονάδα, ή κάποιο σάντουιτς. Θα βρεις οτιδήποτε ιταλικό γνωρίζεις και ακόμα παραπάνω.

Η ουσία είναι ότι θα έχεις δώσει ένα ποσό που θα ανταποκρίνεται και με το παραπάνω σε αυτό που θα σου έχει φέρει το μαγαζί. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ποσότητα-ποιότητα του φαγητού, αλλά και σε αυτό που συνυποδηλώνει το Ciao.

Σημαίνει ότι μια βραδιά δεν τέλειωσε τόσο γρήγορα και έχεις λίγη ώρα ακόμα πριν περάσεις στην επόμενη μέρα. Εγώ προσωπικά έχω το Ciao σαν μια καλή ευκαιρία να μην τελειώσει η νύχτα. Και το τι συζητήσεις έχω κάνει με την παρέα στα αναπαυτικά καθίσματα του ή τους καναπέδες του δεν λέγεται.

Γιατί Ciao σημαίνει αξέχαστη νύχτα...

Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι. 210 7212134 & Συγγρού 133, 2109374548

Keywords
Τυχαία Θέματα