5+1 επικίνδυνες συνήθειες για τα κιλά σας

Πόσοι επικίνδυνες μπορεί να γίνουν μικρές καθημερινές μας συνήθειες ή ακόμη και παραλήψεις, στην υγεία μας και στο σωματικό μας βάρος. Δείτε που και πότε πρέπει να ανησυχήσετε. 

1. Ξεχνάτε να πιείτε νερό. Πολλές φορές φτάνει μεσημέρι και έχετε πιει ένα ποτήρι νερό και δύο καφέδες

Πρέπει να ανησυχήσετε;

Ναι. Έρευνες επέδειξαν ότι και η ηπιότερη μορφή αφυδάτωσης προκαλεί πονοκεφάλους, απώλεια συγκέντρωσης, κόπωση και χαμηλή διάθεση.

2. Συνήθως ξεπερνάτε τους 4 καφέδες την ημέρα

Πρέπει να ανησυχήσετε;

Ίσως.

Κάθε φλιτζάνι καφέ περιέχει περίπου 95 με 200 mg καφεΐνης, σύμφωνα με τα στοιχεία. Από ειδικούς προτείνονται ,να μην ξεπερνάμε τα 500 mg καφεΐνης ή και λιγότερο την ημέρα.

3. Κοιμόσαστε πολύ αργά

Πρέπει να ανησυχήσετε;

Ναι. Ξενυχτώντας, μπορεί να απορυθμίσει το εσωτερικό σας ρολόι του ύπνου, με αποτέλεσμα να διαταράσσετε ο ύπνος σας, να προκληθούν αϋπνίες ή άλλες διαταραχές. Αν κοιμόσαστε λιγότερο από 7 ώρες ύπνου έχετε περισσότερες πιθανότητες για κατάθλιψη, αύξηση του σωματικού βάρους ακόμη και αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

 4. Μετά από τη γυμναστική τρώτε ό,τι θέλετε και συχνά τα λεγόμενα “ανθυγιεινά” σνακς

Πρέπει να ανησυχήσετε;

Είναι αλήθεια ότι αν καταναλώνετε τακτικά γεύματα που είναι πλούσια σε θερμίδες, κορεσμένα λίπη, αλάτι και χοληστερόλη (χαρμπουγκερ, παγωτά, τηγανητές πατάτες, πίτσα) μπορεί να είναι επικίνδυνο για την γενική υγεία σας. Έτσι ανάλογα με το πόσο συχνά έχετε αυτή τη συνήθεια, είναι και επιζήμιο για τη συνολική διατροφή και υγεία. Αν όμως είναι μια περιστασιακή απόλαυση, σε μια γενικά υγιεινή διατροφή τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

5. Κάνετε πολύ καθιστική ζωή

Πρέπει να ανησυχήσετε;

Ναι. Η καθιστική ζωή σας βάζει σε κίνδυνο σχεδόν για κάθε χρόνια πάθηση, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η στεφανιαία νόσος και η υψηλή πίεση του αίματος ή η κατάθλιψη. Μελέτες έχουν δέιξει ότι η καθιστική ζωή είναι εξίσου επικίνδυνη με την παχυσαρκία ή το κάπνισμα.

6. Αγαπάτε το βούτυρο, κάνει τα πάντα να έχουν καλύτερη γεύση

Πρέπει να ανησυχήσετε;

Όχι απαραίτητα. Το βούτυρο είναι πλούσιο σε κορεσμένο λίπος και χοληστερόλη (ανάλογα φυσικά το είδος του) για αυτό είναι ένα τρόφιμο που πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο. Μια όμως μικρή ποσότητας σε μια κατά τα άλλα υγιεινή διατροφή δεν είναι επιβλαβής.

Keywords
Τυχαία Θέματα