«4 χρόνια περάσανε, ψυχή μου» – Αυτός ήταν ο Παντελής Παντελίδης

Στα 32 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Παντελής Παντελίδης, προκαλώντας αμέριστη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και το κοινό που τον πίστεψε και τον ακολούθησε πιστά. «Τέσσερα χρόνια περάσανε, ψυχή μου, δεκατέσσερα είχα τα μάτια μου μην τύχει και σε δω», τραγούδησε ο ίδιος μερικά χρόνια πριν και ήταν λες και γνώριζε τα χρόνια που θα έμενε κοντά στο κοινό του.

Το πρωινό της Δευτέρας το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τραγουδιστής και το οποίο κινούνταν από την πύλη του παλιού αεροδρομίου προς τη Βουλιαγμένης,

προσέκρουσε στις μπάρες του δρόμου στη στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε άμορφη μάζα. Το δυστύχημα έλαβε χώρα στις 8.20 το πρωί, με τον θάνατό του να επιβεβαιώνεται λίγες ώρες αργότερα.

Νεκρός πριν φτάσει στο νοσοκομείο

Τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρά στην περιοχή της κεφαλής, ενώ σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν όταν έφτασε στο Ασκληπιείο της Βούλας, μία ώρα μετά τη σύγκρουση, ήταν ήδη νεκρός. Χρειάστηκε πολλή ώρα ώστε ο Παντελής και οι άλλες δύο κοπέλες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο να απεγκλωβιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Εκείνες, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, η μία έχει ακρωτηριαστεί χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί σε ποιο σημείο του σώματός της.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου με επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν επιβεβαίωσε τον φρικτό θάνατο του Παντελίδη και μίλησε στις κάμερες των εκπομπών δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες: «Στις 9:20 προσεκομίσθη νεκρός. Προ ολίγου ανεγνωρίσθη από πρώτου βαθμού συγγενή, ότι πρόκειται για τον Παντελή Παντελίδη. Ακολουθεί νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις».

Ποιος ήταν ο Παντελής Παντελίδης

Πρόκειται για ένα πρόσωπο που δίχασε και κατακρίθηκε όσο ελάχιστα στην Ελλάδα. Από τη μία μεριά, οι φανατικοί θαυμαστές που έκαναν τους δίσκους τους πλατίνες και από την άλλοι εκείνοι που «λάτρευαν να μισούν» τον «τραγουδιστή του YouTube».

Γεννημένος στις 23 Νοεμβρίου του 1983 και έχοντας μεγαλώσει στη Νέα Ιωνία, ο τραγουδιστής δήλωσε λαϊκό παιδί και πάντα απλός παρά την επιτυχία των τελευταίων ετών. Όντας ακόμα υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού, ο Παντελής αποφάσισε να μοιραστεί με τους χρήστες του YouTube ένα τραγούδι σε στίχους και μουσική του ιδίου, τραγουδώντας το απλά με μία κιθάρα, το οποίο έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Το βίντεο κερδίζει εκατομμύρια προβολές και το «Δεν ταιριάζετε σου λέω» γίνεται επιτυχία πριν καν ηχογραφηθεί και κυκλοφορήσει σε δίσκο.

Από το Πολεμικό Ναυτικό στις πίστες

Χωρίς να έχει σπουδάσει μουσική ή τραγούδι, με την κιθάρα του στα χέρια, γράφει στίχους και μουσική όπως μόνος του έμαθε να κάνει. Αν και αυτοδίδακτος, καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ΕΜΙ και ο πρώτος του ολοκληρωμένος δίσκος κυκλοφορεί το 2012 και μέσα σε ελάχιστους μήνες γίνεται διπλά πλατινένιος.

Με singles που έγιναν επιτυχία πριν καν κυκλοφορήσουν, η επιτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη. Από το «Αλκοολικές οι νύχτες», το «Λιώμα σε γκρεμό» και το «Συνοδεύομαι», στο «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς» και το «Παραμυθιάζομαι», ο πρώτος του δίσκος για πολλούς θα ήταν και ο τελευταίος του μιας και φαινόμενο «Παντελής Παντελίδης» θα ξεφούσκωνε τρομερά γρήγορα.

Ο ίδιος τους διέψευσε. Στα τέλη του 2013, κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα» και γνωρίζει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από τον πρώτο. Το «Είχα κάποτε μια αγάπη» και το «Τέτοια αγάπη δεν αξίζω» ξεχωρίζουν αμέσως, ενώ το χορευτικό «Γίνεται» παίζεται σε όλα τα ραδιόφωνα. Με συνεργασίες που δεν είχε καν τολμήσει να φανταστεί μερικά χρόνια πριν, ο Παντελής βρέθηκε να γεμίζει τα μεγαλύτερα μαγαζιά της νυχτερινής Αθήνας στο πλευρό καλλιτεχνών που μόνο τα καλύτερα είχαν να πουν γι’ αυτόν. Βασίλης Καρράς, Παόλα και Γιώργος Μαζωνάκης είναι μόλις μερικά από τα ηχηρά ονόματα της νυχτερινής Αθήνας που τον πίστεψαν εξ’ αρχής. Για όλους ήταν το ταλαντούχο παιδί που μιλούσε με τα τραγούδια του και απέφευγε οποιασδήποτε μορφής δημοσιότητα που δεν αφορούσε στη δουλειά του.

Την ίδια χρονιά η εμφάνισή του στα Mad Awards συζητιέται πολύ. Στην 10η απονομή, ο Παντελής κερδίζει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το Α’ Μέρος του τρίτου κατά σειρά δίσκου του με γενικό τίτλο «Εισ-πνοή», για να ακολουθήσει λίγο αργότερα και το Β’ Μέρος, γνωστό ως «Εκ-πνοή».

Στο Α’ Μέρος περιλαμβάνεται και το τραγούδι «Πίνω από κει ψηλά για σένα» που έμελλε να είναι προφητικό, μιας και οι στίχοι του κάνουν λόγο για θάνατο από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

«Tην πόρτα έκλεισα σιγά τ’ αμάξι έβαλα μπροστά

Και στην καρδιά μου είπα να χτυπά αθόρυβα

Γκάζι πατάω δυνατά ένα τσιγάρο και φωτιά

Μα να τ’ ανάψω κοριτσάκι μου δεν πρόλαβα...»,

έγραψε ο τραγουδιστής, κάνοντας το τραγούδι τόσους μήνες μετά να μοιάζει κάτι παραπάνω από τρομακτικό.

Η σχέση του με την οικογένειά του

Η επιτυχία του ανοίγει πόρτες και αυξάνει σαφώς τα εισοδήματά του για τα οποία ο Παντελής δεν δίστασε να μιλήσει σε μία από τις σπανιότατες συνεντεύξεις του. Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, κρατούσε μόλις το 1/5 των χρημάτων που έβγαζε, ενώ τα υπόλοιπα τα έδινε στη μητέρα του, καθώς ο ίδιος ήταν πολύ κακός στη διαχείρισή τους. Η σχέση του με την οικογένειά του εξάλλου ήταν ιδιαιτέρως στενή.

«Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου ήταν δίπλα μου σε ό,τι αποφάσεις έχω πάρει στην ζωή μου και ακόμη και στην πιο δύσκολη στιγμή που ήταν να φύγω από το Πολεμικό Ναυτικό που δεν επιτρεπόταν να είμαι παράλληλα με το τραγούδι. Αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που πήρα και είχα την στήριξη των δικών μου», είχε δηλώσει φανερά συγκινημένος εξηγώντας πως μετά την επιτυχία των κομματιών του στο YouTube, εκείνος βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να επιλέξει μεταξύ των δύο «φύσεών» του.

«Όταν άρχισα να παρατηρώ ότι αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς ο κόσμος που άκουγε τα κομμάτια μου στο ίντερνετ, τότε κατάλαβα ότι αυτό μπορώ να το κάνω και επαγγελματικά και έτσι έπρεπε να διαλέξω. Και επέλεξα να αφοσιωθώ και να δώσω το 100% του εαυτού μου στο κομμάτι της σύνθεσης, του στίχου και της ερμηνείας», είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του.

Η πρεμιέρα που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ

Ο Παντελής Παντελίδης πέθανε μία μόλις ημέρα πριν τη μεγάλη του πρεμιέρα στο Teatro στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή και του Κώστα Μαρτάκη. Το τελευταίο του κλιπ για το τραγούδι «Της καρδιάς μου το γραμμένο» κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου και έμελλε να είναι το τελευταίο του.

Πολλοί συνάδελφοί του έχουν ήδη «μαυρίσει» τις εικόνες προφίλ τους στα social media, όπως το ίδιο ακριβώς έκανε και το νυχτερινό κέντρο Teatro.

Φίλοι και συνεργάτες δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον ξαφνικό και άδικο χαμό του, ενώ λίγες ώρες πριν, ο σάλος που είχε ξεσπάσει για το νέο του τραγούδι στο οποίο γίνεται αναφορά στα Κατεχόμενα της Κύπρου είχε κάνει ξανά το όνομά του αντικείμενο συζήτησης. Τα σχόλια των επί μονίμου βάσεως πολέμιών του τον είχαν ρίξει τρομερά ψυχολογικά, με τον ίδιο να ζητά συγγνώμη -μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook- για τον τρόπο που ορισμένοι εξέλαβαν το περιεχόμενό του τραγουδιού που μιλά για τη «γκόμενα στα Κατεχόμενα» και ανακοινώνοντας πως σκοπεύει να το αποσύρει.

Αυτός ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Απλός και πάντα χαμηλών τόνων, δεν κατάφερε να φύγει από τη ζωή το ίδιο διακριτικά όσο έζησε. Κατάφερε, ωστόσο, να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό που άλλοι δεν θα καταφέρουν να απολαύσουν ούτε σε μια δεκαετία καριέρας. Πολλοί χαρακτηρίζουν το κοινό αυτό «χωρίς μουσική παιδεία», «θαυμαστές των σκυλάδικων» και «άτομα δίχως αισθητική». Ε και;

Η μουσική δεν γνωρίζει όρια και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει την αισθητική ενός ανθρώπου, κυρίως σε ό,τι αφορά στην τέχνη. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μην αποδείξουμε για ακόμα μία φορά ότι κανιβαλισμός είναι η δεύτερη φύση μας.

The post «4 χρόνια περάσανε, ψυχή μου» – Αυτός ήταν ο Παντελής Παντελίδης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα