13 δισ. δολάρια θα πληρώσει η JP Morgan για να γλιτώσει τις προσφυγές εναντίον της

Το αστρονομικό ποσό των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων προτίθεται να πληρώσει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης JPMorgan , o οποίος φαίνεται πως ήρθε σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο ώστε να βάλει τέλος σε μια σειρά διώξεων, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Η γνωστή οικονομική εφημερίδα, επικαλείται μυστικές πηγές οι οποίες κάνουν λόγο για συμφωνία μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ, του υφυπουργού Τόνι Γουέστ και του νομικού συμβούλου της εταιρείας Στίβελ Κάντλερ oι οποίοι συμφώνησαν σε όλες τις λεπτομέρειες

προκειμένου να διευθετηθεί μία σειρά διώξεων, που συνδέονται με την κρίση των παραγώγων των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου (subprime).

Σύμφωνα με τους New York Times οι οποίοι αναφέρονται επίσης σ' αυτή την προκαταρκτική συμφωνία, ο χαρισματικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντάιμον συμμετείχε επίσης στις συνομιλίες.

Το ποσό αυτό θα είναι το υψηλότερο που θα έχει καταβάλει αμερικανική εταιρεία σε τέτοιας υφής συμφωνία με τον Λευκό Οίκο. Μέχρι στιγμής το ρεκόρ βρίσκεται στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια , όπως αναφέρει ο αμερικανικός τύπος.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα