12χρονος παιδί-θαύμα από τη Θεσσαλονίκη ξεκινά συνεργασία με την Google

Τι συνηθίζει να κάνει ένα παιδί στην πρώτη γυμνασίου; Σίγουρα όχι αυτά που κάνει ο 12χρονος Νίκος Αδάμ ο οποίος μονοπωλεί το ενδιαφέρον των στελεχών της Google καθώς έφτιαξε δυο εφαρμογές χωρίς να γνωρίζει πληροφορική.

Σε εκδήλωση προγραμματιστών ο 12χρονος παρουσίασε μια εισήγηση στην αγγλική γλώσσα για τις επιθέσεις στο διαδίκτυο μπροστά σε χίλια άτομα αφήνοντας άφωνο το ακροατήριο καθώς είναι αυτοδίδακτος χωρίς να έχει σπουδάσει πληροφορική.

Ο μικρός Νικόλας κατασκεύασε μια ιστοσελίδα με την ονομασία

«tech is game» και πλέον κατασκευάζει δικά του τεχνικά προγράμματα, παιχνίδια και εφαρμογές, τα οποία και ανεβάζει στο site του. Δυο από αυτές τις εφαρμογές προκάλεσαν το ενδιαφέρον της Google η οποία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους γονείς του και πλέον, ο μικρός Νικόλας έχει ξεκινήσει και παρακολουθεί ένα πρόγραμμα υπολογιστών και προγραμματισμού, όπου κάνει και τα πρώτα του μαθήματα ρομποτικής.

Ο Νικόλας έκανε την πορεία του προς το μέλλον χάρη στην 78η ΔΕΘ όπου επισκεπτόταν καθημερινά το περίπτερο της Google και παρακολουθούσε σεμινάρια προγραμματισμού. Εκεί, τον γνώρισαν άνθρωποι της εταιρείας, με αποτέλεσμα να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα χαρισματικό παιδί.

Ο 12χρονος αυτή την περίοδο ετοιμάζει νέα προγράμματα, προκειμένου να εμπλουτίσει την σελίδα του με αιχμή του δώρατος το «Tech is Social», το οποίο είναι ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σαν το Facebook. Παράλληλα δημιουργεί το «DTD», ένα σύστημα ασφάλειας που μας προστατεύει από την πιο συνηθισμένη επίθεση στο διαδίκτυο και το «MSP», το σύστημα που σε βοηθάει να γράψεις minecraft server.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα