10 “Χρυσές” (Σφαίρες) στιγμές

Κάποιοι έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν δημιουργήσει τρελό γέλιο. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν βαριέσαι ποτέ! Και τώρα, λίγες μόνο ώρες πριν οι Χρυσές Σφαίρες βρουν τους κατόχους τους  για 69η φορά, ας θυμηθούμε τις 10 στιγμές που χάραξαν την μέχρι τώρα πορεία της πιο αμφιλεγόμενης τελετής βραβείων.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Άλλοι τις χαρακτηρίζουν, ως τον προάγγελο των Oscar , άλλοι πάλι , ως έναν παράλογο συσχετισμό του κινηματογράφου με την τηλεόραση. Για να μην ξεκινήσω να αραδιάζω

τους δεκάδες χαρακτηρισμούς που τις συνοδεύουν, θα πω απλά ότι οι Χρυσές Σφαίρες, παρόλο το γήρας (διανύουν τα τελειώματα της 7ης δεκαετίας τους) , καταφέρνουν χρόνο με τον χρόνο να επιστρέφουν νεότερες, προκλητικότερες (αν θυμηθούμε τον περσινό χαμό με τα σχόλια του οικοδεσπότη-Ricky Gervais στην τελετή) και με φανατικότερο κοινό. Όντας η τρίτη σε τηλεθέαση απονομή βραβείων στο κόσμο (πίσω από τα Oscar και τα Grammy), δεν θα μπορούσε να μαγνητίσει τόσα εκατομμύρια θεατές, χωρίς να παραχωρήσει λίγη από την λάμψη και την χρυσόσκονη των βραβείων, σε αξιομνημόνευτες στιγμές ή και ευτράπελα, που συνέβησαν κατά την διάρκεια των τελετών. Έτσι και εμείς επαναφέρουμε στην μνήμη ακριβώς τις 10 χαρακτηριστικότερες στιγμές, που στιγμάτισαν και βοήθησαν με την σειρά τους, ώστε οι Χρυσές Σφαίρες να καθιερωθούν, ως αυτό που είναι. Μία γιορτή αφιερωμένη στο βωμό του θεάματος.

10. Τα χάπια του Brad Pitt (1996)
Όταν ανέβηκε στη σκηνή ο Brad Pitt για να παραλάβει το βραβείο Β΄ Ανδρικού ρόλου για την συμμετοχή του στην ταινία  “12 Monkeys”, στον ευχαριστήριο λόγο του δεν ανέφερε ούτε τον συμπρωταγωνιστή του Bruce Willis, ούτε τον σκηνοθέτη της ταινίας Terry Gilliam. Δεν ανέφερε καν την τότε κοπέλα του Gwyneth Paltrow. Αντί αυτού αρκέστηκε στο να πει “Θα ήθελα να ευχαριστήσω στην πραγματικότητα τους κατασκευαστές του  Kaopectate. Έχουν κάνει μεγάλο καλό στους συνανθρώπους τους”. Τα “Kaopectate” βέβαια είναι χάπια για την δυάρια και, όπως εξήγησε λίγο αργότερα ο διάσημος ηθοποιός βοήθησαν ιδιαιτέρως το ανήσυχο στομάχι του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

9. Ο Tom Hanks και η Ελλάδα (1989)
Ως γνωστόν, οι Χρυσές Σφαίρες διοργανώνονται από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλυγουντ (Hollywood Foreign Press Association). Κατά την παραλαβή λοιπόν, του βραβείου του (ως καλύτερος ηθοποιός) για τον ρόλο του στο “Big”, ο Tom Hanks δεν έχασε την ευκαιρία να αστειευτεί λέγοντας “ Έχω παντρευτεί ένα Ελληνικό μωρό (babe), οπότε ξέρω τι σημαίνει να αγαπάς τους ξένους”.

8. Η ατέλειωτη λίστα (2006)
Αποδεχόμενος το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά, για τον γκρινιάρη γιατρό στο “Dr. House”, ο Hugh Laurie απλά βρήκε τον τρόπο να κάνει την διαφορά. Ενώ ανακοίνωσε ότι στην ευχαριστήρια λίστα του συμπεριλαμβάνονται 172 ονόματα, απλά έκανε μία mini-κλήρωση διαλέγοντας στην τύχη τρία ονόματα, τα οποία ευχαρίστησε και δημοσίως. Για τους υπόλοιπους αρκέστηκε να πει “Everyone else can just lump it” (τ

Keywords
Τυχαία Θέματα