Ύδρα: Ένα αριστοκρατικό νησί με ιστορία

Από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ρομαντικά και art weekends. Είναι δίπλα στην Αθήνα και παραμένει στις πρώτες θέσεις για μία μίνι εξόρμηση απ΄την καθημερινότητα. Γραφική, αριστοκρατική, σοφιστικέ αποτελεί meeting point πολλών επισκεπτών. Ένα νησί με πλούσια ιστορία που αξίζει να πάτε.

Το λιμάνι είναι η καρδιά του νησιού και ουσιαστικά ο μοναδικός οικισμός. Γύρω του και στα πίσω σοκάκια θα βρείτε μικρά cafes και εστιατόρια καθώς

και arty μπουτίκ. Ξεκινώντας λοιπόν απ΄την Χώρα μπορείτε να κάνετε διάφορους περιπάτους γυρνώντας με τα πόδια το νησί. Οι δύο πιο κλασικές επιλογές είναι είτε προς το Ιστορικό Αρχείο και το Λιμεναρχείο είτε προς την Κιάφα με τα αρχοντικά των Κουντουριώτηδων και από κει, παραλιακά, προς τη Σπηλιά, τους Μύλους και το Καμίνι.

Είναι ένα νησί πολύ προσεγμένο με υπέροχα αρχοντικά. Σίγουρα, θα βρείτε να μείνετε σε κάποιο απ΄αυτά μέσα στα γραφικά σοκάκια της Ύδρας.

Η Ύδρα τώρα δεν φημίζεται για τις πολλές επιλογές των παραλιών της. Όσοι αγαπούν τις βουτιές μπορούν να επιλέξουν τα βράχια που βρίσκονται στην άκρη του λιμανιού, κάτω από τα beach bars «Σπηλιά» και «Ydronetta» ή στον κόλπο μπροστά από το bar-restaurant «Castello» στο Καμίνι. Υπάρχουν όμως και πιο κλασικές παραλίες, προσεγγίσιμες με καΐκια και θαλάσσια ταξί, τα οποία αναχωρούν από το Ρολόι, στο κέντρο του λιμανιού. Οι καλύτερες παραλίες, που συνδυάζουν ψιλό βότσαλο και πεύκο, είναι το Μπίστι και ο Άγιος Νικόλαος. Υπάρχει βέβαια η οργανωμένη παραλία του Βλυχού κοντά στο λιμάνι για όσους θέλουν να κάνουν μια γρήγορη βουτιά. Ιδανικό είναι να εξερευνήσετε τις παραλίες του νησιού προσεγγίζοντας τες απ΄την θάλασσα.

Στην Ύδρα τώρα για φαγητό έχετε αρκετές επιλογές. Η ταβέρνα «Ψαροπούλα» κράτα την παράδοση από το 1911 και βρίσκεται στο λιμάνι. Επιλέξτε να κάτσετε στον επάνω όροφο του εστιατορίου για να απολαύσετε τη θέα. Εκεί θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα μαγειρευτά της κα. Τούλας αλλά θα φάτε και φρέσκο ψάρι. Αν θέλετε να συνοδεύσετε το ουζάκι σας με παραδοσιακούς μεζέδες τότε προχωρήστε μέσα στα σκοκάκια για να βρείτε «Το Παραδοσιακόν».

Για νησιωτική αύρα και ολόφρεσκο ψάρι επιλέξτε το εστιατόριο «4Εποχές» του συγκροτήματος πολυτελών σουιτών Four Seasons Hydra, στις πλάκες Βλυχού. Για ποτό και φαγητό αργά το απόγευμα ώστε να προλάβετε το ηλιοβασίλεμα είναι το «Sunset» στα Κανόνια. Στο παραλιακό δρόμο τώρα θα συναντήσετε το «Παπαγάλο» που αποτελεί μια all day επιλογή. Εκεί δοκιμάστε κάποιο cocktail απ” την ενημερωμένη του λίστα και απολαύστε το ακούγοντας ψαγμένες μουσικές επιλογές.

Τα γαϊδουράκια είναι σήμα κατατεθέν του νησιού και χρησίμευαν ως μέσο μεταφοράς αφού δεν υπάρχουν αμάξια.

Φεύγοντας μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας μια «γλυκιά» ανάμνηση. Δοκιμάστε τα φημισμένα, υδραίικα αμυγδαλωτά με ανθόνερο, ξύσμα λεμονιού και μέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα