#tsoulomageiremata: Φτιάξτε ένα αξέχαστο σαγανάκι γαρίδες

Υλικά

1 κιλό γαρίδες κτψ. με το κέλυφος1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκ. σκόρδο50 γρ. ούζο2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες2 στικ σέλερυ κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες¼ κγ μπούκοβο100 γρ.ελαιόλαδο600 γρ. ντομάτα κονκασέΑλάτι300 γρ.φέτα

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σέλερυ και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αδειάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε και αυτές μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι και σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ρίχνουμε τη ντομάτα και το αλάτι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Στη συνέχεια αδειάζουμε το φαγητό μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η φέτα. Σερβίρουμε ζεστό σε πιάτα.

#tsoulotip: Προσέχουμε πολύ στο βράσιμο της γαρίδας γιατί αν τις παραβράσουμε μπορεί να λιώσουν. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και 1/4κγ. γλυκάνισο για έξτρα γεύση.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
#tsoulomageiremata, Φτιάξτε,#tsoulomageiremata, ftiaxte