Το πιο γνωστό υπαρξιακό ερωτήμα

Και αν…

Πολλές φορές μια αποτυχία στην ζωή σας, μια λάθος στιγμή, γίνεται μάθημα για την επόμενη φορά. Όμως, ίσως και την επόμενη φόρα να κάνετε το ίδιο λάθος. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να κάνετε πάλι λάθος; Και αν τελικά δεν ήταν λάθος; Ποιος μπορεί να το κρίνει αυτό; Εσείς ή οι άλλοι; Δύσκολα ερωτήματα. Ένα είναι σίγουρο ότι τα λάθη πληρώνονται. Το θέμα είναι ότι σπάνια μπορείς να πεις με απόλυτη σιγουριά πως ήταν λάθη, ακριβώς γιατί κάνοντας τα κάτι άλλο άλλαξε στη ζωή σου. Κάτι καινούργιο βγήκε από αυτό. Δεν υπάρχει λόγος να αναλώνεστε στο τι έφταιξε και τι όχι.

Αν είχα επιλέξει

εκείνο ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, να είχα μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία ή να ήμουν πιο ευτυχισμένη στη προσωπική μου ζωή. Δεν καταφέρνετε τίποτα διαφορετικό θέτοντας σε ισχύ τον εσωτερικό σας «κριτή». Τύψεις, άγχος, φόβο, πόνος στο στήθος και το στομάχι είναι μερικά από τα συναισθήματα που βιώνει κανείς σκαλίζοντας συνεχώς το παρελθόν. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε ως μια επιλογή που πρέπει να υποστηρίξετε, να αναγνωρίσετε και να βρείτε τι νέο σας προσφέρει.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη ζωή. Καθημερινά, κάνουμε επιλογές, λέμε πράγματα, κάνουμε σχέδια για την ζωή μας. Αλλά από αυτά υλοποιούνται και άλλα όχι. Ποια η διαφορά τους; Ίσως, τα πρώτα τα πιστεύαμε περισσότερο ή τα είχαμε περισσότερο ανάγκη. Το θέμα είναι το εξής σταματήστε να γυρνάτε γύρω από το τόπο του εγκλήματος. Βρείτε το θάρρος να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Είναι δύσκολο αλλά όχι πιο δύσκολο από το να κρατάτε τον εαυτό σας εγκλωβισμένο στα λάθη του παρελθόντος. Η ζωή προχωρά και δυστυχώς πολύ γρήγορα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Το πιο γνωστό υπαρξιακό ερωτήμα appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα