Τι πρέπει να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές με τα παιδιά;

Για να χαλαρώσετε και να περάσετε όλοι καλά!

Τέλεια παραλία, ήλιος, θάλασσα, ηρεμία ότι πρέπει για οικογενειακές διακοπές. Ωστόσο, το μόνο που ακούς είναι γονείς έξαλλοι να φωνάζουν και τα παιδιά από την άλλη νευριασμένα να κάνουν τα πάντα για να ευχαριστηθούν τις διακοπές τους. Αποτέλεσμα; Μετά από πέντε μέρες διακοπών να γυρνούν στο σπίτι πιο κουρασμένοι από πριν.

Πώς μπορείτε να ηρεμήσετε και να χαλαρώσετε φέτος;

Καλέστε έκτακτο οικογενειακό συμβούλιο και μιλήστε τους για τα βασικά θέματα γύρω από το φαγητό, την προστασία τους από τον ήλιο αλλά και για το ότι θα πρέπει

να σας ενημερώνουν κάθε φορά που απομακρύνονται από κοντά σας. Όσο πιο ξεκάθαροι και επεξηγηματικοί είστε, τόσο πιο ήρεμες και χαλαρές διακοπές θα έχετε.

Απαράβατοι κανόνες για την υγεία τους: Καπέλο, μπλούζα, αντηλιακό, γυαλιά και οτιδήποτε άλλο τα προστατεύει από τον ήλιο είναι απαραίτητα. Κάντε λοιπόν μαζί με τα παιδιά την εξής συμφωνία, θα φοράνε μόνα τους το αντηλιακό από το σπίτι πριν φύγετε. Εξηγήστε τους πως πρέπει να ανανεώνεται όσο είστε στην παραλία. Επειδή με το παιχνίδι μπορεί να ξεχαστούν συμφωνείστε πως θα θέλανε να τους το θυμίσετε. Δεν υπάρχει λόγος να φωνάζετε το τρίπτυχο, καπέλο, αντηλιακό, μπλούζα» όλη την ώρα.Καλό θα είναι το κάθε παιδί να έχει τη δική του τσάντα με τα πράγματά του, όπου θα είναι υπεύθυνο. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνετε το μικρό σας να μάθει να προστατεύει μόνο του τον εαυτό του.Αφήστε τα να παίξουν ελεύθερα. Δεν χρειάζεται να φωνάζετε «Μη, εκεί και μη εδώ».Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουν νέους φίλους και να κοινωνικοποιηθούν.Επιλέξτε να έχετε μαζί σας υγιεινά σνακ, φρούτα, τοστ, σε περίπτωση που πεινάσουν. Ωστόσο, μπορείτε να τους εξηγήσετε πως στις διακοπές όλοι είστε πιο χαλαροί και αν φάνε κανένα παγωτό παραπάνω δεν πειράζει.

Σε γενικές γραμμές πάντως, επιλέξτε να κάνετε τις συμφωνίες πριν φύγετε από το σπίτι. Μιλήστε τους για το πώς νιώθετε όταν δεν σας ακούνε και αναγκάζεστε να φωνάζετε στην παραλία. Ακόμα, μπείτε στη δική τους θέση και καταλάβετε τη λαχτάρα και την όρεξη που έχουν για παιχνίδι. Καλή θέληση να υπάρχει και η λύση θα βρεθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα