Τα καλύτερα κόλπα για να μη πάρετε ούτε ένα γραμμάριο το τριήμερο

Το τέλος αυτής της εβδομάδας, όσο αφορά τη δουλειά, θα σημάνει πιο νωρίς, λόγω της 25 Μαρτίου. Και τότε είναι που, καθώς φεύγετε από το γραφείο και σκεπτόμενοι το τριήμερο, έχετε μια σιελόρροια, μια επιθυμία για φαγητό. Πόσοι από εσάς δεν έχετε συνδυάσει τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες με κρασί, τυράκια, ένα γιγαντιαίο πακέτο πατατάκια και τα αγαπημένα σας γλυκά; Και αυτή τη φορά το «τελετουργικό» θα αρχίσει μια μέρα νωρίτερα. Όμως, η συγκεκριμένη συνήθεια μπορεί να αποβεί μοιραία για τα κιλά σας. Η πεποίθηση ότι στις αργίες δεν ισχύουν οι συνηθισμένοι διατροφικοί κανόνες, έχει και συνέπειες.

Γιατί ενώ όλη την εβδομάδα έχετε προσπαθήσει σκληρά, ώστε να μείνετε πιστοί σε μια υγιεινή διατροφή, καταφτάνει το τριήμερο και υπονομεύει όλους τους στόχους σας. Αν όμως, έχετε στο μυαλό σας κάποιους απλούς κανόνες και τους εφαρμόσετε, δεν θα πάρετε ούτε ένα γραμμάριο το τριήμερο.

Στρατηγική # 1: Έχετε στόχο για μια διατροφή αρκετά καλή αντί για τέλεια.

Για τους περισσότερους που ακολουθούν μια δίαιτα υπάρχουν μόνο δυο επιλογές: τέλεια ή χάλια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα με την παραμικρή παρασπονδία, να εγκαταλείπετε τα όπλα και να πέφτετε με τα μούτρα στο φαγητό. Γιατί είστε ή του ύψους ή του βάθους. Υπάρχει όμως και η ενδιάμεση κατάσταση, που δεν είναι η τέλεια αλλά δεν είναι και η καταστροφή. Αυτό το τριήμερο λοιπόν προσπαθήστε να απολαύσετε το καλό φαγητό, χωρίς να καταφεύγετε σε υπερβολές. Για παράδειγμα όταν θα βγείτε να φάτε μπορεί να μην έχετε την τέλεια σαλάτα λάχανο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φάτε όλες τις τηγανιτές πατάτες και όλα τα ορεκτικά. Αντί για λαχανοσαλάτα επιλέξετε μια μερίδα ψάρι ή κρέας με πατάτες ψητές.

Στρατηγική # 2: Μην λιμοκτονήσετε.

Αν έχετε σκοπό αυτό το τριήμερο να μη τρώτε όλη την ημέρα, για να γλιτώσετε θερμίδες και να μπορείτε να φάτε ότι θέλετε το βράδυ, είναι μεγάλο λάθος. Όχι μόνο θα μπλοκάρετε το μεταβολισμό σας, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να πάρετε περισσότερες θερμίδες, από ό,τι αν τρώγατε κανονικά μέσα στην ημέρα.

Στρατηγική # 3: Πακέτο με υγιεινά σνακ.

Αν πρόκειται αυτό τριήμερο να είστε όλη μέρα εκτός σπιτιού, φροντίστε να έχετε μαζί σας μερικά υγιεινά σνακ, σε περίπτωση που σας πιάσουν οι λιγούρες. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την επιδρομή σε φούρνους ή ζαχαροπλαστεία.

Στρατηγική # 4: Μη τρώτε για ανταμοιβή.

Ήσασταν όλη την εβδομάδα τυπικοί στη δουλειά, στις οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις και στο πρόγραμμα διατροφής και έτσι νομίζετε ότι αυτό το τριήμερο αξίζετε μια παρατυπία. Η συγκεκριμένη αντίληψη μπορεί να σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής και σε αύξηση βάρους. Σκοπός δεν είναι να στερήστε όλη την εβδομάδα τα φαγητά που σας αρέσουν, ώστε να μπορείτε να τα φάτε ελεύθερα τις αργίες. Είναι προτιμότερο σε περίπτωση που νιώσετε μια επιθυμία για κάτι γλυκό να το καταναλώσετε σε μικρή ποσότητα, ανεξάρτητα με το τι μέρα είναι, παρά να το φάτε σε μεγάλη ποσότητα μέσα σε μια ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα