Σούπα με πατάτες, μπέικον και τυρί

Σαν να έπιασε λίγο κρύο και σα να έφτασε η στιγμή να κατεβάσουμε τα χειμωνιάτικα. Και επειδή το να κρύψεις τα καλοκαιρινά και να βγάλεις τα χοντρά ρούχα, δεν είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να μας πάρει όλη την ημέρα, το τελευταίο που θέλουμε μετά από όλη αυτή τη δουλειά είναι να χωθούμε στην κουζίνα. Τι καλύτερο λοιπόν από μια εύκολη σούπα με μπέικον και πατάτες. Μετά από τόσο κόπο το αξίζουμε.

Υλικά:

6 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο1 κ. σούπας κρεμμύδι σε σκόνη5-6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους1 κονσέρβα καλαμπόκι1 γάλα εβαπορέ1 φλιτζάνι
τυρί τσένταραλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

Μαγειρεύουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με αρκετό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια, να μειώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στραγγίζουμε και φυλάσσουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καλαμπόκι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό από τις πατάτες και ζεσταίνουμε για πέντε λεπτά, προσοχή μη βράσει. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε το μίγμα από την κατσαρόλα, τις πατάτες και το τυρί και σερβίρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα