Προσωπική ζωή και social media

Είναι αναγκαίο να δημοσιοποιείτε τόσες φωτογραφίες και τόσες λεπτομέρειες από τη σχέση σας, στα social media;

Ζείτε στη γενιά του facebook, twitter, instagram. Με άλλα λόγια τα social media έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σας. Κάθε δεκαετία έχει τα δικά της trends, συνήθειες που ακολουθούν οι περισσότεροι άνθρωποι από την ηλικία των 15 έως 50.

Τα πάντα όμως θέλουν μέτρο στη ζωή και σωστή διαχείριση. Με όλο αυτόν τον πανικό που δημιουργήθηκε, όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα social media, είναι λογικό να χάθηκε ο έλεγχος.

Οι περισσότεροι χρήστες, ιδιαίτερα στην αρχή της ύπαρξης των social media, κατέκλυζαν τα προφίλ τους με φωτογραφίες και status από προσωπικές τους στιγμές. Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά έχουν αρκετά albums στα οποία μοιράζονται φωτογραφίες τους από ξέφρενα party, στιγμές με τους φίλους τους και όχι μόνο. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά σε ηλικία κυρίως από 15 έως 30 αναρτούν καθημερινά φωτογραφίες και ανανεώνουν το status. Σκέψεις, θέματα, ψυχική διάθεση με πολύ εύκολο τρόπο γνωστοποιούνται άμεσα.

Μήπως όμως όλος αυτός ο ενθουσιασμός, ξεκινά να μην έχει λογική; Να μοιραστεί κάποιος μία προσωπική του στιγμή με φίλους ή τη σχέση του είναι σεβαστό.Εξάλλου, είναι ωραίο να μοιράζεστε όμορφες στιγμές από τη ζωή σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με τις αναρτήσεις καθώς πρόκειται για ένα μέσω επικοινωνίας στο διαδίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για παράδειγμα, υπάρχουν περιπτώσεις που οι φωτογραφίες ζευγαριών με προσωπικές τους στιγμές να τους έχουν παρουσιάσει θέματα στη σχέση τους ή να έχουν κοστίσει ακόμα και τη δουλειά τους.

Προσπαθήστε λοιπόν να σκεφτείτε κατά πόσο είναι σωστό να μοιράζεστε τα συναισθήματά σας στο facebook. Μήπως είναι καλύτερα να επικεντρωθείτε στις διαπροσωπικές σχέσεις. Βγείτε μ’ ένα φίλο σας ή με το σύντροφό σας και μοιραστείτε τα νέα σας. Η υπερβολική χρήση των social media, μπορεί να χαρακτηριστεί ως εμμονή για κάποιους ανθρώπους που θέλουν να μοιράζονται τα πάντα ή να εκφράζουν τα συναισθήματά τους στο προφίλ τους, έτσι ώστε ο σύντροφος να καταλάβει από ένα status ή ένα τραγούδι ότι κάτι δεν πάει καλά. Με άλλα λόγια τα social media γίνονται γέφυρα στην επικοινωνία με τους ανθρώπους. Προσπαθήστε, να δοκιμάσετε να κάνετε λιγότερα updates του προφίλ σας και αφιερώστε παράπονο χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι προσωπικές στιγμές αφορούν εσάς και κανέναν άλλον. Ο εθισμός από τα social media δεν είναι μακριά από κανέναν καθώς αυτά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή σας.

The post Προσωπική ζωή και social media appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα