Προφυλαχτείτε από τη γρίπη

Αυτό το διάστημα, ο κίνδυνος να κολλήσετε είναι υψηλός.

Σχεδόν όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι κανόνες υγιεινής, για να αποφύγουν την εποχιακή γρίπη, ωστόσο κανένας δεν τους τηρεί. Μερικές συνήθειες και αλλαγές στην καθημερινότητά σας μπορούν να σας προφυλάξουν από τους ιούς. Οι ειδικοί συνιστούν να τους ακολουθήσετε για να προφυλαχτείτε.

Συχνό και λεπτομερή πλύσιμο χεριών: Πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να πλένετε τα χέρια σας, με σαπούνι που έχει ουδέτερο pH.
Χρήση αντιμικροβιακών υγρών: Αποφύγετε τις υπερβολές καθώς μετά μπορεί να γίνετε ευαίσθητη απέναντι

στους ιούς. Χρησιμοποιήστε τα μία με δύο φορές την ημέρα. Έχετε ένα στην τσάντα σας και κάθε φορά που βρίσκεστε σε κλειστό χώρο ή ήρθατε σε επαφή με άνθρωπο που έχει τα συμπτώματα της γρίπης, χρησιμοποιήστε το.
Αποφύγετε τους κλειστούς χώρους: Σε αυτά τα μέρη οι ιού καραδοκούν. Φροντίστε να αερίζονται οι χώροι που βρίσκεστε και αποφύγετε τις συνεστιάσεις.
Εμβολιαστείτε: Αν ο γιατρός σας κρίνει την κατάστασή σας κρίσημη, τότε θα πρέπει να κάνετε το εμβόλιο. Άτομα υψηλού κινδύνου όπως είναι οι εγκυμονούσες και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας καλό είναι να εμβολιάζονται προληπτικά. Η συμβουλή του γιατρού είναι απαραίτητη.
Σωστή διατροφή: Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού σας με σωστή, υγιεινή διατροφή. Τρώτε φρούτα και λαχανικά, αποφύγετε τις στερητικές δίαιτες, έτσι ώστε να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα