Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για τις γυναίκες η Anne Hathaway

Η Anne Hathaway έρχεται να συμπεριληφθεί στη λίστα των πρεσβειρών καλής θέλησης μαζί με την Nicole Kidman, την Emma Watson και την πριγκίπισσα Bajrakitiyabha Mahidol της Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος Γυναικών του ΟΗΕ Phumzile Mlambo-Ngcuka, η βραβευμένη με Όσκαρ

ηθοποιός θα ηγηθεί της εκστρατείας για την λεγόμενη «ποινή μητρότητας».

Στόχος της είναι να «ωθήσει» νέους κανονισμούς για οικονομική παιδική φροντίδα, αλλά και ίσες γονικές άδειες για μητέρες και πατέρες, έτσι ώστε και οι δύο να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

«Τα στερεότυπα το κάνουν πιο δύσκολο για τους πατέρες να λείπουν από τη δουλειά και να φροντίσουν το μωρό τους είναι παλιομοδίτικα και δεν έχουν καμία θέση στη σημερινή κοινωνία. Νιώθω τιμή που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να βοηθήσω στην ισότητα των φύλων. Έχει γίνει ήδη σημαντική πρόοδος αλλά ήρθε η στιγμή να γίνουν πιο έντονες οι προσπάθειες μας», δήλωσε η ηθοποιός.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ύπουλη απόδειξη της ανισότητας των φύλων στο χώρο εργασίας», τόνισε η Mlambo-Ngucka και συμπλήρωσε ότι «ο ορισμός της Anne είναι επίκαιρος γιατί φέτος ο ΟΗΕ Γυναικών είναι η κινητήρια δύναμη για να προωθήσει μια πιο θετική νοοτροπία και τις πρακτικές ρυθμίσεων στους χώρους εργασίας που θα υποστηρίξουν την ισότητα για τις γυναίκες».

Το διαβάσαμε στο toratora.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα