Πώς να φτιάξετε ένα υγιεινό Πασχαλινό καλάθι

17:52 6/4/2015 - Πηγή: Jenny.gr

Ναι, μπορείτε να φάτε σοκολάτα το Πάσχα. Και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να εγκαταλείψετε τις απολαύσεις ακόμα και εάν κάνετε δίαιτα. Αλλά, καλό είναι πριν φτιάξετε το καλάθι του Πάσχα,να μάθετε πόσες θερμίδες είναι στα γλυκά που θα επιλέξετε. Οι θερμίδες σε ένα Πασχαλινό καλάθι, μπορεί να ποικίλλουν σημαντικά ανάλογα με τον τύπο των γλυκών που θα βάλετε. Χρησιμοποιείστε

λοιπόν μια λίστα και υπολογίστε πόσες θερμίδες έχουν οι γλυκές απολαύσεις που θα επιλέξετε, ώστε να δημιουργήσετε ένα υγιεινό καλάθι, είτε για εσάς είτε για τα παιδιά σας.

Το επίκεντρο του Πάσχα είναι το σοκολατένιο λαγουδάκι. Θα βρείτε λαγουδάκια φτιαγμένα από σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας και ακόμη και με λευκή σοκολάτα. Τα λαγουδάκια βγαίνουν επίσης, σε διάφορα μεγέθη, με αποτέλεσμα οι θερμίδες τους να ποικίλουν αρκετά. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:

Λαγουδάκι σοκολάτας γάλακτος Κουνέλι, 200 γραμμάρια, έχει περίπου 1000 θερμίδεςΜίνι λαγουδάκι σοκολάτας γάλακτος 100 γραμμάρια, έχει περίπου 540 θερμίδες

Καλό είναι πριν αγοράσετε το σοκολατένιο γλύκισμα να διαβάσετε τη διατροφική ετικέτα, ώστε να μάθετε πόσες θερμίδες περιέχονται. Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι, συνήθως ο αριθμός των θερμίδων που αναφέρονται σε ένα προϊόν, είναι ανά μερίδα. Μια μερίδα ενός σοκολατένιου λαγού είναι κατά μέσο όρο το ένα αυτί του.

Όμως εκτός από τα λαγουδάκια, το Πάσχα έχουν την τιμητική τους και τα σοκολατένια αυγά. Εάν σκοπεύετε να βάλετε ένα αυγό στο καλάθι σας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επιλογή σας. ώστε να μη το παραφορτώσετε με θερμίδες. Δείτε μερικά παραδείγματα:

1 μεσαίου μεγέθους πασχαλινό αυγό, 100 γραμμάρια, έχει περίπου 530 θερμίδες1 μικρό σοκολατάκι αυγό με γέμιση, περιέχει περίπου 60 θερμίδες

Επειδή μπορείτε πολύ εύκολα να ξεφύγετε με το καλάθι του Πάσχα και να φτάσει να περιέχει μέχρι και 2000 με 5000 θερμίδες, καλό είναι να κάνετε όσο μπορείτε πιο υγιεινές επιλογές. Μια καλή λύση είναι να επιλέξετε σοκολατένια αυγά ή λαγουδάκια χωρίς γέμιση και με μαύρη σοκολάτα, αντί για γάλακτος. Επίσης, καλό είναι να επιλέξετε τα μικρά αυγά τα οποία έχουν περίπου 40 θερμίδες το ένα, και μπορείτε να υπολογίσετε πιο εύκολα την ποσότητα που καταναλώνετε. Τέλος αν το Πασχαλινό καλάθι προορίζεται για τα παιδιά σας, δεν χρειάζεται να το γεμίστε μόνο με γλυκά αλλά, μπορείτε να βάλετε και παιχνίδια, όπως σχοινάκια και σφυρίχτρες. Με λίγη δημιουργικότητα και καλή διάθεση θα μπορέσετε να φτιάξετε ένα υγιές Πασχαλινό καλάθι, γεμάτο με λιχουδιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα