Πένες με προσούτο, ντοματίνια και κολοκυθάκια

Όσοι αγαπάτε τα ζυμαρικά πρέπει να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με τα τραγανά κομμάτια προσούτο και τα ντοματίνια. Είναι πραγματικά πεντανόστιμη και μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε 30 λεπτά.

Συστατικά:

200 γραμμάρια πένες2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο85 γραμμάρια προσούτο1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο5 σκελίδες σκόρδο½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά σε σκόνη1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε φέτες300 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση2 κ. γλυκού ξύδι βαλσάμικοΑλάτι και πιπέριΤυρί παρμεζάνα2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε τις πένες

σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. Εντωμεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το προσούτο και μαγειρεύετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το προσούτο από το τηγάνι. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τα κολοκυθάκια στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέσετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τις πέννες, με το βαλσάμικο, το προσούτο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά, χωρίστε σε 4 μπολ και γαρνίρετε με παρμεζάνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα