Παραλία, άμμος, παιχνίδια και ασφαλείς επιλογές!

13:34 5/7/2014 - Πηγή: Jenny.gr

Κάθε καλοκαίρι όλοι συρρέουν στις παραλίες για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Δυστυχώς, η κακή διατροφή, η έλλειψη ενυδάτωσης και η έντονη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να σας χαλάσει αυτή τη χαλαρωτική μέρα. Αξιοποιήστε στο έπακρο από το χρόνο της ανάπαυσης σας, κάνοντας την ημέρα σας στην παραλία πιο ευχάριστη.

Φέρτε υγιεινά σνακ

Οι παραλιακές καφετέριες και οι καντίνες δεν είναι συνήθως γνωστές για την ποικιλία των υγιεινών επιλογών. Εξοικονομήστε χρήματα και φάτε σωστά φέρνοντας σνακ

μαζί σας, όπως:

Ωμά ή καβουρδισμένα καρύδιαΠρο-πλυμένα και κομμένα φρούτα και λαχανικάΚράκερ ολικής αλέσεωςΜπισκότα ολικής αλέσεωςΑποξηραμένο, χωρίς ζάχαρη τζίντζερΑποξηραμένα φρούτα

Αν αποφασίσετε να φάτε στο παραλιακό beach bar, αποφύγετε τις τροφές με πολλά λιπαρά, όπως club sandwich και πατάτες, και αναζητήστε υγιεινές και γευστικές επιλογές, όπως ψητό καλαμπόκι, γρανίτες φρούτων, παγωμένο γιαούρτι με φρέσκα φρούτα, ψημένα τσιπς, ψητό κοτόπουλο με σαλάτα, σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως και smoothies φρούτων.

Προστατέψτε το φαγητό σας

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων υπολογίζουν ότι περίπου ένας στους έξι κάθε χρόνο, αρρωσταίνει από τροφιμογενή νοσήματα, τα οποία προκαλούνται από την κατανάλωση τροφίμου ή νερού. Μην αφήνετε τα τρόφιμα που παίρνετε τη παραλία, έξω για περισσότερο από δύο ώρες, ή μια ώρα όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 30 Celsius. Επίσης, πάντα να πλένετε τα δοχεία σας πριν βάλετε μέσα οτιδήποτε, για να σκοτωθούν τα βακτήρια, που μπορεί να έχουν αναπτυχθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Παραμένετε ενυδατωμένοι

Η ζέστη του καλοκαιριού σε συνδυασμό με το κολύμπι μπορεί να σας αφυδατώσει. Είναι πολύ πιθανό να μην παρατηρήσετε ότι έχετε αφυδατωθεί, όταν είστε μέσα και έξω από το νερό. Άρα, να πίνετε πολλά υγρά όλη την ημέρα και μην περιμένετε έως ότου διψάσετε. Εάν ποθείτε κάτι με ανθρακικό, μπορείτε να πάρετε σόδα ή ανθρακούχο νερό. Επίσης, καταναλώστε τροφές που περιέχουν πολύ νερό, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το καρπούζι είναι ένα υγιεινό και ζουμερό σνακ για τις ημέρες του καλοκαιριού στην παραλία.

Πείτε αλκοόλ με μέτρο

Μια κρύα μπύρα μπορεί να ακούγεται ελκυστική σε μια ζεστή μέρα, αλλά να τη πίνετε με προσοχή και με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μαζί με την κολύμβηση είναι επικίνδυνα. Μελέτες δείχνουν, ότι η κατανάλωση αλκοόλ και στη συνέχεια το κολύμπι, είναι η αιτία πολλών θάνατοι από πνιγμό. Το αλκοόλ είναι επίσης, ένα ήπιο διουρητικό, αυξάνει την παραγωγή ούρων, η οποία μπορεί να επιταχύνει την αφυδάτωση.

Καλές βουτιές….!

Keywords
Τυχαία Θέματα