Παιδιά vs Tσιγάρο

Τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να εισπνέουν τον καπνό του τσιγάρου σας. Προστατέψτε λοιπόν την υγεία τους από τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.

Δυστυχώς, πολλοί πιστεύουν πως το τσιγάρο κάνει κακό μόνο στη δική τους υγεία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου επικίνδυνο για την υγεία.

Πώς οι γονείς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τη κακή αυτή συνήθεια;

Πρώτα απ΄ όλα, μια μητέρα κατά τη κύηση θα πρέπει να σταματήσει το τσιγάρο. Οι επιπτώσεις στην υγεία του βρέφους είναι επικίνδυνες. Το κάπνισμα αυξάνει τις πιθανότητες να οδηγηθεί η μέλλουσα μαμά στο μαιευτήριο νωρίτερα, γεννώντας ένα μωρό λιποβαρές. Οι πιθανότητες αποβολής είναι αυξημένες στην περίπτωσή τους. Επιπλέον, το μονοξείδιο της νικοτίνης και του άνθρακα έχει ενοχοποιηθεί για το άσθμα ή άλλα αναπνευστικά προβλήματα με τα οποία μπορεί να γεννηθεί το μωρό, για εμβρυϊκές δυσμορφίες αλλά και για την εμφάνιση λεμφωμάτων καθώς μεγαλώνει. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά των γυναικών που κάπνιζαν στη διάρκεια των 9 μηνών έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν το σύνδρομο υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής. Επίσης, τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην ομιλία και ενδέχεται να έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Προσπαθήστε κόψετε ή έστω να διακόψετε το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Ακόμα, αποφύγετε τους χώρους που καπνίζουν.

Αποφύγετε να καπνίζετε μπροστά στα παιδιά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά των καπνιστών παρουσιάζουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά: δεν τρέφονται υγιεινά, βλέπουν πολλές ώρες τηλεόραση και δεν ασκούνται επαρκώς. Επίσης, έχει αποδειχτεί πως τα παιδιά που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αναπνευστικές μολύνσεις και μολύνσεις του αφτιού, να έχουν αργή ανάπτυξη των πνευμόνων, να αποκτήσουν άσθμα

Αν δεν έχετε πεισθεί ακόμα,

Το 25-33% των περιπτώσεων καρκίνου του πνεύμονα αφορά μη καπνιστές και οφείλεται στο παθητικό κάπνισμα.Ο παθητικός καπνιστής, όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο όπου καπνίζουν πολλοί, εισπνέει τόσο καπνό όσο και αν κάπνιζε ο ίδιος 15 τσιγάρα χωρίς φίλτρο ή 35 με φίλτρο.Υπολογίζεται ότι όσοι καπνίζουν ένα ή περισσότερα πακέτα τσιγάρα την ημέρα ζουν 7 χρόνια λιγότερο από κάποιον που δεν κάπνισε ποτέ.Αν οι γονείς έχουν δυνατές απόψεις εναντίον του καπνίσματος, οι πιθανότητες να γίνει το παιδί τους καπνιστής μειώνονται στο 50%.

The post Παιδιά vs Tσιγάρο appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα