Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Δευτέρα 21 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού. Οι εκπρόσωποι του star system, πολλοί από τους οποίους έχουν πέσει οι ίδιοι θύματα ρατισμού, στηρίζουν τη μάχη, μιλώντας ανοιχτά και συμμετέχοντας σε συγκεκριμένες δράσεις.

1 ΑΠΟ 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > George Clooney

O βραβευμένος με Όσκαρ

ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει τοποθετηθεί αρκετές φορές ως προς θέματα ισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα, τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος αλλά και φυλής. Μάλιστα, έχει επιτεθεί δημόσια στον Donald Trump με αφορμή ρατσιστικά του σχόλια.

Δείτε περισσότερα Galleries Oprah Winfrey «Όσο οι άνθρωποι κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Υπάρχουν ακόμη γενιές ανθρώπων που βιώνουν ρατσισμό και προκαταλήψεις. Αυτά πρέπει να πεθάνουν» έχει δηλώσει. Δείτε περισσότερα Galleries Iman

To μοντέλο έχει μιλήσει και δράσει κατά του ρατσισμού στη βιομηχανία της μόδας, όπου ελάχιστα είναι τα μαύρα μοντέλα.Η ίδια έχει δηλώσει περήφανη για την καταγωγή της από τη Σομαλία, τονίζοντας: «Δεν έχω τίποτα το λευκό πάνω μου».

Δείτε περισσότερα Galleries Reese Witherspoon

Σκοπούς που αφορούν ρατσισμό απέναντι στις γυναίκες στηρίζει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός εδώ και αρκετά χρόνια.

Δείτε περισσότερα Galleries Daniel Craig

Ο ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες που πολεμούν τον ρατσισμό και τη βία απέναντι στις γυναίκες. Μάλιστα, σε ένα βίντεο από αυτά που γύρισε, είχε ντυθεί ως drag για να δείξει τις διαφορές που μεταξύ ανδρών και γυναικών και να «αναγκάσει» τους άνδρες να δουν τα πράγματα από μια γυναικεία σκοπιά.

Δείτε περισσότερα Galleries Angelina Jolie Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες όχι μόνο πολεμάει τον ρατσισμό με τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις της σε όλο τον κόσμο, αλλά έχει και στην οικογένειά της υιοθετημένα παιδιά από διαφορετικές χώρες / φυλές του κόσμου.

Δείτε περισσότερα Galleries Emma Watson Η 26χρονη ηθοποιός έχει δημιουργήσει τη δική της καμπάνια HeForShe για ισότητα στη βιομηχανία του θεάματος. «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, υπάρχει όμως ρατσισμός και σεξισμός» δήλωσε πρόσφατα. Δείτε περισσότερα Galleries Charlize Theron

Δική της φιλανθρωπική οργάνωση έχει εδώ και περίπου 10 χρόνια η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός, που επιπλέον είναι Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: celebrities κατά του ρατσισμού, Hollywood, παγκόσμια ημέρα, ρατισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα