#out for #what: Όλα τα νέα της πόλης και όχι μόνο

1 ΑΠΟ 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Zoolander 2

Φτιάχνουμε ποπ κορν και καθόμαστε μπροστά στην τηλεόραση την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD.

Στην ταινία, για ακόμη μια φορά, πρωταγωνιστούν ο Μπεν Στίλερ και ο Όουεν Γουίλσον

που υποδύονται δύο supermodels, τον Ντέρεκ Ζουλάντερ και τον Χάνσελ Μακ Ντόναλντ αντίστοιχα.

O Στίλερ και ο Γουίλσον, αγωνίζονται να μπουν στον κόσμο της μόδας και προσλαμβάνονται από την πράκτορα της Ιντερπόλ Πενέλοπι Κρουζ για να ανακαλύψουν ποιος προσπαθεί να σκοτώσει τους πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου.

Δείτε περισσότερα Galleries Πρεμιέρα του "Jenny Jenny"

H αγαπημένη παρέα του «Jenny Jenny» έρχεται από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 10:00 στον ΑΝΤ1 και θα μας κρατάει την πιο «σπιτική» συντροφιά τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.

Η Τζένη Μπαλατσινού μαζί με τους Παναγιώτη Χατζηδάκη, Αμαλία Κυπαρίσση, Ελιάνα Χρυσικοπούλου, Έλενα Παπασταύρου υποδέχονται στην φετινή τους παρέα τον Άρη Καβατζίκη και φυσικά όλους εμάς. Η Τζένη έχοντας τον ρόλο της οικοδέσποινας, αλλά και της μητέρας, της γυναίκας, της εργαζόμενης, της φίλης θα συζητά με τα υπόλοιπα μέλη του «σπιτιού» για πολλά ενδιαφέροντα θέματα διατροφής, ψυχολογίας, μόδας, βιβλίων, ταινιών, αθλητισμού, ομορφιάς, υγείας, σχέσεων, εργασίας, ενώ θα μοιράζεται μαζί μας τις πιο όμορφες και πρωτότυπες προτάσεις για διασκέδαση και αποδράσεις. Στο «σπίτι» της εκπομπής το Σάββατο 15 Οκτωβρίου υποδεχόμαστε την ερμηνεύτρια Πέγκυ Ζήνα και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου τη βουλευτή της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Κάθε Σαββατοκύριακο στις 10:00, ξεκινάμε την ημέρα μας με την εκπομπή «Jenny Jenny», γιατί είναι ωραίο να μοιράζεσαι ότι υπάρχει γύρω σου!

Δείτε περισσότερα Galleries Χειροτέχνικα 2016 Η Χειροτέχνικα 2016 έρχεται! Η μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και DIY ανανεώνει το καθιερωμένο της ραντεβού στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (στ.μετρό Ανθούπολη). Ο επισκέπτης θα βρει όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζεται για να δημιουργήσει, 3 Craft Rooms γεμάτα με σεμινάρια χειροτεχνίας δωρεάν για το κοινό, 1 δωρεάν χώρος παρουσιάσεων για να μάθει νέες τεχνικές τεχνικές και υλικά και να αναπτύξει τη φαντασία και την τέχνη του και χώρο εργαστηρίων για τα παιδιά για να φτιάξουν όμορφες κατασκευές. Τρεις μέρες γεμάτες δημιουργία, μάθηση και φαντασία!Οι κατηγορίες της Χειροτέχνικα περιλαμβάνουν: υλικά ζωγραφικής, decoupage και hobby, υλικά πλεξίματος και ραπτικής, πρώτες ύλες για καλλυντικά, υλικά και εργαλεία για χειροποίητα κοσμήματα, υλικά συσκευασίας, είδη γάμου και βάφτισης, είδη διακόσμησης, εργαλεία κήπου, σκεύη και εργαλεία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εργαλεία DIY και εργαστήρια χειροτεχνίας.Φέτος, για πρώτη φορά, στη Χειροτέχνικα ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει απο κοντά διάσημους προμηθευτές υλικών και δασκάλους ώστε να μυηθεί στις τέχνες που τον ενδιαφέρουν. Θα γνωρίσει την Annie Sloan, την πρωτοπόρο που άλλαξε το τρόπο βαψίματος των επίπλων και εμπνέει τον κόσμο να δημιουργήσει. Θα επισκεφθεί την Ελλάδα για πρώτη φορά, και θα γνωρίσει το ελληνικό κοινό μέσα από τη Χειροτέχνικα. Ο Tommaso Bottalico, ο master της τεχνικής shabby, θα μυήσει τον επισκέπτη στις διακοσμητικές τεχνικές. Ακόμη, στη Χειροτέχνικα θα συμμετέχει ο Γεώργιος Βακουφτσής, σημαντικός Έλληνας αγιογράφος, ώστε να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία του γύρω από το χώρο της αγιογραφίας. Επίσης, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να μάθει δίπλα σε αξιόλογους καλλιτέχνες (Κυριακή Δουλαβέρη, Μαγδαληνή Θεοχάρη, Αγγελική Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνα Μαλιαρού, Βασίλης Σκούρος, Αντώνης Τζανιδάκης) που θα συγκεντρωθούν για να δείξουν τις τέχνες που ασχολούνται, αλλά και πολλούς άλλους καλλιτέχνες που θα εισηγηθούν σε πολλά και ενδιαφέροντα σεμινάρια! Δείτε περισσότερα Galleries Δεύτερη Φωνή

Από την Παρασκευή στις 14 Οκτωβρίου μία παράσταση των Ρέππα-Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Η υπόθεση:

Στο κέντρο του έργου βρίσκεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Η Ρένα (ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ) μια παλιά τραγουδίστρια της δεκαετίας του ’70, που δεν τα κατάφερε στο τραγούδι και το σημαντικότερο που έκανε ήταν μια δεύτερη φωνή σε ένα τραγούδι του Μανώλη Μητσιά και ο Παύλος (ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΙΟΒΑΣ) ένας αγωνιστής της γενιάς του πολυτεχνείου στοιχειωμένος από όνειρα και προσδοκίες που διαψεύστηκαν.
Γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και παντρεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Της δεκαετίας που θα άλλαζε τα πάντα στην Ελλάδα. Έτσι κάπως αρχίζει το παραμύθι της μεταπολίτευσης.

Δίπλα στο κεντρικό ζευγάρι απεικονίζεται και η νέα γενιά:
Η κόρη του ζευγαριού Ισμήνη (ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ) που είναι παντρεμένη με τον Φώτη (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ) και κάνει τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό «τάλεντ σόου». Στα πλατώ του σόου γνωρίζει έναν ατζέντη. Τον Γιώργο (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ) που την ξελογιάζει επαγγελματικά και ερωτικά.
Οι περιπέτειες της κόρης αναζωπυρώνουν τα απωθημένα της μητέρας και πυροδοτούν μια σειρά από οδυνηρές εξελίξεις, στις οποίες εμπλέκεται και ο μικρός γιος της οικογένειας, ο Αργύρης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΗΣ) που ακολουθεί έναν περίεργο δρόμο, μακριά από τα προοδευτικά όνειρα των γονιών του. Είναι ενταγμένος στις αγέλες των νεοφασιστών που λυμαίνονται τις νύχτες της Αθήνας.
Το «τάλεντ σόου» για τη «Φωνή της χρονιάς» γίνεται αφορμή να απελευθερωθούν «φωνές» που έμεναν για χρόνια βουβές. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, η Ρένα με την αποτυχημένη καριέρα και ο πάντα «απών» Παύλος πρέπει να βρουν το κουράγιο να πουν αυτά που έκρυβαν από την μεταπολιτευση μέχρι σήμερα.

Δείτε περισσότερα Galleries Νέα πράγματα στο Zampano

Με τη διάθεση να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό του ως «η διεθνής φωλιά των ευφυών συνδαιτημόνων» που του απέδωσαν τα Μέσα, το εστιατόριο Zampano με νέα πιάτα και συνήθειες ανεβάζει αυτόν το χειμώνα ακόμα περισσότερο το γαστρονομικό IQ της πόλης. Το φακόρυζο με γαύρο μαρινάτο, οι σπιτικές χυλοπίτες με μανιτάρια, θυμάρι και σκόρδο, αλλά και το κους κους κουνουπιδιού με αρακά, ρόδι, κουκουνάρι, μπρόκολο και κρέμα κουνουπίδι ή το χοιρινό κότσι με κυδώνι σε σάλτσα πορτοκαλιού και φασκόμηλου, είναι μερικές μόνο από τις φετινές προτάσεις της σεφ Χρύσας Κατάκη, οι οποίες βάζουν ακόμα πιο έντονο το υπογραμμιστικό κάτω από την «τρώμε Νέα Ελληνικά» φιλοσοφία του Zampano. Νέες μεταγραφές και στην εντυπωσιακή μπάρα του εστιατορίου, αφού εδώ πλέον σερβίρονται τα ανατρεπτικά cocktails που φέρουν τη δημιουργική υπογραφή του Γιάννη Κοροβέση. Κι αν τα pancakes με φρούτα και σιρόπι σφένδαμου ή τα αβγά florentin σε ατομική τάρτα με σπανάκι και μπεσαμέλ ενισχύουν τη δύναμη της συνήθειας του κυριακάτικου brunch, τα “ΠΟΠ Up Nights” που εγκαινιάζει φέτος το Zampano, είναι ένας ακόμα καλός οινικός λόγος για μία έξοδο μεσοβδόμαδα. Επί της ουσίας, πρόκειται για έναν κύκλο γευσιγνωσίας ΠΟΠ ελληνικών κρασιών , ο οποίος θα ξεκινήσει αυτό τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάιο (την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα). Πρώτος σταθμός τα ΠΟΠ κρασιά της Πελοποννήσου.

Κλείνουμε θέση από σήμερα: Σαρρή 18, κρατήσεις: 21 3023 3244

Δείτε περισσότερα Galleries Το Ιn-Edit στη Στέγη

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο έρχεται στη Στέγη!

πό τον Leonard Cohen στους Blur, από τον Bob Dylan στους National, από τη Nina Simone στην Janis Joplin το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού κινηματογράφου στον κόσμο, το In-Edit, έρχεται να μας ταρακουνήσει στη Στέγη. Το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στη Βαρκελώνη πριν 13 χρόνια και είναι πλέον σημείο αναφοράς για τους φίλους της μουσικής και του σινεμά παγκοσμίως, ξεκινάει φέτος το παγκόσμιο ταξίδι του από την Αθήνα, ενώ ανάμεσα στις επόμενες στάσεις του είναι η Κολομβία, το Μεξικό, η Χιλή και η Γερμανία.

Ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 23 Οκτωβρίου.

Δείτε περισσότερα Galleries Ένα τεράστιο υπαίθριο παιχνίδι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας, η ActionAid διοργανώνει ένα τεράστιο υπαίθριο παιχνίδι στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στις 15 και 16 Οκτωβρίου εμπνευσμένο από το γνωστό «φιδάκι». Νικητές θα είναι οι παίκτες που θα κατακτήσουν στη διάρκεια του παιχνιδιού όλα τους τα δικαιώματα! Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το παιχνίδι έχει έκταση 100 τετραγωνικά μέτρα και κάθε βήμα κρύβει μια ιστορία και ένα κόσμο από μία διαφορετική χώρα. Έτσι, οι παίκτες θα γίνουν για λίγο ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν που κατάφερε να πάει σχολείο, μια μητέρα που προσπαθεί να προστατέψει τα παιδιά της μετά το σεισμό του Νεπάλ, ένας Παλαιστίνιος που προσπαθεί να πάει στη δουλειά του, ένας Αθηναίος που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στην Ελλάδα της κρίσης.

Θα σας δούμε το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 11.00 π.μ. με 6.00 μ.μ. Ραντεβού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Παρθενώνος

Δείτε περισσότερα Galleries Μία...μυστική έκθεση φωτογραφίας

Μπορεί να γίνει μια έκθεση φωτογραφίας χωρίς φωτογραφική μηχανή?

Στις 22 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται στην Τεχνόπολη, μια έκθεση βασισμένη σε ένα πείραμα. Ένα σπιρτόκουτο, ένα κομμάτι φιλμ και μαύρη, μονωτική ταινία θα αντικαταστήσουν τη φωτογραφική μηχανή, όπως την ξέρουμε σήμερα. Μια αυτοσχέδια camera obscura. Το ελάχιστο δυνατό μέσο, θα επιχειρήσει να μας αποκόψει από τη σύγχρονη ψηφιακή αφθονία εικόνων και να μας επιστρέψει σε μια συνθήκη «πρωτόγονη».

80 φωτογράφοι. Μία λήψη για τον καθένα. Και το θέμα, «Το Μυστικό».

Μυστικό γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, παρά μόνο μέσα μας. Με κλειστά μάτια, στραφήκαμε προς τα εμάς. Στη μνήμη. Στις ατομικές μας ιστορίες, και τα πρόσωπα που υπάρχουν εκεί. Στα συναισθήματα που δεν έσβησαν. Και απ’ όλα, διαλέξαμε να φωτογραφίσουμε ένα.

Γίνεται να διαλέξεις από τις αναμνήσεις την πιο σημαντική? Να την ορίσεις, να τη διαπραγματευτείς και να την προετοιμάσεις να γίνει εικόνα πραγματική? Έχεις ένα σπιρτόκουτο, μία μόνο λήψη και το χρόνο που μεσολαβεί για την εμφάνιση. Το χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμάσεις τον εαυτό σου να δει με τα μάτια ανοιχτά, αυτή τη φορά, το μυστικό του. Και να το παρουσιάσει στους άλλους.

Αυτός είναι ο σκοπός του πειράματος. Με ένα μέσο πρωτόλειο και μια εικόνα βγαλμένη από το βάθος των προσωπικών μας κόσμων, να αφηγηθούμε από ένα «Μυστικό». Και να το αφήσουμε εκεί να περιμένει, μέσα από τα μάτια του θεατή, που απέναντι του θα διαβάσει κάτι από τις δικές του κρυμμένες ιστορίες, να αποκτήσει νέα ζωή.

Δείτε περισσότερα Galleries Rock the Gourmet στο Simul

Το SIMUL gastronomic situ, με επικεφαλής σεφ τον Νίκο Θωμά, επιστρέφει στην Υψηλάντου 63, στο Κολωνάκι, με την υπόσχεση να προσφέρει το πιο χαλαρό gourmet της πόλης με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας. Η κάρτα διατηρεί τις γεύσεις που αγαπήθηκαν όπως το Tartare από μοσχαρίσιο κόντρα με κρέμα wasabi, αγγούρι, σχοινόπρασο, soya, σουσάμι και αυγό ορτυκιού, τη Μοσχαρίσια ουρά σε μαρινάδα καντονέζα με τηγανιτό νιόκι και γλυκό κρεμμύδι αλλά και τον κρασάτο Κόκορα σε κενό αέρος με τραχανά και αρσενικό Νάξου αλλά παρουσιάζει και νέες – πολλά υποσχόμενες- όπως την Ψητή μελιτζάνα miso με γλυκο τσίλι, σουσάμι και μαιντανό αλλά και τον “Λαχανοντολμά’’ πάπιας με kale και foie gras.

Αν θέλετε το κάτι παραπάνω τότε το “Rock the Gourmet” Degustation Menu είναι για εσάς.

Αφήστε τον σεφ να σας μυήσει στη φιλοσοφία της κουζίνας του SIMUL μέσα από το νέο μενού γευσιγνωσίας Rock the Gourmet. Όπως ακριβώς υπόσχεται ο τίτλος, πέντε χαρακτηριστικές γεύσεις από τον σεφ Νίκο Θωμά συνθέτουν μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στην τιμή των €35/άτομο.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
νέα, τα νεα, ποπ κορν, όουεν γουίλσον, νενα μεντη, leonard cohen, bob dylan, nina simone, janis joplin, ποπ, ote, cinema, μπεν, jenny, ΑΝΤ1, χατζηδακης, diy, μετρο, craft, hobby, ελλαδα, master, γιωργοσ, δαναη, αθηνα, χοιρινο, σεφ, cohen, blur, bob, dylan, nina, actionaid, συμμετοχή, Νεπάλ, φιλμ, camera, obscura, μνήμη, εμφάνιση, rock, gourmet, γλυκο, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, λακης γαβαλας, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, αγγελικη, γιορτη σημερα, γιωργοσ κωνσταντινου, janis joplin, νιοκι, χειροποιητα, κυδωνι, χειροποιητα κοσμηματα, μνήμη, το θεμα, αφγανισταν, βαρκελωνη, βημα, γερμανια, γνωση, δουλεια, δωρεαν, εργαλεια, ζηνα, θεμα, θυμαρι, καριερα, κοντρα, μητερα, μπεσαμελ, ονειρα, οουεν, σεφ, σινεμα, τηλεοραση, φρουτα, χιλη, χυλοπιτες, cinema, ote, αυγο, αλλαξε το, αμαλια, αναμνησεις, απωθημενα, αρσενικο, αφθονια, αφορμη, βρισκεται, γινει, γινεται, δυναμη, δειτε, ελενα, ευκαιρια, υπαρχει, εκθεση, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, ερχεται, τεχνη, ζωη, υποθεση, ισμηνη, εικονα, φιλμ, κατασκευες, κοσμηματα, κοτσι, κρασια, ληψη, μακρια, μανιταρια, ματια, μεξικο, μυστικο, μπεν, μπροκολο, νεα γενια, νικο, παντα, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, όουεν γουίλσον, παιδια, πεγκυ ζηνα, πιατα, υπογραφη, ποπ, ποπ κορν, ραντεβου, ροδι, ρολο, σαββατο, σεμιναρια, σειρα, σουσαμι, συμμετοχή, σιροπι, σκηνοθεσια, σκορδο, σοου, σπανακι, σχολειο, ταρτα, τζενη μπαλατσινου, τιμη, τραγουδιστρια, τιτλος, φαντασια, φεστιβαλ, φυσικα, φωλια, φωνη, φορα, ψηφιακη, actionaid, βηματα, blur, bob dylan, bob, class, cohen, craft, diy, dylan, ειδη, γευσεις, hobby, γιορτη, γλυκο, gourmet, χωρα, camera, κομματι, κωνσταντινα, κωνσταντινου, κυριακη, leonard cohen, nina, μια φορα, μπροστα, master, nina simone, obscura, ουρα, παυλος, παιχνιδι, rock, single, ταξιδι, θεματα, υγειας, υλικα, θωμα, ωραιο, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα