#out for # what για τις επόμενες ημέρες

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Fast Forward Festival 3, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Φαντάζεστε μια πόλη με σπίτια στρογγυλά από πέτρα και ξύλο και ανοιχτά παράθυρα, σχολεία για όλους και έναν τεράστιο φούρνο να μοιράζει ζεστό ψωμί κάθε μέρα; Φαντάζεστε μια κοινωνία όπου ο σεβασμός θα υποκαθιστούσε το φόβο και όπου ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί το αύριο;
Σπαράγματα ονείρων και επιθυμιών

ενήλικων και ανήλικων κατοίκων της Αθήνας, οι ασπρόμαυρες αφίσες του Tim Etchells στους δρόμους της Αθήνας «ανοίγουν» το 3o Fast Forward Festival συνθέτοντας μια άτυπη κοινωνική γεωγραφία της πόλης.

Το FFF εστιάζει αυτή τη χρονιά στο λεπτό σύνορο που χωρίζει τους ισχυρούς από τους αδύναμους, την επανάσταση από τον εμφύλιο, τη δημοκρατία από τον αυταρχισμό. Έχοντας πάντα στο επίκεντρό του το δημόσιο χώρο, πραγματεύεται το θέμα των συνόρων και των ορίων αναζητώντας, με τα «εργαλεία» της τέχνης, πρακτικές και στρατηγικές υπέρβασής τους. Γεωγραφικά και συμβολικά, πολιτισμικά και κοινωνικά, εθνικά και εσωτερικά, τα σύνορα αποτελούν σήμερα την κυρίαρχη (γεω)πολιτική αφήγηση, όχι μόνο στις εμπόλεμες περιοχές του κόσμου, αλλά και στην «ενωμένη» Ευρώπη. Επανασχεδιάζονται, στρατιωτικοποιούνται, στεγανοποιούνται, επιτηρούνται, διχοτομούν – περιοχές, πόλεις, χωριά, γειτονιές. Κινούμενο, όπως κάθε χρόνο, στα όρια μεταξύ του θεάτρου, του χορού, της περφόρμανς, του κινηματογράφου και της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, το 3ο FFF προσκαλεί τους θεατές σε ιδιότυπες καλλιτεχνικές εμπειρίες που συνδυάζουν διαλεκτικά το ντοκουμέντο με την μυθοπλασία, τη συμμετοχή με την παρατήρηση, την κριτική ανάλυση με την καλλιτεχνική φαντασία. Καλλιτέχνες από το Άμστερνταμ, τη Βηρυτό, τις Βρυξέλλες, το Κέηπ Τάουν, τη Μελβούρνη, τη Ραμάλα, το Σέφιλντ και το Τελ Αβίβ προτείνουν, με όρους πάντα καλλιτεχνικούς, εναλλακτικές γεωπολιτικές και πολιτισμικές αφηγήσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Βαφτιστικός, Λυρική Σκηνή

O Σίμος Κακάλας αυτή τη φορά τολμά να μετακυλήσει σκηνοθετικά σε ένα είδους που δεν μας εχει συνηθίσει, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στην οπερέτα και συγκεκριμένα στον Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Ενενήντα οκτώ (98) χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου και 70 χρόνια μετά από την ένταξη του στο ρεπερτόριο της ΕΛΣ, ο Βαφτιστικός υπήρξε και παραμένει η πιο αγαπητή ελληνική οπερέτα. Δίκαια, τόσο για το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές κείμενο όσο, κυρίως, για την μελωδική μουσική, τα τόσα τραγούδια και ντουέτα, που έναν αιώνα τώρα παραμένουν το ίδιο δημοφιλή: «Ψηλά στο μέτωπο», «Στο στόμα, στο στόμα», «Τον καιρό εκείνο, τον παλιό», «Η καρδιά μου πονεί για σας» και τόσα ακόμα.

Η πρόζα και οι στίχοι των τραγουδιών είναι του ίδιου του Σακελλαρίδη. Η υπόθεση αφηγείται μία σειρά από παρεξηγήσεις που προκύπτουν όταν ο Πέτρος Χαρμίδης, στρατιώτης στο μέτωπο και σύζυγος της Κικής, αποφασίζει να υποδυθεί τον βαφτιστικό της Βιβίκας, τον οποίο εκείνη δεν θυμάται οπτικά, και με αυτή την ιδιότητα να την επισκεφτεί στο σπίτι όπου μένει με το σύζυγό της και στο οποίο φιλοξενεί, συμπτωματικά, τη φίλη της Κική.

Δείτε περισσότερα Galleries Momentum, Πρεμιέρα OTE Cinema 1 Κυριακή 21:00

Sunday Blockbuster.

Στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, μια γυναίκα επιχειρεί μια ληστεία διαμαντιών. Η αποστολή της, όμως, πάει στραβά κι εκείνη γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας, που θα πυροδοτήσει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό.

15/5, OTE Cinema 1 Κυριακή 21:00

Δείτε περισσότερα Galleries Ολοήμερη ανάγνωση της Οδύσσειας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η 18η Μαΐου, Διεθνής Ημέρα Μουσείων, φέτος αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM ως το τιμώμενο μουσείο λόγω της συμπλήρωσης 150 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του.

Οι επετειακές εκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), στο πλαίσιο αυτών των εορταστικών εκδηλώσεων, το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει σε συνεργασία με το Μουσείο την θεατρική ανάγνωση των 24 ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, σε μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη και με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Χατζόπουλου στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού (φωτογραφία), από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η απαγγελία του ομηρικού έπους υπό τους ήχους μουσικής στην «καρδιά» του μουσείου, ανάμεσα σε πλήθος από αρχαιότητες, και τα 11.000 εκθέματα, θα «παντρέψει» με τον καλύτερο και συγκινητικότερο ίσως τρόπο τις τέχνες των μουσών, συνθέτοντας ένα μοναδικό πολιτιστικό γίγνεσθαι και συμβάλλοντας σε μια ιδιαίτερη ανάγνωση του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Την απαγγελία των ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου θα διακόψει μόνο η διεξαγωγή της κεντρικής εκδήλωσης της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18.00-20.30) του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, που θα περιλαμβάνει ομιλίες του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πέτρου Θέμελη, της Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Μαρίας Λαγογιάννη και συναυλία με έργα του Astor Piazzolla από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και σολίστ τον Χρήστο Ζερμπίνο. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Σημειώνεται πως η συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποτελεί την απαρχή μιας σειράς συνεργειών της πρώτης κρατικής σκηνής και με άλλα σημαντικά μουσεία της χώρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Δείτε περισσότερα Galleries Ο Άνθρωπος που Γνώριζε το Άπειρο

Το μυαλό του άλλαξε την επιστήμη των μαθηματικών. Η φιλία τους άλλαξε τον κόσμο για πάντα.

Το 1913, στην Ινδία, ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τρομακτική ευφυΐα, που όμως είχε αποτύχει στις σπουδές του εξαιτίας της εμμονικής, μοναχικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των Μαθηματικών, αποφασίζει να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον Τζ.Χ. Χάρντι, έναν επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το όνομά του ήταν Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης», ο άνθρωπος που θα αναστάτωνε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Σκηνοθεσία: Ματ Μπράουν

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Τζέρεμι Άιρονς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ντέβικα Μπισέ, Τζέρεμι Νόρθαμ

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
forward, festival, σχολεια, αθηνα, tim, fff, συμμετοχή, βρυξέλλες, ελσ, momentum, ote, cinema, μαΐου, θεατρο, μετάφραση, γίγνεσθαι, astor, ΕΡΤ, άπειρο, ματ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νικος θεμελης, Καλή Χρονιά, κοινωνια, μετάφραση, το θεμα, αφισες, γυναικα, δημοκρατια, εθνικο θεατρο, θεμα, ινδια, λυρικη σκηνη, μουσικη, ξυλο, πλαισιο, στιχοι, τραγουδια, φιλια, ψωμι, cinema, fff, ote, αμστερνταμ, ανθρωπος, άπειρο, αφηγηση, βραδυ, βρυξέλλες, γεωγραφια, γινει, γινεται, γίγνεσθαι, γραμμα, δευτερα, δημοσιο, δειτε, αιθουσα, ελσ, εργα, ευρωπη, εξυπνο, ιδιο, υποθεση, κειπ ταουν, κειμενο, κικη, λεπτομερειες, λυρικη, μαΐου, ματ, μυαλο, παντα, οκτω, ονομα, ορια, οπτικα, παθος, παρουσιαση, πετρα, πρωι, σεβασμος, συγκεκριμενα, συζυγο, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, σπιτια, στεγη γραμματων και τεχνων, στομα, τμημα, φαντασια, φορα, astor, class, εθνικο, festival, forward, καρδια, κυριακη, momentum, ορχηστρα, σκηνη, single, tim
Τυχαία Θέματα