Όλα όσα χρειάζεται το μωρό σας είναι Αγάπη, Ύπνος & Παιχνίδι!

Πανευρωπαϊκή έρευνα των Pampers παρουσιάζει τους διάφορους τρόπους που οι γονείς Αγαπούν, Κοιμίζουν και Παίζουν με το μωρό τους.

Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι αγάπης και κάθε γονιός έχει τον δικό του, μοναδικό τρόπο να δείξει την αγάπη του στο μωρό του. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο: αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τα μωράκια σας, σε αυτά τα χρόνια της ανάπτυξής τους είναι η Αγάπη, ο Ύπνος και το Παιχνίδι.

Τα Pampers, κατανοώντας τη σύγχυση

που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι γονείς, όταν κατακλύζονται από μια πληθώρα πληροφοριών, πραγματοποίησαν μια πανευρωπαϊκή έρευνα, με θέμα την Αγάπη, τον Ύπνο και το Παιχνίδι και με στόχο να αποκαλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των μωρών. Η συγκεκριμένη έρευνα καταδεικνύει πως αυτοί οι τρεις παράγοντες συσχετίζονται και συμβάλλουν καταλυτικά στην υγιή και χαρούμενη ανάπτυξη των μωρών.

Ύπνος
Κάθε γονιός αναγνωρίζει την σημαντικότητα του ύπνου στην ανάπτυξη των μωρών τους. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα μωρά επεξεργάζονται όλες τις πληροφορίες που αφομοίωσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ως μέρος της διαδικασίας μάθησης τους. Μάλιστα, ο εγκέφαλός τους είναι πολύ ενεργός κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Τα θετικά νέα που αποκαλύπτει η έρευνα των Pampers είναι πως τα μωρά στη δυτική Ευρώπη τα πάνε πολύ καλά με τον ύπνο, καθώς τα ¾ των μωρών (75%) συνηθίζουν να κοιμούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Παιχνίδι
Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι παιχνιδιού με το παιδί σας. Στην Ευρώπη έχουμε σίγουρα διακριθεί στο παιχνίδι, καθώς σχεδόν όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν τα οφέλη του παιχνιδιού με το παιδί τους (96%) και σχεδόν οι μισοί (44%) περνούν περισσότερα από 90 λεπτά παιχνιδιού και διασκέδασης κάθε μέρα με τα μωρά τους.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι παίζει το γεγονός πως οι γονείς αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη των παιδιών τους. Από τους ερωτηθέντες, το 62% αναγνωρίζουν το παιχνίδι ως ένα ουσιαστικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας, ενώ οι Γερμανοί διακρίνονται για τη σημασία που δίνουν στη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, το 38% των γονιών στην Ελλάδα ανατρέπουν τα δεδομένα, δηλώνοντας ως βασικό λόγο παιχνιδιού με τα μωρά τους τη διασκέδαση.

Στο ερώτημα, ποιος αποτελεί τον αγαπημένο σύντροφο των μωρών για παιχνίδι αναδείχθηκαν με 41% οι μαμάδες!

Αγάπη
Η αγάπη είναι το παν! Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να δείξετε την αγάπη σας στα μωρά σας. Σχεδόν όλοι οι γονείς στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τη σημασία του να εκφράζουν την αγάπη τους και την επιρροή που έχει στα μωρά τους (98%), ενώ τα φιλιά και οι αγκαλιές από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους (84%) είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος έκφρασής.
Σχεδόν ομόφωνα, το 97% των γονιών αναγνωρίζουν την ικανότητα των μωρών τους να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στην αγάπη των γονιών τους από τη γέννησή τους, είτε μέσω μιας λάμψης των ματιών τους, μέσω ενός θορύβου ή γέλιου τους. Αλώστε οι γονείς γνωρίζουν τα σημάδια των μωρών τους που υποδηλώνουν την αγάπη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα