Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε πριν βάψετε το σπίτι σας

Αν σας αρέσει το χρώμα και μέχρι τώρα το είχατε περιορίσει μόνο στην εμφάνισή σας δεν έχετε παρά να το μεταφέρετε και στο σπίτι σας! Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου!

Όπως σας είναι ήδη γνωστό ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε αν ένα χρώμα σας ταιριάζει είναι να το δοκιμάσετε! Πριν, όμως, πάρετε μπογιές και πινέλα θα ήταν σωστό να διαβάσετε προσεκτικά τις συμβουλές μας.

Αν είστε πρωτάρηδες με τα χρώματα και λίγο σας φοβίζουν απλά επιλέξτε ένα μικρό χώρο στο σπίτι σας για να πειραματιστείτε. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι η είσοδος του σπιτιού, ένα δωμάτιο που χρησιμοποιείτε ως γραφείο η

ακόμα και ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Αποφύγετε μεγάλους και «πολυσύχναστους» χώρους καθώς η αλλαγή ενδέχεται να είναι μεγάλη και ξαφνική κάτι το οποίο μπορεί να μην σας αρέσει μιας και είστε σε πειραματικό στάδιο. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε παρέμβαση θα ήταν προτιμότερο να κάνετε ένα σωστό σχεδιασμό και ένα πλάνο για το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε αλλά και για το πώς θα κινηθείτε.

Το λευκό μεγαλώνει τον χώρο: Μια κλασική και σίγουρα όμορφη επιλογή είναι το λευκό. Βγάζει ηρεμία, καθαριότητα και μεγαλώνει αισθητά τον προσωπικό σας χώρο. Όπως κάθε χρώμα έτσι και το λευκό έχει αποχρώσεις και δεν είναι όλες επιθυμητές. Επιλέξτε αυτές που αφήνουν μια υπόνοια μπλε και κυρίως ψυχρών χρωμάτων σε αντίθεση με τις ζεστές αποχρώσεις του λευκού που δεν είναι και τόσο αρεστές.

Ταιριάξτε τα χρώματα μεταξύ τους Αν θέλετε να κάνετε συνδυασμούς χρωμάτων δεν έχετε παρά να επιλέξετε κοντινές αποχρώσεις που σίγουρα θα ταιριάζουν ιδανικά και αποτελούν μια πιο ασφαλής επιλογή. Ωστόσο για εσάς που σας αρέσουν οι έντονες αντιθέσεις μπορείτε να παίξετε χρωματικά όσο δεν φαντάζεστε! Ακόμα και οι έντονες αποχρώσεις βάσει πάντα του «Χρωματικού Κύκλου» συνδυάζονται εύκολα μεταξύ τους. (Ο χρωματικός κύκλος αποτυπώνει τη θεωρία των χρωμάτων και αποτελεί ένα βοήθημα για την κατανόηση και την εφαρμογή της. Πάνω στον χρωματικό κύκλο αποτυπώνονται όλα τα χρώματα όπως αυτά προκύπτουν από την ανάλυση του λευκού φωτός).

Σύμφωνα με τη θεωρία του χρωματικού κύκλου τα χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους ως συνδυασμοί λέγονται συμπληρωματικά και βρίσκονται το ένα δίπλα από το άλλο στον κύκλο. Για παράδειγμα, το μπλε και το πράσινο ή το πορτοκαλί και το κίτρινο πάντα λειτουργούν ιδανικά όταν συνδυαστούν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com– the home issue, το μόνο online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

1 ΑΠΟ 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Το λευκό βγάζει ηρεμία, καθαριότητα και μεγαλώνει αισθητά τον προσωπικό σας χώρο.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ο χρωματικός κύκλος μας βοηθά να κατανοήσουμε και να διαχωρίσουμε καλύτερα τα ψυχρά από τα θερμά χρώματα.

Δείτε περισσότερα Galleries

Μη διστάσετε να συνδυάσετε έντονα χρώματα μεταξύ τους.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το μπλε του κοβαλτίου, μια απόχρωση σπάνια αλλά εξαιρετικά σικάτη, είναι απόρροια μπλε και κόκκινου.

Δείτε περισσότερα Galleries

Ένα έντονο χρώμα στο μπάνιο σας, όπως το κόκκινο, θα δώσει την ανανέωση που τόσο πολύ θέλετε.

Δείτε περισσότερα Galleries

Το σπίτι σας θα πρέπει να εναρμονίζεται με το περιβάλλον και να αποτελεί κομμάτι του, διατηρώντας πάντα το χαρακτήρα του.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: tips, σπίτι, χρώμα

Keywords
Τυχαία Θέματα