Οικογενειακό meeting

15:50 8/4/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Ο αγαπημένος χρόνος και χώρος της οικογένειας.

Οι περισσότερες οικογένειες έχουν ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το όποιο επιλέγουν να περνούν το περισσότερο χρόνο τους. Το καθιστικό ή κουζίνα είναι τα πιο συνηθισμένα, ζωντανά δωμάτια του σπιτιού.

Το καθιστικό ή σαλόνι, παλαιότερα ήταν άβατο. Οι νοικοκυρές συνήθιζαν να κρατούν το χώρο αυτό για εξαιρετικές περιπτώσεις και ως ο χώρος υποδοχής των καλεσμένων. Κάτι τέτοιο πια δεν ισχύει. Είναι το δωμάτιο που επιλέγει η οικογένεια να παρακολουθήσουν

τηλεόραση, να ακούσουν μουσική, να δεχτούν τους φίλους τους και να χαλαρώσουν από την ένταση της ημέρας.

Είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο αυτό να είναι καλά οργανωμένο. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να επικρατήσει χάος , με αποτέλεσμα εκνευρισμό και κακή διάθεση.

Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές για να οργανώσετε το χώρο σας:

• Αν κάθε μέρα ψάχνετε με νεύρα να βρείτε το τηλεκοντρόλ κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ σας, ηρεμήστε και τοποθετήστε όλα τα τηλεχειριστήρια που χρησιμοποιείται σε ένα συρτάρι ή σε κάποιο κουτί με καπάκι κοντά στον καναπέ σας.

• Μην αφήνετε τα περιοδικά και τις εφημερίδες να σχηματίζουν «βουνά» στο καθιστικό σας. Ανακυκλώνετε όλα τα παλιά.

• Ταξινομείστε και αποθηκεύσετε όλα τα DVD και τα CD σας. Υπάρχουν θήκες και ράφια ή ότι άλλο σας αρέσει για να είναι όλα τοποθετημένα με τάξη και να τα βρίσκετε πιο εύκολα.

• Δημιουργήστε μια παιδική γωνιά. Αν τα παιδιά σας είναι μικρά, χρειάζονται και εκείνα το χώρο τους. Μπορούν να έχουν ένα μεγάλο κουτί στο χώρο αυτό, όπου θα συγκεντρώνουν τα παιχνίδια τους.

• Τέλος, προσπαθήστε να μην αφήνετε ρούχα ή κάποια κουβέρτα που χρησιμοποιήσατε στο καθιστικό σας. Είναι πολύ πιο απλό να συμμαζέψουμε το δωμάτιο σας παρά να σας εκνευρίσει η ακαταστασία που υπάρχει γύρο σας.

Να θυμάστε τρεις συμβουλές. Οργάνωση, ηρεμία και φαντασία, μπορούν να σας βοηθήσουν να συνυπάρξετε αρμονικά.

The post Οικογενειακό meeting appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα