Οι γονείς δίπλα στο παιδί

15:07 6/8/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Ποιες είναι οι δεξιότητες που θα πρέπει να αναπτύξει ένας γονιός, προκειμένου να είναι καλός σύμβουλος;

Ποιος είπε πως η ζωή των παιδιών είναι εύκολη. Σας πληροφορούμε πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα μικρά σας αντιμετωπίζουν διάφορες καταστάσεις που τα δυσκολεύουν. Οι φίλοι, το σχολείο, ο ερχομός ενός μωρού στο σπίτι, ακόμα και εσείς οι ίδιοι μπορείτε να του δημιουργήσετε προβλήματα στη ζωή τους. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε; Δεν είναι εύκολο, καθώς θα πρέπει να είναι βοηθητικοί δίνοντας την πρωτοβουλία και το χώρο στα παιδιά να αντιμετωπίσουν μόνα τους τα προβλήματά τους.

Είναι τρία

τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι γονείς προκειμένου να είναι βοηθητικοί:

• Αποδοχή: Να επιτρέπετε στο παιδί να είναι ο εαυτός του. Να μπορεί να εκφράσει αυτά που νιώθει και σκέπτεται.

• Ενσυναίσθηση: Είναι μια δύσκολη δεξιότητα. Ο γονιός θα πρέπει να μπει στην θέση του παιδιού και να βιώσει το πρόβλημά του, από την δική του πλευρά. Με τον τρόπο αυτό βοηθάτε το παιδί να καταλάβει πως είστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί του.

• Αυθεντικότητα: Ο γονιός θα πρέπει να είναι έντιμος, ειλικρινής, αληθινός, διάφανος, όχι να υποδύεται κάποιο ρόλο. Τα παιδιά μπορούν πολύ εύκολα να αντιληφθούν όταν οι γονείς τους πέφτουν στην παγίδα να μπουν σε κάποιο ρόλο. Οι πιο συνηθισμένοι είναι του δικηγόρου ή του ηθικολόγου. Μόλις το αντιληφθούν το πιο πιθανό είναι να αποχωρήσουν από την συζήτησή σας.

Να θυμάστε, πως όσο και αν ανησυχείτε για το πρόβλημα του παιδιού σας, θα πρέπει να δείξετε ψυχραιμία. Είναι πολύ βασικό να νιώσει πως είστε εκεί για να σας μιλήσει και να σας συμβουλευτεί. Αλλά πρέπει τον τελευταίο λόγο στο πρόβλημά του το έχει το ίδιο. Έτσι, θα νιώσει αυτοπεποίθηση. Ακόμα, το βοηθάτε να γίνει δημιουργικό ως προς την εύρεση λύσεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Οι γονείς δίπλα στο παιδί appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα