Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 17/02-23/02

Διαβάστε τις προβλέψεις των ζωδίων από 17/02 έως 23/02.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > ΚΡΙΟΣ

Όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, όπως τώρα με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω, έχεις κάθε δικαίωμα να περιμένεις από τους γύρω σου, και μάλιστα από εκείνους που εσύ εκτιμάς, να σε αντιμετωπίζουν ως ενδιαφέροντα, πολλά υποσχόμενο ή ως την ψυχή της παρέας. Ωστόσο ο ανάδρομος Ερμής μέχρι το τέλος του μήνα μιλάει και για μία ακόμα παράμετρο: οι παρορμήσεις σου είναι πιθανόν να επικεντρώνονται στο πώς θα κάνεις τον εαυτό σου επιτυχημένο επαγγελματικά και πώς θα γίνεις το

αντικείμενο της αγάπης που χρειάζεσαι επειγόντως. Μιλάμε για την ανάγκη δηλαδή να συνδεθείς σοβαρά με κάποιον/α ή να τονωθεί εκ νέου η σχέση σου με το/τη σύντροφο ή να διακόψεις μια σχέση που δεν σου δίνει αγάπη, ούτε καν συμπάθεια. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Δουλειά. Υπερωρίες. Παραγωγικότητα. Εργασιακές προοπτικές, ανανέωση, αναβάθμιση. Λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιεί ένας πολιτικός σε κρεσέντο κοινοτοπίας, εσύ τις ζεις χωρίς πολλές συζητήσεις. Κατά τα άλλα, σε μια μέρα χωρίς σύννεφα μερικοί άνθρωποι μπορούν να «δουν» τα πάντα – κι αυτά που βρίσκονται πίσω από το γαλάζιο του ουρανού. Ο Άρης στον Ζυγό σού εντείνει την κατανόηση και το ένστικτο που χρειάζονται για να δεις καθαρά τι υπάρχει πίσω από λέξεις, συζητήσεις, πράξεις, συμπεριφορές. Προτού κρίνεις και κατακρίνεις, έλεγξε τις συνθήκες. Ταυτόχρονα οι οικονομικές δυσκολίες σε χτυπάνε τόσο ξαφνικά και αναπάντεχα που ο μόνος συνειρμός που μπορείς να κάνεις είναι με ηλεκτροπληξία. Και φυσικά πολλές μέρες αισθάνεσαι ότι οι συναισθηματικές σχέσεις σε κολλάνε στον τοίχο σαν χαλκομανία, κυρίως αν είσαι γεννημένος στο τρίτο δεκαήμερο, με τον Κρόνο να διελαύνει στον Σκορπιό, στον τομέα δηλαδή των συντροφικών σου σχέσεων. Κάτι αισιόδοξο; Δεν έχουν καμιά σημασία η αισιοδοξία και η απαισιοδοξία όταν βρίσκεσαι στη μάχη, αλλά το μυαλό και η στρατηγική – χρησιμοποίησέ τα. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται τα επαγγελματικά σου και οι σχέσεις σου, τώρα με τον κυβερνήτη σου Ερμή ανάδρομο στον Υδροχόο χρειάζεται να δεις καθαρά πού πατάς και με ποιους βρίσκεσαι. Το θετικότερο πάντως είναι ότι ηρεμείς από την εντύπωση ότι είσαι το αντικείμενο ενός σαδιστή θεού που παίζει με τις αντοχές και κυρίως με το μυαλό σου. Η διέλευση του Άρη στο φιλικό σου Ζυγό συνεχίζει να είναι ένα καλό νέο, αφού επαναφέρει στο προσκήνιο μισοτελειωμένες ευκαιρίες, επαγγελματικές συζητήσεις που έμειναν μετέωρες, σχέσεις πολλά υποσχόμενες που βάλτωσαν.

Κι επειδή Δίδυμος χωρίς κινητικότητα είναι μισός, αυτή την εποχή πρέπει να εντείνεις τις προσπάθειές σου σε οτιδήποτε δημιουργικό κάνεις. Υπολογίζοντας φυσικά και το κέρδος που θα σου αποφέρει. Α, και κάτι ακόμα. Δεν δείχνει ωριμότητα το γεγονος ότι κάθε φορά που κάποιος/α σου μιλάει σοβαρά για αισθήματα, εσύ χάνεσαι και δεν σηκώνεις το τηλέφωνο. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Προτιμάς να ζεις τις ερωτικές ιστορίες σαν παραμύθια προτού εμφανιστεί η κακιά μάγισσα ΚΑΙ να τρελαίνεσαι όταν αυτός/ή που ενδιαφέρεσαι δεν συμπίπτει με τα συναισθηματικά υψηλά στάνταρντς σου ή δεν είναι συναισθηματικά εκδηλωτικός/ή. Αν σου αρέσει η Ντίσνεϊλαντ κάθε τόσο σού δίνεται η ευκαιρία να ανέβεις στον τροχό και να απολαύσεις τον κόσμο από ψηλά, αλλά και να ουρλιάξεις στη σήραγγα με τις εκπλήξεις. Η εκδρομή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Μερικές φορές δημιουργεί δάκρυα χαράς και άλλες κύματα απελπισίας, όταν οι προσευχές εισακούγονται. Με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω φαίνεται ότι δεν υπάρχει έλλειψη από σοβαρούς ενδιαφέροντες άλλους ή από θαυμαστές που συναντάς είτε κοινωνικά είτε εργασιακά είτε προσωπικά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΛΕΩΝ

Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν μόνοι; Σηκώνουν το τηλέφωνο και καλούν κάποιον χωρίς να θέλουν να πουν κάτι ιδιαίτερο μόνο και μόνο για να μιλήσουν. Ναι, μπορείς να κολλήσεις με ανθρώπους με τους οποίους δεν μπορείς να είσαι ειλικρινής αλλά με τους οποίους να αστειεύεσαι – όμως αυτό δεν είναι σχέση, είναι μια μορφή διασκέδασης. Είναι κρίμα να θυσιάσεις την περιπέτεια της ζωής επειδή μένεις κολλημένος/η με κάποιον/α που στην πραγματικότητα δεν έχετε να πείτε τίποτα.

Να στο πω κι αλλιώς: Ο δρόμος για την ελευθερία απαιτεί να αναζητήσεις τον εαυτό σου. Η αναζήτηση της ατομικότητάς σου απαιτεί από σένα να ανακαλύψεις ποιος είσαι.Πρέπει να πάρεις τον εαυτό σου από το χέρι να τον πας στο σχολείο, να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου, να πειθαρχήσεις, να αποκαλύψεις την ιδιαιτερότητά σου και να την αναπτύξεις – ΧΩΡΙΣ οδηγό, ΧΩΡΙΣ συμβουλές, ΧΩΡΙΣ υποστήριξη. Αντιληπτόν; Α ναι. Πώς γίνεται αυτό πρακτικά; Με σημαντικά ραντεβού, με προτάσεις για δουλειές, με ταξίδια, με επαφές με το εξωτερικό, με συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον σου, με σπουδές – ναι, με σπουδές σε όποια ηλικία. Καλλιέργησε τον εαυτό σου. Γίνε αυτό που θέλεις να είσαι. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η συνεχιζόμενη διέλευση της Αφροδίτης στον Αιγόκερο δημιουργεί εύκρατο κλίμα στην ερωτική σου ζωή, αν σε ενδιαφέρει, ή εμπλουτίζει τη δημιουργική πλευρά σου. Ο κυβερνήτης σου, που ήταν ανάδρομος στους Ιχθύς, βραχυκυκλώνοντας συντροφικές σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες και δημιουργώντας ασυνεννοησία, πέρασε ανάδρομος πάντα στον Υδροχόο μετατοπίζοντας τη δυσφορία σου, τις καθυστερήσεις, τις μικροατυχίες και τα μπερδέματα στο χώρο της εργασίας αυτή τη φορά, της καθημερινότητας και της υγείας.

Πιο θετικά, αυτή η διέλευση του Ερμή σε ωθεί να ξανακοιτάξεις την εργασία σου από άλλη οπτική που θα σε βοηθήσει να την εξελίξεις, να διορθώσεις ό,τι δεν λειτουργεί ή να βάλεις σε τάξη την καθημερινότητά σου, ή εκκρεμότητες που χρονίζουν, ή το σώμα σου, ακολουθώντας περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής. Εάν παρόλα αυτά αντιμετωπίσεις την περίοδο με κριτικό μάτι, κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει για ατολμία, αφού ο Άρης στον Ζυγό και ο Κρόνος στον Σκορπιό σε κάνουν διστακτικό στην περιπέτεια, σκεπτικό στον έρωτα, απρόθυμο στις βαθιές αλλαγές. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Δεν μπορείς να συνεχίζεις να στηρίζεις ανθρώπους που είτε σε διώχνουν είτε δεν σου συμπεριφέρονται καλά. Ή σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Σε πληγώνει ακόμα περισσότερο όταν είναι οι άλλοι, ή ο Άλλος, που δηλώνουν ότι ΕΣΥ τους φέρνεις σε δύσκολη θέση. Σε αυτή την περίπτωση ξεκινάνε ατέλειωτες συζητήσεις με το ποιος είναι πιο εγωιστής, ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο, ποιος απομακρύνθηκε πρώτος. Έτσι ξεκινάει μια σύγκρουση στο ζευγάρι που μπορεί να κρατήσει χρόνια, ακόμα και για πάντα.

Συνήθως δηλώνεις ότι εσύ είσαι το σταθερό μέλος της σχέσης, η σπονδυλική της στήλη. Όμως πού είναι γραμμένο ότι πρέπει να δίνεις περισσότερα από ό,τι παίρνεις χωρίς να διαμαρτύρεσαι; Αυτό συμβαίνει επειδή δεν σκέφτεσαι αρκετά τον εαυτό σου. Εντάξει εντάξει… Σκέφτεσαι ότι θα «θεραπεύσεις» το άλλο πρόσωπο, ή ότι ο άλλος είναι ένα χαριτωμένο λούτρινο που θα σε ανεβάσει στο βάθρο, θα σε λατρεύει και δεν θα ζητήσει τίποτα. ΘΥΜΗΣΟΥ και κυρίως τώρα που ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιο σου: η διπλωματία, η αρμονία και ο κατευνασμός ή το να αποφεύγεις συνεχώς τη σύγκρουση δεν σώζουν τις σχέσεις. Τελεία. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το μεγάλο στοίχημα με τον Κρόνο στο ζώδιο σου και με τον Άρη επί μήνες επίσης στον Ζυγό είναι η αναζήτηση μιας καινούργιας Πνευματικής Ταυτότητας. Φυσικά και κανείς δεν μπορεί να ζήσει με δροσοσταλίδες, οπότε η οικονομική ασφάλεια είναι επίσης ζητούμενο, αλλά όπως έχει ανάγκη το σώμα από άνεση έτσι έχει και η ψυχή ανάγκη από τροφή. Η πνευματική αναζήτηση έχει περισσότερη λαχτάρα από το νόστο του Οδυσσέα για την Ιθάκη.

Έχε λοιπόν κατά νου από εδώ και πέρα: Ό,τι κάνεις, όλες σου οι επιλογές, προσωπικές ή επαγγελματικές, ΠΡΕΠΕΙ να έχουν Νόημα, αλλιώς θα σε καταπιέζουν και θα κακοπερνάς. Μερικοί κυνικοί, πάντως, θα πουν ότι η ανάγκη για την εξύψωση του εαυτού σου είναι απλά ένας τρόπος για να αποφύγεις να αντιμετωπίσεις το γεγονός ότι μεγαλώνεις. Έστω κι έτσι αρχίζει το οδοιπορικό ή το προσκύνημα στους άγιους τόπους της ψυχής σου. Σε αναζήτηση του προσωπικού σου Χόλι Γκράαλ. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ενώ πολλοί Τοξότες θα προτιμούσαν να μπουν στο φούρνο από το να δίνουν μπουνιές σε ένα ρολόι που τους ξυπνάει για να πάνε σε μια συνηθισμένη δουλειά, μερικές φορές τα λεφτά που παίρνουν από αυτή δεν τους χαλάνε καθόλου. Όπως και να το κάνουμε, τα χρήματα σε απαλλάσσουν από ένα τεράστιο βάρος ώστε να μπορείς να σκεφτείς δημιουργικά το πάρα κάτω. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια ανάγνωση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, που για σένα συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια.

Παρόλα αυτά ο Άρης στον Ζυγό λέει ότι πιθανόν να φοβάσαι ότι ίσως έχει περάσει από μπροστά σου η ευκαιρία κι εσύ δεν είχες την προνοητικότητα να την αρπάξεις από ανασφάλεια και από φόβο στο ρίσκο. Με τον Άρη στον Ζυγό ωστόσο επί μήνες η τάση είναι να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα. Σου υπενθυμίζει ότι έχεις όνειρα και προσδοκίες που χρειάζεται να υλοποιήσεις. Ότι έχεις ένα ανοιχτό μέλλον. Υπάρχουν άνθρωποι να συναντήσεις, σχέδια να κάνεις πράξη, βιβλία να γράψεις, ταξίδια να κάνεις, έρωτες να μαγευτείς. Αν είχες πολλά χρήματα, ε; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μιλώντας συνεχώς για τα βάσανα της ζωής και επαναλαμβάνοντας διαρκώς ότι κερδίζεις τα πάντα με τρομερή προσπάθεια και αίμα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ενισχύεις το κλισέ του πονεμένου και σκληροτράχηλου Αιγόκερου. Ακόμα κι αν είναι έτσι, φυσικά και υπάρχει αλήθεια στα κλισέ, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου και τον Δία στον Καρκίνο, έστω ανάδρομο, δεν δικαιούσαι να γκρινιάζεις – εντάξει, αν ανήκεις στο πρώτο δεκαήμερο, ή στις αρχές του δεύτερου δεκαήμερου, με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό να φέρνουν τη ζωή σου τούμπα, μπορείς και παραμπορείς.

Πάντως αυτό που χρειάζεται να κάνεις και μάλιστα χωρίς προσπάθεια είναι να δείχνεις στα καλύτερά σου και να περπατάς στητός/ή στο δρόμο σαν να ξέρεις πού πηγαίνεις –ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα– και να πιστεύεις ότι η τύχη είναι με το μέρος σου. Είναι. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη,σήμερα εδώ, αύριο εκεί. Το ξέρεις ήδη από πρώτο χέρι ότι σήμερα έχεις δουλειά, αύριο δεν έχεις, σήμερα είσαι με κάποιον/α, αύριο χωρίζετε ή παντρεύεστε. Ίσως κολλήσεις στην πιθανότητα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί εκεί που περπατάς αμέριμνος/η να σου έρθει μια γλάστρα στο κεφάλι, ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον Άρη στον Ζυγό εκτιμώντας το μεγάλο υπέροχο, συγκλονιστικό κόσμο που ζούμε και είναι γεμάτος από θαυμάσιους (σέξι, ξένους, κοσμοπολίτες) ανθρώπους, για να μη μιλήσουμε για τα ταξίδια, τους προορισμούς, τις ευκαιρίες που δίνονται κάθε τόσο να πας τη ζωή σου εκεί που θέλεις, ή να ανέβεις στο κύμα και να σε πάει όπου θέλει. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΙΧΘΥΕΣ

Ίσως οικονομικά, περιουσιακά ή οικονομικές δοσοληψίες με τράπεζες, συνεταίρους κ.λπ. που φαίνεται ότι σερνόντουσαν για πολύ καιρό, ή αρχίζουν να ξεδιαλύνονται, ή αρχίζεις να βρίσκεις μια άκρη με αυτά. Φυσικά θα περάσουν μερικές εβδομάδες ακόμα μέχρι να λυθούν, ο ανάδρομος Ερμής στον Υδροχόο δημιουργεί καθυστερήσεις και πρόσκαιρα εμπόδια, οπότε μην αρχίσεις να ξοδεύεις χρήματα που δεν έχεις. Κατά τα λοιπά, μέχρι το τέλος του μήνα η πραγματικότητα της δουλειάς σκοντάφτει, η καθημερινή ρουτίνα σε γειώνει εκνευριστικά, κάτι θέλουν οι άλλοι από σένα που δεν μπορείς να καταλάβεις, κάτι μούτρα κάνεις εσύ σε άλλους που δεν μπορούν να καταλάβουν κι έτσι περνάνε οι μέρες μεταξύ γκρίνιας και απορίας. Ευτυχώς οι φίλοι είναι μια τεράστια παρηγοριά. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

< >

Keywords
athens voice, athens, voice, athens voice, athens, voice, η καθημερινή, αρης, διδυμοι, γεγονος, λεων, εκκρεμότητες, θυμησου, τραπεζες, κινηση στους δρομους, βιβλια, σταση εργασιας, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αφροδιτη, δουλεια, εργασια, ιθακη, καθημερινη, λεων, ονειρα, τηλεφωνο, τυχη, αγαπη, αιμα, αισιοδοξια, απλα, αρμονια, εβδομαδες, βρισκεις, βρισκεται, γεγονος, γινεται, γινε, δακρυα, διδυμοι, δειχνει, δρομος, εγωιστης, ευκαιρια, ειλικρινης, υπαρχει, εκκρεμότητες, ελευθερια, ελλειψη, εμειναν, ενδιαφεροντα, ενστικτο, εποχη, ερμης, ζενιθ, ζωη, ζωδιο, ζωης, η καθημερινή, ηλικια, θυμησου, κυμα, κυματα, κλιμα, κρονος, λεφτα, ματι, μηνες, μισος, μορφη, μπορεις, μυαλο, νοημα, παντα, ωριμοτητα, παραμυθια, ψυχη, ραντεβου, ρισκο, ρολοι, συνεχεια, σηραγγα, σκεφτεσαι, σωμα, σχεδια, σχολειο, ταξιδια, ταση, φυσικα, φοβασαι, φορα, χερι, ασφαλεια, δικαιωμα, δουλειες, εκδρομη, ερωτες, φιλοι, για σενα, ιδιαιτερο, κακια, λεξεις, μπροστα, της παρεας, τουμπα, θετικα, υγειας, υπεροχο, ξεκινησε, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα