Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις της Athens Voice από τον Γιώργο Πανόπουλο από 14/04- 20/04

Διαβάστε τις προβλέψεις των ζωδίων από 14/04 έως 20/04.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > ΚΡΙΟΣ

Εδώ είμαστε, ή μάλλον εδώ είσαι, και κυρίως αν ανήκεις στους γεννημένους κυρίως στο τρίτο δεκαήμερο ή έχεις ωροσκόπο ή πλανήτες σε Κριό/Ζυγό/Αιγόκερω/Καρκίνο. Η ζόρικη έκλειψη Σελήνης στις 25°16´ του Ζυγού (15/4) έρχεται σαν συνειδητοποίηση ή σαν τράνταγμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κερδίσεις τίποτα

γκρινιάζοντας γι’ αυτά που πρέπει να εγκαταλείψεις ή στην καλύτερη περίπτωση που χρειάζεται να σώσεις με θυσίες. Ναι, σου έχει γίνει συνήθεια η σκέψη ότι πρέπει να σώσεις τους ανθρώπους που ερωτεύεσαι ή αγαπάς και που συνήθως είναι εξαρτημένοι από σένα, ή απελπισμένοι, ή σε μειονεκτική θέση κι έπειτα θυμώνεις γιατί σου ήπιαν το αίμα.

Σταμάτα να παριστάνεις τον superman ή τη wonder woman, βόηθα όποτε μπορείς αλλά άσε τους άλλους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους χωρίς να αισθάνεσαι υποχρεωμένος/η να τους ισιώσεις. Είναι ώρα να συνειδητοποιήσεις ότι δεν τρέχει τίποτα να μείνεις και μόνος/η ούτε είσαι loser αν δεν αναλάβεις το baby sitting κάθε προβληματικού που συναντάς.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Ένα σωρό καθημερινές υποχρεώσεις και διαδικαστικά. Και μια απροσδιόριστη δυσαρέσκεια για τα πάντα. Η εργασιακή εξέλιξη αργεί. Ο/η σύντροφος σου τη σπάει. Η δουλειά, παρόλο που είναι αυτή που ήταν πάντα, υπάρχουν ώρες που δεν την αντέχεις. Οι συνάδελφοι σε νευριάζουν. Ο από πάνω θεωρεί ότι πρέπει να σε πιέζει και να σε πατάει εκεί που σε ενοχλεί. Οι πελάτες είναι σε κατάσταση υστερίας. Παντού επιθετικότητα. Και το τρομακτικό είναι ότι ενώ βράζεις δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί σιχαίνεσαι τις συγκρούσεις.

Μια λύση είναι να κάνεις διαλογισμό. Μια άλλη να κάνεις αναδρομή σε προηγούμενες ζωές για να δεις τι έχει επιβαρύνει το κάρμα σου. Μια τρίτη, με την Αφροδίτη στους Ιχθύς, είναι να πάρεις τους φίλους σου και να πάτε να τα πιείτε. Ή να αφήσεις την καρδιά σου να φλερτάρει χωρίς το άγχος της δέσμευσης.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Στριμωγμένος/η ανάμεσα στις συμπαντικές μυλόπετρες και μόνο η λέξη «ενθουσιασμός» δημιουργεί κύματα ανατριχίλας αλλά και απορίας: «Αre you talking to me?». Κι όμως, είναι τη στιγμή που έχεις αφεθεί στο πεπρωμένο, ή που δεν περιμένεις τίποτα όταν παρουσιάζεται Αυτός ή Αυτή που ερωτεύεσαι. Είναι αυτές τις εποχές που ακόμα και ως ευτυχισμένος παντρεμένος/η (ή δεσμευμένος) συνειδητοποιείς πόσο καιρό έχεις να νιώσεις ικανοποίηση στο γάμο και τη συντροφικότητα. Πού εξατμίστηκε το ενδιαφέρον; Με λίγα λόγια συνειδητοποιείς ότι βαριέσαι τόσο τρελά που είτε κάνεις κάτι για να τονώσεις τη σχέση ή αλληθωρίζεις εκτός.

Αν πάλι είσαι ελεύθερος/η μπορείς να αφεθείς στην ερωτική επιθυμία έχοντας κατά νου ότι τίποτα δεν είναι τόσο απλό, ή μάλλον τόσο συγκλονιστικό όσο φαίνεται στην αρχή. Κι αν δεν σε ενδιαφέρει ο έρωτας υπάρχει πάντα η Δημιουργία, κάθε δημιουργική διέξοδος, κάθε επαγγελματική διοχέτευση της ευφυΐας και των φιλοδοξιών σου.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η πλανητική συγκυρία της έκλειψης Σελήνης στις 25°16´ του Ζυγού (15/4) που αφορά τους γεννημένος στο τρίτο δεκαήμερο (ή όσους έχουν πλανήτες και ωροσκόπους σε Καρκίνο/Ζυγό/Αιγόκερω/Κριό) σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο μέσον ενός τεντωμένου σχοινιού πολύ ψηλά από το έδαφος και πρέπει να αποφασίσεις αν θα προχωρήσεις από τη μία μεριά που βρίσκονται οι παλιές δεσμεύσεις ή από την άλλη που βρίσκονται οι καινούργιες ευκαιρίες. Η οικογένεια, ή οι πολύ κοντινοί αγαπημένοι σου, χρειάζονται την αμέριστη συμπαράστασή σου.

Η οικογένεια δεν είναι μόνον Αγία, όπως πολλοί πιστεύουν. Μπορεί να είναι και αλλόκοτη και καταπιεστική και ψυχοφθόρα και αναίσθητη και απαιτητική και δραματική. Ακόμα όμως κι αν βλέπεις ότι αυτό που θεωρείς «οικογένεια» είναι προβληματικό, έχε υπόψη σου ότι δεν μπορείς να παρακολουθείς αμέτοχος/η τα τεκταινόμενα. Πρέπει να τη διατηρήσεις ζωντανή, ακόμα και αν πρέπει να δώσεις μάχη γι’ αυτήν αφού και η επαγγελματική ζωή βρίσκεται επίσης σε ευαίσθητη φάση. Δεν έχεις την πολυτέλεια να μείνεις αυτή τη στιγμή χωρίς ρίζες. Και μια ερώτηση: «Πώς γίνεται να είσαι ερωτευμένος/η με κάποιον/α, να ανταλλάσσετε όρκους αιώνιας πίστης, να κάνετε σεξ σαν πορνοσταρ και την άλλη στιγμή να μη θέλετε να δείτε ο ένας τον άλλο;».
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΛΕΩΝ

Ήδη έχεις διαπιστώσει ότι πάντα βρίσκεται κάποιος να σου τονώσει το ηθικό και να σε στηρίξει, όταν βρίσκεσαι στις μαύρες σου, ή και για να σου δώσει μια αφυπνιστική καλαμιά όταν διστάζεις να αρπάξεις την ευκαιρία που περνάει από μπροστά σου. Παρόλα αυτά, αν και εκτιμάς τη συμπαράσταση των άλλων, αυτή τη στιγμή δεν είσαι διατεθειμένος/η να προσφέρεις σε κανένα τους το κεφάλι σου σε ασημένιο δίσκο. Από την άλλη πλευρά υπάρχει πολλή δουλειά που απειλεί να σου πάρει το κεφάλι. Όσο για το θυμό που αναλογεί στον καθένα μας εκφράζεται από σένα τόσο έντονα τελευταία που δημιουργεί ρήγματα που δεν κλείνουν εύκολα ούτε ξεχνιούνται εύκολα από τους άλλους, σε αντίθεση με σένα που μετά από λίγο καιρό έχεις ξεχάσει ακόμα και την αιτία του καβγά.

Με την έκλειψη Σελήνη στον Ζυγό (15/4) μπορείς να μιλήσεις από την καρδιά σου και να εξηγήσεις στους άλλους αυτά που εννοείς και επιθυμείς πραγματικά. Ανακοίνωσε λοιπόν τι θέλεις από τη ζωή σου και πάψε να κάνεις focus σε σκέψεις, «ποιος με μισεί/αντιπαθεί τώρα» ή «γιατί με αγνοεί επιδεικτικά αυτός/ή σήμερα». Η σκιά που σε ακολουθεί και ονομάζεται «δεν αξίζω» σε οδηγεί να αποδεικνύεις συνεχώς πόσο καλός είσαι ή ότι είσαι γεννημένος ρομαντικός ήρωας: κούραση.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Άι σιχτίρ και τα λεφτά και η ανέχεια και οι δυσκολίες και οι κάρτες και η κατανάλωση κι αυτοί που σε υποτιμούν και αυτοί που θεωρούν δεδομένη την αγάπη και τη βοήθειά σου κι οι άλλοι που νομίζουν ότι επειδή είσαι Παρθένος μπορούν να σε ξενυχιάζουν χωρίς συγγνώμη και οι άλλοι που πιστεύουν ότι ο Ποσειδώνας απέναντί σου στους Ιχθύς μπορεί να σε κάνει θύμα καθένα που νομίζει ότι θα σου πάρει τα μυαλά πουλώντας σου φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Φυσικά και είσαι τσαντισμένος/η όταν έχουν την εντύπωση ότι θα σε μαντρώσουν ή όταν πιστεύουν ότι η ανεξαρτησία σου φτάνει τόσο μακριά όσο και το λουρί που σε έχουν δεμένο. Αγνοούν μάλλον ότι με τον Ερμή κυβερνήτη σου είσαι προικισμένος/η με ένα εκπληκτικό, διαυγές μυαλό και ότι μπορείς αν θέλεις να γίνεις τόσο επικριτικός/ή και κυνικός/ή ώστε να κάνεις τον άλλο να βρεθεί στη μέση της Σιβηρίας γυμνός.

Ναι, είσαι πληγωμένος/η, πιεσμένος/η και θυμωμένος/η. Αλλά κι έτοιμος/η να υπερασπίσεις ό,τι σε ενδιαφέρει με τη δύναμη και τη μανία απελπισμένης ντίβας. Ευτυχώς που η Αφροδίτη συνεχίζει τη διέλευσή της στους Ιχθύς και υπάρχουν θαυμαστές που σε αντιμετωπίζουν με λατρεία.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΖΥΓΟΣ

Έκλειψη Σελήνης στις 25°16´ του Ζυγού (15 Απριλίου, 10:47´) που αφορά κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο και όσους έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες εδώ: Πότε φτάνεις στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Αν δύο άνθρωποι που κάποτε αγαπήθηκαν δεν τα βρίσκουν πια, πότε φτάνουν στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Αν μια δουλειά σε αγχώνει ή σε παιδεύει ή σε τρελαίνει, πότε φτάνεις στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Χα! Αυτό ίσχυε πιθανόν στις φαντασιώσεις σου ή έπειθες τον εαυτό σου ότι το Ποτέ δείχνει την ικανότητά σου να ισορροπείς τα αντίθετα, να προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή, να μη στεναχωρείς κανένα. Όμως τα τελευταία χρόνια δίπλα στο Ποτέ χρειάζεται να μπαίνει η διευκρίνιση «μέχρι τώρα».

Τι συμβαίνει στην έκλειψη; Μιλάμε για διάλυση μιας ερωτικής σχέσης; Ένα οικονομικό αδιέξοδο; Μια απώλεια; Μια κομβική στιγμή στην επαγγελματική ζωή; Την αίσθηση ότι είσαι απροστάτευτος/η, αδύναμος/η, εγκαταλειμμένος/η; Την ανάγκη να προχωρήσεις σε μία νέα φάση ζωής απαλλαγμένος/η από ό,τι έκλεισε το κύκλο του; Σα να συγκρούεται το παρελθόν με το μέλλον και να μένεις αμήχανος/η στη μέση του παρόντος. Νιώθεις σα μάγος που καταπίνει σπαθιά και φωτιές και το περιστέρι άφαντο από το καπέλο. Η ζωή σου βρίσκεται σε τέτοια ρευστότητα που είναι δύσκολο να την περιγράψεις με λέξεις. Θέλεις ή αναγκάζεσαι να φέρεις τη ζωή σου τούμπα μέσα από επιλογές που σε αγχώνουν επειδή το αποτέλεσμά τους θα είναι μαζί σου για χρόνια. Κι όμως ο φωτεινός εαυτός σου χαμογελάει στον κόσμο και πιστεύει στη συμπαντική Δικαιοσύνη.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Φυσικά και μπαίνεις στον πειρασμό να θεωρήσεις ότι οι σχέσεις είναι κατά βάση ανταγωνισμός, ένας χορός που ο εναγκαλισμός γίνεται ασφυκτικός και μάχη επιβίωσης. Ε, φυσικά και το ξέρεις από πρώτο χέρι ότι ακόμα και οι πιο υποδειγματικές σχέσεις πέφτουν σε ξέρες. Όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μας εκμεταλλεύονται, ή ότι δεν μας χειραγωγούν, ή ότι δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, όμως η αλήθεια είναι ότι με την έκλειψη (Σελήνης στον Ζυγό στις 15/4) και τον Άρη ανάδρομο επίσης στον Ζυγό είσαι αναγκασμένος/η να σπαταλάς μεγάλα αποθέματα ενέργειας ώστε να μην εκραγούν οι άνθρωποι από τους οποίους είσαι εξαρτημένος/η επαγγελματικά, ή να μη σπάσεις σχέσεις που κάποτε είχες αποφασίσει ότι σου κάνουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό πρέπει να αντέξεις την εργασιακή πίεση που εντείνεται δημιουργώντας σου ανασφάλεια, νεύρα και διάθεση να τα κάνεις όλα λίμπα.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το χρήμα στη ζωή σου είναι ένα θέμα που καλύτερα να μην πιάσουμε. Αλλά όσο μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορείς να πληρώνεσαι με πενταροδεκάρες μόνο και μόνο για να είσαι στο παιχνίδι ή επειδή σου αρέσει η δουλειά σου. Τέτοια απλοϊκότητα είναι αξιέπαινη, αλλά δεν σου πληρώνει ούτε το ενοίκιο ούτε το δάνειο ούτε την ασφάλιση. Πώς γίνεται να πιστεύεις ότι το σύμπαν φροντίζει για σένα και ταυτόχρονα ότι είσαι έξυπνος/η επιχειρηματικά; Πώς μπορείς να συνδυάσεις την πίστη σου στο Θαύμα και στη ροή του χρήματος προς τα εσένα; Μάλλον εύκολα, αφού είσαι Τοξότης: μπορείς να χωρίσεις το μυαλό σου στα δύο ώστε να είσαι και πλούσιος και πνευματικός.

Αυτή την εποχή μπορείς να αρκεστείς στο πνευματικός και πνευματώδης, αφού το χρήμα κάνει φτερά. Α, ναι. Μέσα στο συμπαντικό ανεμοστρόβιλο φαίνεται ότι σαν τον Γκαστόνε, το πιο τυχερό παπί στον κόσμο που κατά πάσα πιθανότητα ήταν Τοξότης, αν συμβεί να σκοντάψεις όχι μόνο δεν θα πάθεις τίποτα αλλά πιθανόν να βρεις κι ένα δεκάευρο εκεί δίπλα.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό (15 Απριλίου) σε αφορά αμεσότατα, κυρίως αν είσαι γεννημένος/η στο τρίτο δεκαήμερο. Αυτή τη στιγμή δεν ενδείκνυται μια μετωπική σύγκρουση σε κανένα τομέα της ζωής σου, είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό/συναισθηματικό εκτός κι να έχεις αποφασίσει μια πλήρη ρήξη. Αν όχι κι επειδή οι αιτίες για αντιπαραθέσεις, καβγάδες και λογομαχίες θα αυξηθούν, όπως και τα νεύρα και η παρορμητικότητα, οπλίσου με ψυχραιμία και βάλε νερό στο κρασί σου εκεί που δεν σε παίρνει. Βεβαίως πολλές φορές χρειαζόμαστε μια ψυχρολουσία για να έρθουμε στα συγκαλά μας, οπότε θεώρησε τυχόν αντιπαραθέσεις σου ως αφύπνιση ή ως ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση. Ωστόσο μη γίνεις αυτός/ή που θα ξεσπάσεις την απογοήτευσή σου, τις αγωνίες, τις αμφιβολίες και τις αβεβαιότητές σου πάνω στους αγαπημένους σου, τους συνεργάτες σου ή και τους φίλους σου.

Υ.Γ. Βάζεις τις υποθέσεις σου στο ρελαντί; Κάνεις ένα βήμα πίσω στα αισθηματικά προβλήματα; Δεν παίρνεις εν θερμώ αποφάσεις; Αξιολογείς, προγραμματίζεις, ξαναβλέπεις, αναθεωρείς; Πράττεις πολύ καλά. Να θυμάσαι τη φράση των Σαμουράι: Νικάς πριν Πολεμήσεις.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Κάνοντας μια βόλτα με αυτοκίνητο, ή απλώς περπατώντας αργά, δυο-τρεις φράσεις για σκέψη:1) Τι είναι αληθινή αξιοπρέπεια, αν όχι η επίγνωση του κόστους της κάθε ανθρώπινης επιθυμίας σου; 2) Γινόμαστε λιγάκι πιο ηρωικοί όταν συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια. 3) Κανείς δεν θεραπεύεται από τις νευρώσεις του, αν δεν βρει ένα Νόημα στη ζωή του. 4) Αν συνεχίζαμε να αγαπάμε αυτόν ή αυτήν που παντρευόμαστε ή δεσμευόμαστε, τότε δεν θα ξενερώναμε βρίσκοντας αφόρητο ό,τι βρίσκαμε γοητευτικό πάνω τους όταν ήμασταν ερωτευμένοι. Δύσκολα; Σε μια εποχή σύγχυσης και εκλείψεων οι προβλέψεις παίρνουν μια μεταφυσική χροιά. Παρόλο που μπορεί να αισθάνεσαι θυμωμένος/η, νιώθεις ότι είναι αδύνατο να έχεις τον ολοκληρωτικό έλεγχο των πραγμάτων. Μερικές φορές η ζωή σε βάζει να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες επιλογές, που στο τέλος όποια κι να είναι η επιλογή σου φοβάσαι ότι έκανες λάθος.

Πρακτικά: Πρόσεχε τη συμπεριφορά σου στη δουλειά και μην απαντήσεις σε τυχόν προκλήσεις ανωτέρων/πελατών/συναδέλφων. Μην περιμένεις πολλά από ραντεβού και επαγγελματικές συναντήσεις. Ανάβαλε σημαντικές αποφάσεις. Σκέψου ξανά θέματα όπως Σπουδές/ Μετακινήσεις/ Συνεργασίες.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

ΙΧΘΕΙΣ

Είναι σχεδόν αστείο μέσα στη συμπαντική χλαπαταγή που συμβαίνει με εκλείψεις, ανάδρομους και και και… εσύ να βρίσκεσαι κάτω από το τετραγωνικό μέτρο του ουρανού που δεν βρέχει. Εντάξει τρως κανένα ξώφαλτσο χαλάζι, ίσως μουσκεύεσαι και λίγο αλλά τη γλιτώνεις. Γιατί; Γιατί αφενός έχεις την Αφροδίτη στο ζώδιό σου που λειτουργεί προστατευτικά και αφετέρου γιατί είσαι Ιχθύς και είσαι παντός καιρού.

Τώρα: Εάν είσαι παθιασμένος/η με τη δουλειά σου, εξαιρετικός/η επαγγελματίας, ή αν έχεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μια επιχείρηση ή μια ιδέα που σε συναρπάζει και διαθέτει μοναδικότητα, πρωτοτυπία, κομψότητα και είναι οικονομική, τότε βρίσκεσαι εν μέσω κρίσης στο σωστό δρόμο. Όσο για την Αφροδίτη στο ζώδιό σου σε κάνει να επιθυμείς τη συντροφιά ή μάλλον τη συντροφικότητα. Είσαι στα καλύτερά σου (τουλάχιστον εμφανισιακά), διαθέσιμος/η υπό όρους. Ασφαλώς και μπορείς να συνδεθείς ή να κοιμηθείς με κάποιον/α που σου εμπνέει ασφάλεια και την επόμενη μέρα δε θα εξαφανιστεί.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

< >

Keywords
athens voice, athens, voice, athens voice, athens, voice, έκλειψη σελήνης, wonder woman, σημαίνει, superman, woman, loser, baby, λύση, πιείτε, διδυμοι, λεων, ξεχνιούνται, focus, διευκρίνιση, νέα, περιστερι, ιχθεισ, καιρος, κινηση στους δρομους, μετρο, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, πλανητες, ιχθεισ, αυτοκινητο, αφροδιτη, βημα, δουλεια, θεμα, λεων, πιεση, σεληνη, τοξοτης, τρομακτικο, φρασεις, χορος, ωρα, αγαπη, αγχος, αιμα, αμφιβολιες, αξιοπρεπεια, βοηθεια, βρισκεται, γινει, γινεται, δανειο, δυναμη, δειτε, διδυμοι, διευκρίνιση, δειχνει, δωσει, εαυτος, εδαφος, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εκλειψη, εξελιξη, εποχη, εποχες, επιθυμια, ερχεται, ζωη, ζωδιο, ζωης, ιδεα, υπηρεσια, θαυμα, θυμασαι, ηθικο, καρμα, κυματα, κρασι, λαθος, λεφτα, λύση, λογια, μαζι σου, μακρια, μπορεις, μυαλο, νευρα, νερο, νοημα, ξεχνιούνται, παντα, οικογενεια, πεπρωμενο, πιστη, πιείτε, ροη, ποσειδωνας, προβληματα, ραντεβου, ρηξη, συνεχεια, σιχτιρ, σκεψεις, συμπαν, τι ειναι, τομη, τρελα, τριτη, φυσικα, φτανει, φυκια, φοβασαι, φτερα, χερι, χρημα, χρυση, χρυση τομη, ψυχραιμια, ωρες, αδυνατο, αφυπνιση, ασφαλεια, baby, δωσεις, εννοεις, ερωτευμενοι, focus, για σενα, ηρωας, ιδιαιτερα, χροια, καρδια, λεξεις, loser, μπροστα, μυαλα, νιωθεις, woman, παιχνιδι, ποδια, σημαίνει, σωρο, σωστο, superman, τουμπα, τυχερο, θεματα, βεβαιως, wonder woman, νικας κρεας αλογου, νικας σκανδαλο
Τυχαία Θέματα