Οι διάσημες πολικές αρκούδες της Coca-Cola

13:23 4/2/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας «Οι πολικές Αρκούδες»

Οι διάσημες πολικές αρκούδες της Coca-Cola επιστρέφουν και πρωταγωνιστούν στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους που δημιούργησε η γνωστή εταιρεία αναψυκτικών σε συνεργασία με τον παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Ridley Scott (Alien, Ο Μονομάχος, Προμηθέας). Ο μπαμπάς Kaskae, η μαμά Sakari, τα δίδυμα αδέλφια Zook και Jak και η μικρή Kaia μάς ταξιδεύουν στο παγωμένο τους

βασίλειο για να μας υπενθυμίσουν με τον πιο γλυκό τρόπο την αξία της οικογένειας και τη χαρά που μπορούμε να αντλήσουμε μέσα από τις ζεστές οικογενειακές στιγμές, έναν ακόμη λόγο να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

Λίγα λόγια για τους συντελεστές:

H Coca-Cola συνεργάστηκε με τον παραγωγό Ridley Scott και την εταιρία digital effects Animal Logic για την παραγωγή της μικρού μήκους ταινίας «Οι πολικές Αρκούδες», μία τρυφερή ιστορία η οποία μεταφέρει τις αξίες της οικογένειας. Γεννημένος στις 30 Νοεμβρίου 1937, ο Ridley Scott είναι Άγγλος σκηνοθέτης και παραγωγός. Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία του Alien (1979), οι πιο γνωστές δουλειές του είναι η ταινία επιστημονικής φαντασίας Blade Runner (1982), το Θέλμα και Λουίζ (1991), ο Μονομάχος (2000) που κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη (2001), Επαγγελματίες Απατεώνες (2003), Βασίλειο των Ουρανών (2005), American Gangster (2007), Robin Hood (2010), και Προμηθέας (2012). Ο Scott είναι διάσημος για το ατμοσφαιρικό, πολύ «πυκνό» του ύφος, το οποίο έχει επηρεάσει πολλούς σκηνοθέτες. Αν και οι ταινίες του διαφέρουν ως προς το σκηνικό και τη χρονική περίοδο, συχνά απεικονίζουν εντυπωσιακές εικόνες αστικών τοπίων, είτε πρόκειται για τη Ρώμη του 2ου αιώνα (Ο Μονομάχος), την Ιερουσαλήμ του 12ου αιώνα (Βασίλειο των Ουρανών), τη σύγχρονη Οζάκα (Black Rain) ή το Μογκαντίσου (Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη), ή τo φουτουριστικό περιβάλλον του Blade Runner. Ο Scott έχει υπάρξει υποψήφιος τρεις φορές για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας (για τα Θέλμα και Λουίζ, Ο Μονομάχος και το Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη), δύο φορές για Golden Globe και δύο για Βραβείο BAFTA. Το 2003, ο Scott χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκινγκχαμ, για την «προσφορά του στη Βρετανική βιομηχανία του κινηματογράφου».

Σκηνοθεσία:

Ο John Stevenson είναι Βρετανός σκηνοθέτης ταινιών κινουμένων σχεδίων αλλά και μαριονετίστας, διάσημος για τη σκηνοθεσία του στο Kung Fu Panda του 2008 μαζί με τον Mark Osborne. Ο Stevenson διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στα κινούμενα σχέδια, και είναι «βετεράνος» της Dreamworks PDI στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του με το The Muppet Show του Jim Henson. Εργάστηκε σαν story artist στις ταινίες The Great Muppet Caper, The Dark Crystal, Labyrinth και Μαγαζάκι του Τρόμου και σαν character designer και story artist σε shows όπως The Dreamstone, Count Duckula, και FernGully 2: The Magical Rescue. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο τμήμα art της DreamWorks Animation σε πολλές ταινίες, όπως Shrek, Shrek 2, Μαδαγασκάρη και Σεβάχ: Ο Θρύλος των Επτά Θαλασσών. Για να φέρει το Kung Fu Panda στην οθόνη του κινηματογράφου εργάστηκε 4 χρόνια. Το 2009 μαζί με τον Mark Osborne ήταν υποψήφιοι για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το Kung Fu Panda και κέρδισαν το Annie Award στην κατηγορία «Directing in a Feature Production». Αρχικά ήταν να εργαστεί σαν σκηνοθέτης για μια ταινία που επρόκειτο να βγει, βασισμένη στο χαρακτήρα που δημιούργησε η Mattel, το ‘He-Man and the Masters of the Universe’. Αυτό τον καιρό εργάζεται σε projects όπως The Minotaur Takes a Cigarette Break, We3, Alien Rock Band και Rotten Island. Το Σεπτέμβριο του 2012 συζητήθηκε ότι ο Stevenson θα σκηνοθετούσε το sequel του Gnomeo & Juliet, με τίτλο Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes.

Λίγα λόγια για τη συνεργασία Ridley Scott – Coca-Cola

O Ridley Scott ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο και τον κόσμο της διαφήμισης στις αρχές της δεκαετίας του ’70, προτού τον κερδίσει το Hollywood. H Coca-Cola και ο Ridley Scott έχουν ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν. Το 1986, ο διάσημος δημιουργός σκηνοθέτησε τις διάσημες διαφημίσεις της Coca-Cola “ Max Headroom”. H καινούργια μεταξύ τους συνεργασία καλωσορίζει τα 2013 με τον πιο γλυκό τρόπο, δείχνοντάς μας μια πολύ γλυκιά οικογένεια πολικών αρκούδων, τις οποίες έχουμε δει ξανά σε διαφημίσεις τις Coca-Cola, αφού τα συμπαθή άγρια ζώα αποτελούν σύμβολα της μάρκας εδώ και χρόνια. Σε αυτή την ταινία, θα τις απολαύσουμε όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί, σε μια μικρού μήκους, τρυφερή ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, που υπογραμμίζει τη σημασία των στιγμών που περνάμε μαζί της.

Λίγα λόγια για τις πολικές αρκούδες της Coca-Cola

Οι πολικές αρκούδες έχουν συνδεθεί με τις διαφημίσεις της Coca-Cola εδώ και πάνω από 90 χρόνια. Η πρώτη πολική αρκούδα εμφανίστηκε σε έντυπη διαφήμιση της Coca-Cola το 1922 στη Γαλλία, και από τότε τα συμπαθή άγρια ζώα εμφανίζονται κατά καιρούς στις δημοφιλείς διαφημίσεις της μάρκας! Το 1993, οι πολικές αρκούδες εμφανίστηκαν στη διαφήμιση της Coca-Cola ‘Northern Lights’, που τις έδειχνε να παρακολουθούν το Βόρειο Σέλας (τη δική τους «ταινία») και να πίνουν παγωμένη Coca-Cola από το μπουκάλι. Η διάσημη διαφήμιση του 1993 δημιουργήθηκε από τον Ken Stewart, ο οποίος εμπνεύστηκε από το κουτάβι του, ένα Λαμπραντόρ ριτρίβερ, που σύμφωνα με τον ίδιο έμοιαζε με πολικό αρκουδάκι. Όπως δήλωσε ο Ken Stewart, «θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα χαρακτήρα ο οποίος να είναι αθώος, διασκεδαστικός και να αντικατοπτρίζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά που θέλουμε να ονομάζουμε ‘ανθρώπινα’». Μια χρονοβόρα, περίπλοκη διαδικασία χρειάστηκε προκειμένου οι χνουδωτές και πάντα διψασμένες φιγούρες της Αρκτικής να έρθουν στη ζωή. Ταινίες και φωτογραφίες πραγματικών πολικών αρκούδων μελετήθηκαν διεξοδικά, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητό το πώς οι αρκούδες κουνούν το κεφάλι τους, το σώμα, τα χέρια και τα πόδια τους. Ένας γλύπτης έφτιαξε μια απεικόνιση του κεφαλιού της αρκούδας με πηλό, προκειμένου να προσδιοριστεί η τρισδιάστατη μορφή των αρκούδων. Η κίνησή τους δημιουργήθηκε καθώς οι σχεδιαστές κινουμένων σχεδίων «έπλεξαν» την πορεία των αρκούδων στον υπολογιστή.
Από το ντεμπούτο του 1993, οι πολικές αρκούδες έχουν εμφανιστεί σε πολλές διαφημίσεις της Coca-Cola, συμπεριλαμβανομένων δύο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994 στις οποίες μια αρκούδα γλιστρούσε από ένα έλκηθρο και εκτοξευόταν σε ένα άλμα του σκι. Αρκουδάκια έκαναν επίσης το ντεμπούτο τους σε μια χριστουγεννιάτικη διαφήμιση, στην οποία μια οικογένεια αρκούδων διαλέγει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της. Οι χνουδωτοί φίλοι της μάρκας επιστρέφουν το 2013 σε μια σειρά «παγωμένων» διαφημίσεων. Αυτή που βρίσκεται τώρα στον αέρα δείχνει μια οικογένεια πολικών αρκούδων στην Αρκτική, να φτιάχνει μια αρκούδα – χιονάνθρωπο και να μοιράζεται μια παγωμένη Coca-Cola.

The post Οι διάσημες πολικές αρκούδες της Coca-Cola appeared first on Jenny.gr.

Keywords
kung fu panda, ridley scott, robin hood, kung fu, muppet show, jim henson, ολυμπιακοί αγώνες, jenny gr, εταιρεία, scott, alien, blade, runner, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, black, golden, globe, προσφορες, john, panda, osborne, muppet, crystal, art, animation, shrek, award, cigarette, rock, island, sequel, hollywood, max, γαλλια, stewart, jenny, αξια, Καλή Χρονιά, βασιλισσα ελισαβετ, ξανα, jim henson, εικονες, εμπορικη, ζωα, θρυλος, ιερουσαλημ, καριερα, λαμπραντορ, λονδινο, ρωμη, ταινιες, φωτογραφιες, jenny.gr, jenny, kung fu panda, kung fu, runner, scott, αγωνες, αρκουδα, βορειο σελας, βρισκεται, γινει, δεντρο, διδυμα, δικη, δειχνει, ελισαβετ, επτα, επιτυχια, εταιρεία, εταιρια, ζωη, ιδιο, υποθεση, υφος, διαφημιση, κινηση, κινουμενα σχεδια, λογια, λογο, μαυρο, μαδαγασκαρη, μαμα, μορφη, παντα, οθονη, οικογενεια, περιβαλλον, σειρα, συμβολα, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σχεδια, τμημα, χαρα, award, alien, animation, αρκουδακια, art, blade, cigarette, sequel, crystal, δουλειες, φιλοι, γλυκο, john, golden, hollywood, island, max, muppet show, muppet, osborne, panda, ποδια, rock, ridley scott, robin hood, σελας, shrek, stewart, globe, ξεκινησε, χερια
Τυχαία Θέματα