Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολιάζει με χιούμορ την άλλη όψη της επικαιρότητας στο Jenny.gr

11:52 6/6/2013 - Πηγή: Jenny.gr

Με μια Αντζελίνα ξεχνιέμαι…

Η κυρία που με σταμάτησε στον Φάρο Ψυχικού ήταν βέβαιη ότι συνάντησε τον άνθρωπο που έψαχνε.

- Κύριε Πρετεντέρη, τι νεότερα έχουμε;

- Για ποιό πράγμα; ρώτησα λίγο αμήχανα ελπίζοντας ότι οι απορίες της θα ενέπιπταν στο εύρος της ενημέρωσης ενός μέσου δημοσιογράφου.

- Για τον Μάϊκλ!

- Τον Μπατίστ; απόρησα.

- Όχι! Τον Ντάγκλας! Τελικά είχαμε δήλωση της Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς;

Η αμηχανία μου διπλασιάστηκε. Συνειδητοποίησα ότι δεν είχα κανένα νεότερο για τον

συγκεκριμένο Μάϊκλ κι οριακά θυμόμουν ότι η Ζέτα-Τζόουνς ήταν γυναίκα του ή κάτι παρεμφερές _πάλι καλά, δηλαδή, που ένα καλοκαίρι τους είχαμε δει μαζί με τον Πέτρο στο «Σάντα Μαρίνα».

- Ειλικρινά δεν ξέρω, απάντησα στην ενδιαφερομένη κυρία. Μήπως θέλετε να με ρωτήσετε κάτι για το Μνημόνιο; Για τον Τσίπρα; Για τη Ρεπούση;

Με κοίταξε αυστηρά. Με ένα βλέμμα όπου η αποδοκιμασία ήταν ανάμικτη με την απογοήτευση.

Συνειδητοποίησα ότι το όποιο δημοσιογραφικό κύρος μου είχε υποστεί βαρύτατο πλήγμα.

Μπορεί να είχα κάνει πρόσφατα ολόκληρη εκπομπή για το χειρουργημένο στήθος της Αντζελίνας Τζολί αλλά πιάστηκα εντελώς ανίδεος για τον καρκίνο του Μάϊκλ Ντάγκλας.

Συντετριμμένος σύρθηκα στο γραφείο μου. Αλλά όταν εξομολογήθηκα το πάθημά μου, αντιλήφθηκα ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά.

- Μα τι δήλωση να κάνει η Ζέτα-Τζόουνς; Δεν νοσηλεύεται σε κλινική για διπολική διαταραχή;

Ώστε έτσι λοιπόν! Το ζευγάρι Μάϊκλ και Κάθριν έχει χτυπηθεί ευθέως από τη μοίρα, τη στιγμή που οι Αντζελίνα και Μπραντ κινήθηκαν απλώς προληπτικά.

Κάπως έτσι συνειδητοποίησα ότι τα αστέρια του Χόλυγουντ δεν κάνουν μόνο παιδιά ή events ή αγαθοεργίες. Κάνουν και εγχειρήσεις.

Όπως όλος ο κόσμος, θα μου πείτε. Σωστό. Η διαφορά είναι ότι η νοσηλεία «όλου του κόσμου» ουδέποτε αποτελεί αντικείμενο συζήτησης _εκτός αν πρόκειται για μετανάστες κι η «Χρυσή Αυγή» τους πετάξει από το νοσοκομείο με τις κλωτσιές…

Ευτυχώς ή δυστυχώς, όμως, στο Χόλυγουντ δεν έχουν Κασιδιάρη. Έτσι, οι σταρ μπαινοβγαίνουν στα νοσοκομεία ανεξαρτήτως καταγωγής, προέλευσης και λάμψης. Φροντίζουν απλώς να ενημερώνουν λεπτομερώς το κοινό για τις ταλαιπωρίες τους.

Κανένα πρόβλημα. Ως γνωστόν η δημοσιότητα συντηρεί τη διασημότητα και αντιστρόφως.

Και πάλι καλά που στα καθ΄ ημάς η Μενεγάκη είναι υγιέστατη και το πολύ-πολύ να πάει μέχρι την Άνδρο ή «για ψώνια στην Κηφισιά». Διαφορετικά πολύ φοβούμαι ότι θα κυκλοφορούσαμε όλοι με στηθοσκόπιο από τομογράφο σε τομογράφο.

Δεν ξέρω αν η δημοσιότητα έχει ή δεν έχει κανόνες. Πολύ φοβούμαι όμως ότι δεν έχει μέτρο.

Κι ότι όποιοι παίζουν το παιχνίδι της δεν διστάζουν πολύ, ούτε μπροστά σε πολλά, προκειμένου όχι να ανταποκριθούν στο ενδιαφέρον του κοινού αλλά να το δημιουργήσουν.

Ξέρετε κανέναν που να αναρωτήθηκε πως έπαθε καρκίνο ο Μάϊκλ Ντάγκλας; Υποθέτω πως όχι.

Αυτός όμως μας το εξήγησε επακριβώς. Για να απαντήσει η πρώην σύζυγος. Να παρέμβει ο «εκπρόσωπος του Μάϊκλ Ντάγκλας» κ.ο.κ. _σε δουλειά να βρισκόμαστε!

Καλώς ή κακώς όμως ζούμε στην κοινωνία του θεάματος. Με τα πρόσωπα του θεάματος. Και με την επιδειξιομανία του θεάματος.

Πως έμεινε έγκυος η μία τηλεπαρουσιάστρια, πως γέννησε η άλλη, πότε θα παντρευτεί η τρίτη _άσε που έχω την αίσθηση ότι μερικοί ψωνίζουν νύφη με τηλε-μάρκετινγκ…

Με μια Αντζελίνα ξεχνιέμαι, λοιπόν. Κι εγώ δεν έχω αντίρρηση να ξεχνιέται ο καθένας με ο, τι γουστάρει.

Αρκεί να μην το παίρνει και πολύ στα σοβαρά.

Αλλά και μια και το έφερε η κουβέντα: τι θα γίνει βρε παιδιά; θα το πάρει ο Ματέο το κορίτσι;

The post Ο Γιάννης Πρετεντέρης σχολιάζει με χιούμορ την άλλη όψη της επικαιρότητας στο Jenny.gr appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα