Ο απλός τρόπος για να έχεις ενέργεια όλη μέρα

Αν κάτι χαρακτηρίζει την καθημερινότητά μας, εμάς τις σύγχρονες γυναίκες, είναι η «υπερφόρτιση», η οποία όμως αντί να μας γεμίζει, μας κάνει τελικά να ξεμένουμε από μπαταρία και ξαφνικά νιώθουμε μια μόνιμη εξάντληση. Αυτό είχα πάθει τον τελευταίο καιρό, όπου ένιωθα το εσωτερικό μου ρολόι να σταματάει να ακούγεται. Ξυπνούσα το πρωί και αισθανόμουν κουρασμένη, ακόμα και το Σαββατοκύριακο που περίμενα να γεμίσω τις μπαταρίες μου τελικά δεν τις γέμιζα. Οι δυνάμεις μου έμοιαζαν να με εγκαταλείπουν. Το καθημερινό πρωινό ξύπνημα, οι πολλές ώρες δουλειά, το στρες μου έκλεβαν την ενέργεια. Πήγαινα στο

γραφείο και μετά από κάποια ώρα ένιωθα ότι δεν μπορούσα να δουλέψω. Το έχετε πάθει και εσείς αυτό;

Το σίγουρο ήταν ότι πίσω από την εξάντληση μου δεν κρυβόταν κάποια άλλη αιτία όπως, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης ή διαβήτης. Αυτό που ρουφούσε την ενέργεια μου ήταν οι καταστάσεις της καθημερινότητας, οι λογαριασμοί, η γκρίνια των άλλων, οι υποχρεώσεις της δουλειάς και του σπιτιού. Όλα αυτά με άφηναν κατάκοπη στο τέλος της ημέρας. Και τότε ξύπνησα μια μέρα και αποφάσισα να αλλάξω τα δεδομένα και να αποκτήσω και πάλι τη χαμένη μου ενέργεια.

Η πρώτη και πιο σημαντική αλλαγή ήταν να τρώω ένα καλό πρωινό. Το επίπεδο ενέργειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή. Και το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Μπορεί να μην του δίνουμε τη σημασία που του αξίζει, όμως ένα ισορροπημένο πρωινό είναι η κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας. Έτσι έχω υιοθετήσει εδώ και αρκετό καιρό με το που ξυπνάω να τρώω το αγαπημένο μου γιαούρτι της Μεβγάλ το Harmony 1% plus με αλόη και αρχαίους σπόρους.

Από εκείνη την ημέρα και μετά κέρδισα και πάλι πίσω τη χαμένη μου ενέργεια και φυσικά δεν φεύγω από το σπίτι αν δεν έχω φάει ή έστω αν δεν έχω πάρει μαζί μου το Harmony 1% plus. Ευτυχώς έχει και κουταλάκι μέσα για τις δύσκολες ώρες που έχω αργήσει να ξυπνήσω και πρέπει να το φάω στο δρόμο.

Τελικά κατάλαβα ότι το κόλπο για να έχουμε ενέργεια όλη μέρα είναι απλό. Αρκεί να μάθουμε να παρέχουμε στο σώμα μας τα καύσιμα που χρειάζεται. Αν του φερθούμε καλά θα μας φερθεί και εκείνο καλά με τα επίπεδα ενέργειας μας στα ύψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα