Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο Θέατρο

1 ΑΠΟ 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Dogville, στο Θέατρο Ακροπόλ

Το Θέατρο Ακροπόλ παρουσιάζει από τις 20 Νοεμβρίου 2015 το έργο του Λαρς Φον Τρίερ, Dogville, σε σκηνοθεσία της Έφης Γούση.

Έστω ότι το Dogville είναι μια μικρή πόλη. Σ’ αυτό το μέρος τα ουράνια δεν συνηθίζουν να βρέχουν δώρα, μέχρι την νύχτα που θα φανερωθεί μπροστά τους η νεαρή Γκρέης, η όμορφη φυγάς. Κυνηγημένη από μία ομάδα γκάγκστερ, θα αναζητήσει

καταφύγιο και σε αντάλλαγμα οι κάτοικοι της πόλης, θα επωφεληθούν απ’ την εργασία της. Οι μέρες θα περάσουν. Το Dogville θα δείξει τα δόντια του και η Γκρέης τη Χάρη της. Σύντομα το Dogville θα ανήκει στο παρελθόν.

Δείτε περισσότερα Galleries Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι

«Είμαι Έλλην. Ως εκ τούτου, μου είναι αδύνατον να είμαι σοβαρός.Σας ζητώ συγγνώμη.»

Ο Φωκίων Καπνίδης είναι τρόφιμος του ΑΑΨΟΥ (Άσυλο Ανιάτως Ψεκασθέντων Ολικής Υστερήσεως).

Κατέκτησε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για τον «Τρόφιμο της Χρονιάς» καθώς αυτοαναγορεύτηκε «Ο Νεκρός της Αμφιπόλεως» και έκτοτε επιδεικνύει ανάλογη διαγωγή.

Σήμερα ο Φ.Κ. έχει την τιμητική του.

Δίνει την καθημερινή διάλεξη που αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο «Τρόφιμος της Χρονιάς» μπροστά σε ένα ακροατήριο που αποτελείται από τους άλλους τροφίμους, συγγενείς και φίλους καθώς και από το ιατρικό, νοσηλευτικό κτλ. προσωπικό του ιδρύματος…

Στο Θέατρο Τέχνης από τον εκπληκτικό Βασίλη Παπαβασιλείου.

Δείτε περισσότερα Galleries Animals, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Σε παγκόσμια πρεμιέρα, το νέο έργο του νεαρού και ταλαντούχου Alexander Wright έρχεται από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα.
Το Animals μας μιλάει μέσα από αντιπροσώπους διαφόρων κοινωνικών παρατάξεων με χιούμορ και τρόμο για τα ένστικτα επιβίωσης των ανθρώπων της πόλης.

O κύριος Γιανγκ, σκηνοθέτης κινηματογράφου, αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την κοινωνική και οικονομική κρίσης της χώρας. Καλεί έναν νεαρό που ανήκει σε ακροδεξιά οργάνωση για να του πάρει συνέντευξη. Τα γυρίσματα ξεκινάνε στο σπίτι των Γιανγκ, με αποτέλεσμα να αναστατωθεί η αγριόγατα κυρία Γιανγκ, θεωρώντας ότι απειλείται η κόρη τους Μπαμπέτ και οι πίνακές της. Παράλληλα εμπλέκονται ο αρχηγός της οργάνωσης του νεαρού και ο παραγωγός της ταινίας και η ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ απειλείται. Ο κύριος Γιανγκ, ή αλλιώς νυφίτσα, δεν είναι σε θέση να παραδώσει το όνειρό του τόσο εύκολα. Η ανάγκη για εξουσία, κοινωνική προβολή, πλούτο και επαγγελματική επιφάνεια ξυπνάει ζωώδη ένστικτα…

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Στάθης Σταμουλακάτος, Τζένη Μπότση, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Ερρίκος Λίτσης, Θανάσης Χαλκιάς

Δείτε περισσότερα Galleries Το κενό αυτοπροσώπως, στο ΠΟΛΗ Θέατρο

Το Πόλη Θέατρο καλωσορίζει τη θεατρική σεζόν με την κωμωδία του Άκη Δήμου «Το κενό αυτοπροσώπως» σε σκηνοθεσία Κων/νου Ρήγου, με πρωταγωνιστές τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή.

Ένα αθηναϊκό διαμέρισμα τον ιλαροτραγικό Αύγουστο του 2015. Μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας που αποστρέφεται το μαύρο χρώμα. Ένας νευρωτικός -παραλίγο σκηνοθέτης- με ροπή στις αινιγματικές σχέσεις. Δίπλα τους, μια πρώην σύζυγος εκδότη εφημερίδας και δεξιοτέχνης του μουσακά κι ένας νεαρός με αδυναμία στις Ιταλίδες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’60.

Το κενό αυτοπροσώπως. Η ζωή που δεν περιμένει κανέναν. Η στιγμή που δεν είσαι πια νέος. Το παρόν που δείχνει τα δόντια του. Και το μέλλον. Άνθρωποι που ξεκίνησαν αποφασισμένοι -έτοιμοι για όλα- και βρέθηκαν στη μέση της διαδρομής, ματαιωμένοι, μόνοι και αναποφάσιστοι, σε μια Ελλάδα που τρίζει. Γιατί κάθε παιχνίδι, όσο απολαυστικό κι αν είναι, στο τέλος σπάει.

Δείτε περισσότερα Galleries 80’s the musical, στο Πειραιώς 131

Φέτος αναμφίβολα είναι η χρονιά των μιούζικαλ. Μα η παράσταση «80’s the musical» είναι αυτή που χρειαζόμαστε αυτή την περίοδο. Με νοσταλγική διάθεση, φρεσκάδα και πολύτιμη ελαφράδα, η παράσταση-φλας μπακ στα 80s μας γεμίζει χαρά και πολλά πολλά τραγούδια την ξεσηκωτική ενέργεια των οποίων δεν φτάνει καμία άλλη δεκαετία.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, η Σοφία (Ελένη Φουρέιρα), μια όμορφη κοπέλα που σπουδάζει στο Παιδαγωγικό της Αθήνας, -με κρυφό όνειρο να γίνει τραγουδίστρια. Η Σοφία είναι ερωτευμένη με τον Αλέξη τον «lover boy» (Γιάννης Χατζηγεωργίου), περίφημο ραδιοφωνικό πειρατή των ερτζιανών που μαζί με τους κολλητούς του, τον Κρίς το «φραπέ» (Αιμίλιος Ράφτης) και τον Μάκη τον «sexmachine» (Χάρης Χιώτης) έχουν τον πιο δημοφιλή πειρατικό ραδιοσταθμό της πόλης, τον Radio Teenagers. Εμπόδιο σε αυτή τη σχέση αποτελεί ο Κυριάκος (Σταμάτης Γαρδέλης ), ο μεγάλος αδελφός και προστάτης της Σοφίας από τότε που πέθανε ο πατέρας της, ροκάς και μέλος μιας μπάντας, ο οποίος θέλει η αδελφή του να αποκατασταθεί με προξενιό και όχι με έναν γκαραζιέρη και καμικάζι πιτσιρικά. Η Μαίρη (Ιωάννα Πηλιχού), κολλητή φίλη της Σοφίας (απόφοιτη του Αμάραντου), ερωτεύεται μαζί του. Η Εύη (Ήβη Αδάμου), Ελληνοαμερικάνα έφηβη και τρίτη της παρέας, τα φτιάχνει με τον Μάκη τον «sexmachine».

Όλοι οι ήρωες, κάτω από τη μεθόδευση και τον καταλυτικό ρόλο της μητέρα της Εύης, Τζένη Πάππας (Καίτη Γαρμπή), μεγάλης τραγουδίστριας και ντίβας της εποχής, -που ενδίδει στην πολιορκία του Κρίς του «φραπέ»- ζουν παράλληλα τις δικές τους ερωτικές περιπέτειες και προσπαθούν να βοηθήσουν τη Σοφία να ξεπεράσει τις απαγορεύσεις, τα προβλήματα που προκύπτουν και τελικά να φέρουν το ζευγάρι μαζί. Μετά από πολλές ανατροπές, εξελίξεις και δραματικά εμπόδια, αλλά κυρίως μέσα από πολλή ζωντανή μουσική και χορό με φόντο τη ντίσκο Barbarella και τον Dj Jendai (Γιώργος Βάλαρης), οι ήρωες στο τέλος λυτρώνονται με ένα θεαματικό grande finale party!

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries

Keywords
Τυχαία Θέματα