Μακεδονικός Χαλβάς και Καθαρά Δευτέρα

Μία γεύση συνυφασμένη με την παράδοση.

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, έχει την τιμητική του σε κάθε ελληνικό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα. Με την πλούσια ποικιλία γεύσεων που διαθέτει, είναι σίγουρο ότι ο Μακεδονικός Χαλβάς ικανοποιεί κάθε γούστο και προτίμηση.

Με ιστορία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα, ο Μακεδονικός Χαλβάς αποτελεί μέρος της παράδοσης, που θέλει όλη την οικογένεια μαζί

την Καθαρά Δευτέρα, γύρω από το γεμάτο με νηστήσιμα εδέσματα τραπέζι. Μία παράδοση που οι Έλληνες συνεχίζουν να τηρούν με κέφι και μεράκι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε τραπέζια που στρώνονται σε κήπους, σε μπαλκόνια, στο σπίτι ή στην εξοχή. Φτιαγμένος με τον παραδοσιακό τρόπο, διατηρώντας στο ακέραιο την αυθεντική του γεύση, ο Μακεδονικός Χαλβάς παρασκευάζεται από τη βιομηχανία τροφίμων Αφοί Χαΐτογλου χρησιμοποιώντας ταχίνι από διαλεχτό σησάμι, που εξακολουθεί να αλέθεται σε πέτρινους μύλους, χωρίς τη χρήση χημικών ή άλλων ουσιών. Ο πατροπαράδοτος αυτός τρόπος παραγωγής, σε συνδυασμό με την άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, προσφέρουν τη μοναδική γεύση που έχει φέρει τον Μακεδονικό Χαλβά πρώτο στην καρδιά μας.

Κάθε τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας έχει τον Μακεδονικό Χαλβά του, όπως προστάζει το έθιμο. Σήμερα, ωστόσο, η μοναδική γεύση του Μακεδονικού Χαλβά, αλλά και η αναγνώριση της διατροφικής του αξίας, τον έχουν εντάξει στην καθημερινή μας διατροφή. Ο Μακεδονικός Χαλβάς, με βάση το σησάμι, αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο και φυσικά αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στην υγεία του δέρματος. Έτσι, το αγαπημένο έδεσμα της Καθαράς Δευτέρας παίρνει τη θέση που του αξίζει στο οικογενειακό τραπέζι και τον απολαμβάνουμε καθημερινά, θωρακίζοντας παράλληλα τον οργανισμό μας!

The post Μακεδονικός Χαλβάς και Καθαρά Δευτέρα appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα