Λεξικό των καλών συστατικών Part 3

Πόσο καλά γνωρίζετε τα συστατικά των καλλυντικών σας;

Τα τελευταία χρόνια όλες οι γυναίκες είναι αρκετά ενημερωμένες για την καταλληλότητα κάποιων συστατικών στα καλλυντικά τους. Πολλά sites έχουν ως αντικείμενο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την επικινδυνότητα ή την ασφάλεια πολλών συστατικών για την υγεία του δέρματος αλλά και όλου του οργανισμού.

Παρακάτω θα δείτε μερικά συστατικά φιλικά για το δέρμα:

Mango Butter – Βούτυρο Μάνγκο – Mangifera Indica: ένα φυσικό προϊόν από το φρούτο μάνγκο, μαλακώνει, επουλώνει

και αναζωογονεί τους ιστούς του δέρματος. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση, προστασία και ανάπλαση καθώς και διατηρεί το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό. Λειαίνει τις ρυτίδες, τις ουλές της ακμής καθώς και τις ραγάδες και επαναφέρει το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα. Έχει την ιδιότητα να προστατεύει το δέρμα και από της υπεριώδεις ακτίνες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλείπεται το αντηλιακό.

Neem Oil – Έλαιο Neem – Azadirachta Indica: το έλαιο αυτό προέρχεται από τα φρούτα και τα κουκούτσια τους, του δέντρου Neem. Έχει αντισηπτική, αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητισιακή δράση. Θα το βρείτε σε πολλά προϊόντα για μαλλιά καθώς έχει καθαριστική και αντιπιτυριδική δράση. Επίσης, λόγω της καθαριστικής και ενυδατικής του δράσης χρησιμοποιείται και σε προϊόντα κατά της λιπαρότητας και ακμής.

Palm Oil – Φοινικέλαιο – Elaeis Guineensis: το έλαιο από καρπούς φοινικόδεντρου είναι πλούσιο σε βήτα-καροτένιο που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, που σημαίνει προστασία από την πρόωρη γήρανση καθώς και προστατεύει τα κύτταρα από τις ζημιές που προκαλεί η ακτινοβολία του ήλιου. Επίσης, θρέφει το δέρμα, το ενυδατώνει σε βάθος, το αναπλάθει και το καταπραΰνει από διάφορους ερεθισμούς.

Purified Water – Καθαρό Νερό: νερό από οποιαδήποτε πηγή που έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να αφαιρεθούν τα βακτηρίδια, τα μέταλλα, το χλώριο και άλλα). Συνήθως χρησιμοποιείται το απεσταγμένο ή το απιονισμένο νερό.

Salicylic Acid – Σαλικυλικό Οξύ: ανήκει στην κατηγορία των βήτα υδροξυ-οξέων γνωστά για την απολεπιστική τους δράση. Το φυτικό σαλικυλικό οξύ εξάγεται από τον φλοιό της λευκής ιτιάς. Χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα κατά της ακμής και για λιπαρά δέρματα, γιατί έχει την ιδιότητα να καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και να εμποδίζει την επιδείνωση ή την εμφάνιση της ακμής, σε προϊόντα μαλλιών κατά της πιτυρίδας καθώς και άλλα. Επίσης, χρησιμοποιείται ευρέως για την απολεπιστική του δράση με την οποία το δέρμα μένει καθαρό και αυξάνεται η παραγωγή των νέων κυττάρων. Όπως όλα τα οξέα πρέπει πάντα να συνοδεύεται με ένα καλό αντηλιακό.

Sea Salts – Θαλασσινά Άλατα: προέρχονται από τη φυσική εξάτμιση του θαλασσινού νερού. Περιέχουν πολλά ορυκτά με θεραπευτικές ιδιότητες. Τα θαλασσινά άλατα βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιούν την παραγωγή των κυττάρων, απομακρύνουν από το δέρμα τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες.

Seaweed Extract – Εκχύλισμα Φυκιών – Fucus Vesiculosus: πλούσιο σε κάλιο, ψευδάργυρο και σίδηρο ευεργετικά για την υγεία του δέρματος. Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση με αποτέλεσμα να δρα κατά της ακμής, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τις τοξίνες.

Shea Butter – Βούτυρο Shea – Butyrospermum Parkii: βούτυρο παρμένο από τα φρούτα του δέντρου Shea. Οι ιδιότητες του είναι πάρα πολλές, κυρίως ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, το θρέφει και το καταπραΰνει από διάφορους ερεθισμούς και ειδικά μετά από ηλιοθεραπεία. Επίσης, είναι πολύ γνωστό για την ισχυρή επουλωτική, αναπλαστική και αντιγηραντική του δράση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε βιταμίνη Ε.

Soybean Oil – Σογιέλαιο – Glycine Soja (Soybean) Oil: είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά που διατηρούν το δέρμα υγιές και νεανικό. Επίσης, είναι πολύ αποτελεσματικό με το κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα, καθώς και με σημάδια πρόωρης γήρανσης και αφυδάτωσης.

Squalane – Σκουαλένιο: υπάρχει φυσικά στο ανθρώπινο σώμα κυρίως στο δέρμα, η προέλευση του στα καλλυντικά είναι από φυτικά έλαια όπως από φύτρο σιταριού και ελιές. Χρησιμοποιείται ευρέως στα αντηλιακά λόγω της προστασίας που προσφέρει στο δέρμα από τις ακτίνες του ήλιου. Επίσης, έχει την ιδιότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και να λειτουργεί σαν φορέας συστατικών με αποτέλεσμα το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο και υγιές.

The post Λεξικό των καλών συστατικών Part 3 appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα