Λεξικό των καλών συστατικών Part 1

Πόσο καλά γνωρίζετε τα συστατικά των καλλυντικών σας;

Τα τελευταία χρόνια όλες οι γυναίκες είναι αρκετά ενημερωμένες για την καταλληλότητα κάποιων συστατικών στα καλλυντικά τους. Πολλά sites έχουν ως αντικείμενο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την επικινδυνότητα ή την ασφάλεια πολλών συστατικών για την υγεία του δέρματος αλλά και όλου του οργανισμού.

Παρακάτω θα δείτε μερικά συστατικά φιλικά για το δέρμα:

Prunus amygdalus – Έλαιο Αμυγδάλου – Almond Oil: κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Ενυδατώνει, καταπραΰνει,

μαλακώνει και θρέφει το δέρμα. Έχει αντιγηραντική δράση, αφήνει το δέρμα μαλακό.

Aloe Barbadensis – Αλόη – Aloe Vera: ενεργοποιεί την παραγωγή υγιών κυττάρων, αναδομεί και αναπλάθει τον κατεστραμμένο ιστό, ενυδατώνει σε βάθος ακόμα και το αφυδατωμένο δέρμα. Έχει αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντική, αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση. Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος με αποτέλεσμα να είναι σφριγηλό και επουλώνει γρήγορα από πληγές και εγκαύματα.

Persea Americana – Έλαιο Αβοκάντο – Avocado Oil: αυξάνει την αναπαραγωγή υγιών κυττάρων, θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, επουλώνει γρήγορα το δέρμα από πληγές και εγκαύματα. Έχει ισχυρή αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση.

Beeswax – Κερί Μέλισσας: φυσικό κερί από μέλισσες με πολλές ιδιότητες για το δέρμα. Έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση, ενυδατώνει και μαλακώνει ακόμα και το πιο τραχύ και αφυδατωμένο δέρμα. Είναι ιδανικό για να καταπραΰνει το ερεθισμένο και πολύ ευαίσθητο δέρμα. Για τα καλλυντικά λειτουργεί και σαν φυσικό συντηρητικό.

Citrus Aurantium Bergamia – Αιθέριο Έλαιο Περγαμόντο – Bergamot essential oil: έχει αντιβιοτική και αντισηπτική δράση, επουλώνει το δέρμα από πληγές και το καταπραΰνει από ερεθισμούς και έκζεμα. Μειώνει τις ουλές και τα σημάδια. Χρησιμοποιείται και στα αποσμητικά σώματος και για το δροσερό του άρωμα αλλά και για την αντιβακτηριδιακή δράση.

Calendula Officinalis – Εκχύλισμα και Έλαιο Καλέντουλας – Calendula Oil and Extract: έχει αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση. Καταπραΰνει το δέρμα από ερεθισμούς, εξανθήματα και ηλιακά εγκαύματα. Επουλώνει το δέρμα αναζωογονώντας τους ιστούς, ενυδατώνει ακόμα και το αφυδατωμένο δέρμα. Ιδανική για δέρματα ξηρά, κατεστραμμένα και ώριμα.

Cetyl Alcohol – Κετυλική Αλκοόλη: είναι φυτικής προέλευσης από επεξεργασία του φοινικέλαιου ή του ελαίου καρύδας. Ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα. Δεν έχει καμία σχέση με την κοινή αλκοόλη που χρησιμοποιείται γενικά στα καλλυντικά και ειδικά σε αυτά κατά της ακμής ή της λιπαρότητας που ξηραίνει και αφυδατώνει το δέρμα.

Coco-Glucoside – Κοκογλυκοζίτης: είναι προϊόν από επεξεργασία του ελαίου καρύδας ή από τη ζάχαρη των φρούτων. Είναι ήπιο, ασφαλές και φιλικό για το δέρμα. Δρα σαν αφριστικός παράγοντας στα καλλυντικά χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Επίσης, ενυδατώνει, μαλακώνει το δέρμα και έχει αντιγηραντική δράση.

Ethylhexyglycerin – Αιθυλεξυλογλυκερίνη: είναι φυσικό συντηρητικό που προέρχεται από τη γλυκερίνη και αντικαθιστά τους βλαβερούς παραβένες (parabens). Έχει μαλακτική και αποσμητική δράση.

The post Λεξικό των καλών συστατικών Part 1 appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα