Η Κατερίνα Διδασκάλου μιλάει στο jenny.gr

Η Κατερίνα Διδασκάλου είναι μια σαγηνευτική περίπτωση ηθοποιού που σε παγιδεύει με το βλέμμα και τη χαρακτηριστική της φωνή. Γεμίζει τη σκηνή του Βρετάνια στην παράσταση «Η πόρνη από πάνω» και μας μίλησε για το θέατρο, το κοινό και τις επιλογές των γυναικών και πολλά ακόμα.

Γιατί ένας θεατρικός μονόλογος είναι πάντα πρόκληση για έναν ηθοποιό;
Σ´ενα θεατρικό μονόλογο ο ηθοποιός είναι μόνος του στο «γήπεδο», οι πάσες δίνονται

και λαμβάνονται απ´τον ίδιο παίκτη, η συγκέντρωση πρέπει να είναι αδιάπτωτη, η έκπληξη συνεχής και η τεχνική άψογη. Είναι η τέλεια «δοκιμασία» και η συνεχής προσοχή του κοινού είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μαζί με τα σχόλια φυσικά!

Η ηρωίδα του έργου, η Ερατώ, είναι μια γυναίκα που βιώνει την απόρριψη και την απαξίωση από τον άντρα της σε όλα τα επίπεδα. Ποια είναι τα λάθη που οδηγούν μια γυναίκα σε μια τέτοιου είδους επιλογή;
Κατ´αρχάς ο πατέρας με τον οποίο μεγαλώνει ή δεν μεγαλώνει μια γυναίκα, παίζει τον πρώτο ρόλο στο σύντροφο που διαλέγει. Έπειτα έρχεται η αυτοεκτίμηση και το πόσο στέρεα νιώθει με τον εαυτό την. Και βέβαια είναι ο φόβος της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης που οδηγεί πολλές γυναίκες στη θυματοποίηση. Είναι συγκλονιστικές οι εξομολογήσεις που ακούω από θεατές μετά την παράσταση κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες!!

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για έναν άντρα που συνευρίσκεται ερωτικά με εκδιδόμενες γυναίκες συχνά;
Κατ´αρχάς θέλω να πω ότι θεωρώ τις εκδιδόμενες γυναίκες αναπόσπαστο μέρος την κοινωνικής αλυσίδας, που απορροφούν ένα μεγάλο μέρος βίας. Οσο για τους άντρες που ερωτικά διαλέγουν τον πληρωμένο έρωτα, νομίζω απλώνονται σε μια μεγάλη γκάμα. Από εξουσιαστικη ανάγκη μέχρι μοναξιά και πολλές ιδιαιτερότητες που δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει μια μόνιμη σύντροφος.

Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής ύφεσης, έχει αλλάξει το θεατρικό κοινό; Αν ναι, με ποιον τρόπο;
Ναι, βέβαια. Ο κόσμος ψάχνει για πραγματικά καλή παράσταση. Δεν «μασάει» τόσο εύκολα, δεν παρασύρεται από υπερπροβεβλημένα θεάματα και πρόσωπα. Θέλει ν´αλλάζει λίγο η ζωή του να έχει κάτι να σκεφτεί, να συζητήσει μετά, να «καθαριστεί»…κάτι που είναι άλλωστε και η αποστολή του θεάτρου.

Το έργο περιοδεύει και θριαμβεύει. Το κοινό σε επαρχιακές πόλεις, έχει διαφορετικό παλμό; Νιώθετε περισσότερα vibes ταύτισης με την ηρωίδα εντός ή εκτός των τειχών;
Τα σχόλια που ακούω είναι πανομοιότυπα και εντός και εκτος. Αυτό νομίζω και η επιτυχία της παράστασης. Μιλάει σε όλους ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο ή κοινωνική τάξη.

Τι είναι αυτό που σας ενθουσιάζει στην Αθήνα;
Να βλέπω μια μέρα παγωμένη και με διαδήλωση στο κέντρο ,ένα θέατρο γεμάτο!!

Είστε μια πολύ όμορφη γυναίκα που σίγουρα έχει κάποια μυστικά ομορφιάς. Ποια είναι αυτά και ποιον κανόνα δεν παραβιάζετε ποτέ;
Οσο για μυστικά; Κάνω μια ζωή πρωταθλητισμό! Πολύ νερό, σωστό φαγητό,όχι τσιγάρο. Άλλωστε, αν δεν ήμουν ηθοποιός θα ήμουν αθλήτρια μακρινών αποστάσεων…

Keywords
Τυχαία Θέματα