Η γυμναστική βοηθάει τον ύπνο

Αρκεί να γίνεται με σωστό τρόπο.

Όταν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε ή ο ύπνος διακόπτεται συνεχώς θα πρέπει να το ψάξετε περισσότερο. Μία επίσκεψη σε έναν ειδικό γιατρό είναι πάντα χρήσιμη. Ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε να προσθέσετε και την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Οι ειδικοί λένε ότι βοηθάει και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Αρκεί να γίνεται με σωστό τρόπο.
Ποιος είναι αυτός;

Δείτε παρακάτω:

Μην γυμνάζεστε μέχρι αργά το βράδυ: Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το βράδυ, οι προπονήσεις δεν διαταράσσουν τον ύπνο – εφ “όσον όμως έχετε το χρόνο να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο. Δεδομένου ότι η άσκηση μπορεί να σας ενεργοποιήσει, βεβαιωθείτε ότι η προπόνησή σας γίνεται τουλάχιστον δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Όταν τελειώσετε χαλαρώστε το σώμα σας με μερικές διατάσεις και προσπαθήστε να διώξετε την ένταση της ημέρας σας. Στη συνέχεια είστε έτοιμοι για ύπνο.

Να είστε συνεπείς: Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η συνεχής άσκηση βοηθάει την αϋπνία, αλλά διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες για να δείτε αποτελέσματα. Αν παραμένετε άγρυπνοι κάθε νύχτα, τότε κάνετε τουλάχιστον 30 λεπτά άσκησης τρεις φορές την εβδομάδα.

Οποιαδήποτε άσκηση είναι πολύτιμη: Μία συνεδρία μπορεί να μην είναι αρκετή για να θεραπεύσει την αϋπνία, αλλά για πολλούς ανθρώπους που απλά θεωρούν ότι είναι δύσκολο να τους πάρει ο ύπνος, κάθε είδος άσκησης είναι αρκετό για να κοιμηθούν πιο γρήγορα. Μην έχετε την εντύπωση ότι όσο πιο σκληρή είναι η άσκηση τόσο πιο εύκολα θα κοιμηθείτε. Ακόμα κι αν το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι ένα 20λεπτό περπάτημα, είναι αρκετό για να εξαντλήσει την ενέργειά σας πριν πέσετε στο κρεβάτι σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

The post Η γυμναστική βοηθάει τον ύπνο appeared first on Jenny.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα