Η Hansaplast «Κάνει τα δάκρυα χαμόγελα»

Το παιχνίδι αποτελεί το πιο ισχυρό μέσο έκφρασης των παιδιών, είναι η φυσική τους γλώσσα και ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους, γι΄ αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό από όλους τους γονείς. Μπορεί το παιχνίδι να συνοδεύεται από αμυχές, γρατσουνιές και δάκρυα, όμως οι μικροτραυματισμοί είναι μέσα στη ζωή και βοηθάνε τα παιδιά να γίνουν πιο δυνατά.

Η ζωγράφος μικρογραφιών Lorraine Loots μαζί με τη Hansaplast είχαν μια πρωτότυπη ιδέα: να μετατρέψουν τα δάκρυα των παιδιών σε ζωγραφιές βασισμένες στις ιστορίες που διηγήθηκαν.

Ο Γρηγόρης στη φανταστική

του ιστορία είναι μια γιγάντια ταραντούλα, αλλά πολύ φιλική, που αγαπάει το τσιζκέικ και τις ταινίες με υπερ-ήρωες. Πριν όμως μερικές μέρες έπεσε από τον ιστό και τραυματίστηκε. Και τότε ο Γρηγόρης-Ταραντούλα έκλαψε, αλλά έβαλε αραχνο-επίθεμα και τα δάκρυά του μετατράπηκαν σε χαμόγελα.

Ο Γιάννης στη δική του ιστορία είναι καουμπόης που καθώς είναι πάνω στο άλογό του, αρχίζει να κυνηγά έναν λύκο, αλλά ξαφνικά πέφτει και χτυπάει. Και τότε αρχίζει να τρέχει αίμα από την πληγή, αλλά ο Γιάννης δεν κλαίει γιατί οι καουμπόηδες είναι γενναίοι.

Η μικρή Ελένη είναι πριγκίπισσα και ζει σε ένα παλάτι στον ουρανό. Μια μέρα όμως καθώς επέστρεφε από την κοιλάδα των λουλουδιών έπεσε και χτύπησε το γόνατο της και πονούσε πολύ. Και τότε εμφανίστηκε μια νεράιδα που της έδωσε μια μαγική ζωγραφιά και τα δάκρυα εξαφανίστηκαν μαζί με τον πόνο.

Η Ειρήνη είναι ένα μικρό πουλάκι και μια καλοκαιρινή μέρα πέταξε πολύ ψηλά πάνω από τα δένδρα, ο κόσμος ήταν τόσο μικρός και οι άνθρωποι μικροσκοπικοί σαν μυρμήγκια. Καθώς προσπάθησε να αγγίξει ένα σύννεφο, έχασε την ισορροπία της, κατρακύλησε, έπεσε και χτύπησε. Ευτυχώς όμως ήταν η μαμά της που τη φρόντισε και τα δάκρυα της έφυγαν μακριά.

Όλες αυτές οι πανέμορφες ιστορίες έγιναν γλυκές και ιδιαίτερες ζωγραφιές, που χαρίσανε στα παιδιά πλατιά χαμόγελα και όλα τα άσχημα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Η Hansaplast κατάφερε να δώσει χαρά στα παιδιά και να «κάνει τα δάκρυα χαμόγελα».

Μπορείτε να βρείτε τις συμβουλές Ελληνίδων mom bloggers και ενός παιδιάτρου και να δείτε τη συνέντευξη της ζωγράφου Loraine Loots εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα