Η Beauty Editor του Jenny είναι λάτρης της φυσικής ομορφιάς και εξηγεί και το γιατί

08:30 7/9/2016 - Πηγή: Jenny.gr

Γενικότερα, δεν θα έλεγα ότι είμαι και καμία makeup expert, ότι δηλαδή ξέρω να κάνω το καλύτερο contouring ή να κάνω το πιο σαγηνευτικό smokey eye, αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν μου αρέσει το μακιγιάζ ούτε ότι δεν βάφομαι. H αλήθεια είναι πως το γίνω σαϊνι στο make up δεν είναι και από τους πιο δυνατούς μου στόχους, γιατί στη ζωή μου παίζω και έναν κόντρα ρόλο (απέναντι στην ιδιότητά μου ως beauty

editor) και λατρεύω (και) το natural look. Τι σημαίνει αυτό;

Δεν ανήκω σε εκείνες που θα πάνε σε ένα γαμήλιο party, για παράδειγμα, και δεν θα έχουν στο πρόσωπό τους ίχνος μακιγιάζ -όχι, καμία σχέση. Ωστόσο, ανήκω -και με το παραπάνω- σε κάποιες που θα εμφανιστούν χωρίς makeup σε επαγγελματικό meeting, στο γραφείο της δουλειάς, σε απογεματινή συνάντηση με τις φίλες τους, σε έξοδο για χορό και ποτά κ.λπ. κ.λπ.

Η ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Μισό λεπτό να δώσω μία εξήγηση: Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν καθόλου ότι δεν περιποιούμαι τον εαυτό μου. Το αντίθετο, αν θέλω να κυκλοφορώ χωρίς makeup, χρειάζεται να προσέχω περισσότερο την επιδερμίδα μου. Όταν το δέρμα βρίσκεται είτε κάτω από το φυσικό φως είτε κάτω από τα σκληρά φώτα ενός επαγγελματικού χώρου, «φωτίζονται» όλα του τα…»θέματα». Και ποια μπορεί να είναι αυτά; Από την έλλειψη ενυδάτωσης μέχρι την εμφανή λιπαρότητα, μέχρι την τριχοφυΐα κ.α. Και επειδή δεν μπορώ να αλλάξω το γεγονός ότι το δέρμα μου δεν είναι τέλειο, όπως δεν είναι κανένα άλλωστε, αυτό που σίγουρα μπορώ να κάνω είναι να το φροντίζω σωστά έτσι ώστε να δείχνει και να είναι υγιές, φρέσκο και φωτεινό.

Με άλλα λόγια, σε όποια γωνιά του σπιτιού μου κι αν γυρίσει κανείς το κεφάλι του θα βρει κάποιο beauty product. Από την κρεβατοκάμαρα, μέχρι το καθιστικό, μέχρι το μπάνιο και μέχρι το ψυγείο μου. Αντί να βάζω στο πρόγραμμά μου πότε θα αφιερώσω χρόνο στο να κάνω μία μάσκα προσώπου, για παράδειγμα, -πράγμα το οποίο συχνά μας οδηγεί στο να μη φροντίζουμε αρκετά την επιδερμίδα μας τις ενδιάμεσες μέρες, γιατί ξέρουμε ότι φτάνει η μέρα που θα κάνουμε μάσκα- φροντίζω για την υγεία και την ενυδάτωσή του καθημερινά. Όπως άλλοι κάνουν μικρά γεύματα μέσα στη μέρα, εγώ κάνω μικρές beauty θεραπείες. Συγκεκριμένα, στο κομοδίνο μου υπάρχει δίπλα από τα βιβλία μου πάντα και μία κρέμα χεριών και ένα beauty oil για χρήση πριν και μετά τον ύπνο, στο σαλόνι ένα ιαματικό νερό που ψεκάζομαι κάθε τόσο και χαρίζω στιγμές γέλιου στους συγκάτοικούς μου, στο ψυγείο ένα toner σε μορφή spray το οποίο χρησιμοποιώ κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα του και στο μπάνιο όλα τα υπόλοιπα.

Συνεπώς, το no makeup look, χρειάζεται μία κάποια προσπάθεια για να μη δίνετε την αίσθηση ότι έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας, όταν εσείς απλά δεν θέλετε να βάλετε makeup.

ΤΑ TIPS & TRICKS

Από την άλλη, το look αυτό, δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που το υιοθετούμε δεν εφαρμόζουμε κανένα καλλυντικό προϊόν. Κι επίσης, με λίγα tips για τη συνολική σας εικόνα, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, το να προσέχετε τα ακόλουθα είναι πολύ σημαντικό: α. Φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο το σχήμα των φρυδιών σας, β. Το να είναι αποτριχωμένο το μουστάκι είναι απαραίτητο -νομίζω!, γ. Περιποιηθείτε ή κάντε κάτι fun και διαφορετικό στα μαλλιά σας και δ. Μην αμελείτε το μανικιούρ σας.

DAY TO NIGHT
Μπορείτε να κυκλοφορείτε εκθέτοντας με περηφάνια το πρόσωπό σας από το πρωί μέχρι το βράδυ και από τη… λαϊκή μέχρι το γραφείο και τις βραδινές σας εξόδους. Και μπορείτε αν θέλετε, από περίσταση σε περίσταση να κάνετε μερικές mini αλλαγές. Για παράδειγμα, είναι Σάββατο πρωί, και θέλω να πάω στη λαϊκή. Όλη η κούραση της εβδομάδας είναι πάνω στο πρόσωπό μου, δεν έχω ούτε την ανάγκη ούτε τη διάθεση για μακιγιάζ, ωστόσο ξέρω ότι αρκετός κόσμος θα είναι εκεί -ούτε στα bars τόσοι γνωστοί, καθότι πηγαίνω και στη φημισμένη λαϊκή της Καλλιδρομίου. Αντί να κάνω, όπως συνήθως, τη χωρίστρα των μαλλιών στη μέση, την κάνω στην άκρη (αποσπά την προσοχή του… θεατή!), βάζω και ένα pale lipstick, γυαλιά ηλίου για να καλύψω τους κύκλους και είμαι έτοιμη. Θέλω μετά τη δουλειά να πιω ένα ποτήρι κρασί. Έχω βάλει από το πρωί πάνω από την ενυδατική και το toner λίγο primer (ίσα-ίσα για τη λάμψη!) και πριν φύγω από τη δουλειά βάζω και ένα accessoire που είχα πάρει, επίσης, από το πρωί από το σπίτι μου. Έχω αργήσει να ξυπνήσω, θέλω να είμαι περιποιημένη στο γραφείο αλλά δεν θέλω να βάλω makeup. Βάζω στο καλά ενυδατωμένο πρόσωπό μου μία μικρή ποσότητα highlighter, λίγη mascara, ένα lip balm με χρώμα, κάνω τα μαλλιά μου κοτσιδάκια κι έφυγα.

Βλέπετε, το no makeup look δεν έχει καθόλου να κάνει με παραμελημένους εαυτούς. Αγαπήστε τη φυσική σας ομορφιά, δώστε στους πόρους -έστω για ένα μικρό χρονικό διάστημα- την ευκαιρία να αναπνεύσουν και πείτε μια χαμογελαστή καλημέρα στη «γυμνή» εικόνα του εαυτού σας.

1 ΑΠΟ 7 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Illuminating Primer, Tom Ford.

Δείτε περισσότερα Galleries

Cherry Shine, Liposan.

Δείτε περισσότερα Galleries

Chubby Stick, Sculpting Highlight, Clinique.

Δείτε περισσότερα Galleries

Rose, κρέμα χεριών και νυχιών, Roger & Gallet.

Δείτε περισσότερα Galleries

Mascara, Mac.

Δείτε περισσότερα Galleries

Eau Thermale Spray, Avene.

Δείτε περισσότερα Galleries

The Tonic, La Mer.

Δείτε περισσότερα Galleries < > Δείτε περισσότερα Galleries TAGS: anti-makeup, makeup free beauty, natural beauty, TIPS & TRICKS

Keywords
Τυχαία Θέματα