Η AGORA δεν είναι μόνο μια έκθεση

Μια ευκαιρία για ανταλλαγή, διασύνδεση, συναλλαγή και διαπραγμάτευση μέσω της συνεργασίας.

Το Σάββατο ήταν τα εγκαίνια της 4ης Βienalle που έγινε στο Πρώην Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Πρόκειται για ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα τέχνης, συνεργατικές εκδηλώσεις, performances, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, προβολές ταινιών, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και διάφορες άλλες βιωματικές και διαδραστικές εκδηλώσεις. Γεμάτο πρόγραμμα λοιπόν μέχρι 1η Δεκεμβρίου που θα διαρκέσει.

Ο στόχος

της 4ης Biennale είναι να αφυπνίσει την κριτική σκέψη μέσα από τη σύγχρονη τέχνη και όχι μόνο. Κοινωνικοπολιτικά δρώμενα μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Μια άλλη ματιά που σε βοηθάει να αποδημήσετε μύθους, να δεις άλλα πράγματα και να κατανοήσεις γεγονότα που προσπέρασαν και δεν κατάλαβες λόγω έλλειψης χρόνου και αυξημένων υποχρεώσεων. Η Biennale μας θυμίζει πως ζούμε σε μία πόλη που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και εμείς τις περισσότερες φορές είμαστε αμέτοχοι.

Από την έκθεση μου τράβηξε το ενδιαφέρον η απόπειρα της ομάδας ΦΥΤΑ. Πρόκειται για μια προσπάθεια να αποτυπωθούν οι φυσικοποιητικές λειτουργίες της καθημερινής ελληνικής ταυτότητας. Με άλλα λόγια προσπαθούν με ένα ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο να αποδομήσουν την εικόνα που έχουμε για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και βοηθώντας μας να αναδομήσουμε μια νέα πραγματικότητα, δική μας. Η νέα πραγματικότητα μας βοηθά να επιβιώσουμε στις κοινωνικές συνθήκες. Στα πλαίσια του προγράμματός τους, τα ΦΥΤΑ δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσεις ένα ολόδικό σου τραγούδι. Φτιαγμένο με αγάπη και πάνω απ’ όλα τέχνη. Συμπλήρωσα λοιπόν την αίτηση που σου δίνουν, συμπληρώνοντας διάφορες προσωπικές ερωτήσεις σχετικά με τα πράγματα που σου αρέσουν. Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία τα αποτελέσματα.

Αυτό που έχω να πω με ιδιαίτερη πικρία είναι πως έχουν αφήσει ένα τόσο ωραίο και ιστορικό κτίριο του να μοιάζει εγκαταλειμμένο. Κανένα ίχνος συντήρησης και ενδιαφέροντος. Πραγματικά, η εικόνα που μου άφησε το κτίριο με θλίβει και με θυμώνει. Είναι κρίμα μέσα σε 9 χρόνια να μην έχει ενδιαφερθεί κανείς άλλος.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και παρακολουθήστε όποιο σας ενδιαφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα