Γυρνάει στο μυαλό μου

Η φράση «Μα είναι τόσο απλό».

Μιλούσα με τον μικρό μου για κάτι άσχετο και ξαφνικά για δευτερόλεπτα έκανα κάτι και αφαιρέθηκα και με επαναφέρει η φράση του «Μα είναι τόσο απλό». Για κάποιο περίεργο λόγο μου έκανε νόημα. Το σκέφτομαι συνέχεια απ΄εκείνη τη στιγμή και λέω «Ναι πράγματι πρέπει να είναι τόσο απλό όπως το βλέπει ένα μικρό παιδί». Εγώ όμως γιατί το βλέπω περίπλοκο; Γιατί χάνομαι στην καθημερινότητα και μπερδεύομαι σε χιλιάδες σκέψεις; Και φαντάζομαι είναι κάτι που το παθαίνουμε όλοι μας. Όλοι οι ενήλικες.

Για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε να αποκτήσουμε συνεχώς νέα

πράγματα; Να τραβήξουμε την προσοχή των ανθρώπων γύρω μας; Τρέχουμε συνεχώς γιατί;

Ευτυχώς που κάποιοι κατάφεραν να δουν λίγο πιο απλά τα πράγματα. Βάζοντας μας σε μία πιο μίνιμαλ λογική. Αρχίζουν να αλλάζουν σιγά σιγά όλα γύρω μας. Τα σπίτια είναι σε πιο απλές και ίσιες γραμμές, τα έπιπλα, οι νέες τάσεις της μόδας, όλα τείνουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας κάνοντας τον πιο εύκολο.

Η ομορφιά που κρύβει η απλότητα είναι αυτό που στην ουσία αναζητά ο καθένας μας. Απλά, καθημερινά πράγματα μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους, να μας χαλαρώσουν και να μας ξεκουράσουν. Το να γυρίζει κανείς σπίτι και να τον περιμένει η οικογένεια του ή ο σύντροφός που αγαπάει, είναι αξίες ανεκτίμητες και δεν μπορούν να αντικατασταθούν με κανένα νέο gadget ή οτιδήποτε άλλο έχει υλική αξία. Για το λόγο αυτό, είναι καλό να σκεφτούμε τι από όσα ονειρευόμαστε είναι στην ουσία δικά μας θέλω και εξυπηρετούν τις ανάγκες μας. Το «Living With Less. A Lot Less.» είναι αυτό που εννοεί «Μα είναι τόσο απλό. Στην ουσία κρύβεται η ευτυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα